Košarka

Nazor: "Utakmica s Partizanom bit će drugačija od posljednje dvije"

Mišo Gulić • ponedjeljak, 17.12.2012.
Nazor: "Utakmica s Partizanom bit će drugačija od posljednje dvije"
Foto: Davor Sajko

Nakon velike pobjede u dalmatinskom derbiju protiv Splita, košarkaše Zadra u srijedu očekuje dvoboj s Partizanom na domaćem parketu, što je ujedno i prilika za uzvrat zbog poraza u prvom kolu ABA lige. No, vrlo zanimljiv odgovor na novinskoj konferenciji dao je Ante Nazor na pitanje o povratku Burgasona na parket...

Zadar je suprotno očekivanjima u Beogradu pružio odličan otpor favoriziranom domaćinu, vodio dobar dio utakmice, međutim, na samom kraju je ipak popustio i dozvolio Partizanu da dođe do pobjede.

Bio je to susret nakon kojeg je kaznu zbog nesportskog ponašanja zaradio i Duško Vujošević, trener koji će zbog jednakih grijeha, počinjenih u nedjelju na gostovanju kod Szolnoki Olaja, propustiti gostovanje svoje momčadi u Zadru, barem službeno.

Kako prenosi ZDNews, trener Ante Nazor upozorio je da će utakmica protiv Partizana biti bitno drugačija od od posljednje dvije: "Partizan je pokazao da je momčad koja s jedne strane može na visokom nivou odigrati utakmice Eurolige poput onih s CSKA i Barcelonom, ali isto tako mogu biti neprepoznatljivi i razbijeni."

"Utakmica koja je pred nama bit će znatno drugačija od prethodne dvije gdje smo dominirali u razvijanju trke i skočnosti. Naime, Partizan je ta momčad koju krase ove epiteti. Morat ćemo naše crne rupe svesti na minimum, više surađivati u napadu, imati bolji protok lopte i sigurnost u igri kakvu smo pokazali u Pioniru", dodatno je pojasnio Nazor svoje stavove.

U sastav se vraća i najnovije pojačanje Zadra, Jordan Burgason, za kojeg je trener, pomalo nevjerojatno, rekao: "On je zgodan dečko što je i ženski dio populacije prepoznao. Nadam se da će posjetiti dvoranu u što većem broju. Burgason će najvjerojatnije biti u sastavu, makar da razbije frustracije publike koja ne gleda na nas blagonaklono."

Kratko je nazor prokomentirao i novu kaznu s kojom se morao suočiti trener Partizana: "Rekao bih da je isključenje Vujoševića na prvoj utakmici u Beogradu bio dobitak za Partizan. Osjetio sam neko olakšanje na njihovim igračima nakon toga."

Goran Vrbanc i Chaisson Allen su bili igrači koji su vukli Zadar do pobjede na Gripama, stoga je očekivano o njima govorio nešto suvislijim rječnikom: "Vrbanc je dosta lutao, kao momak je jako suptilan, iz ravnoteže ga može izbaciti samo ozljeda ili šuterska forma. Ovo je njegova najzrelija utakmica od kada ga vodim. Silni napori da ga vratimo na pravi put urodili su plodom, a nadam se da je to početak njegovih dobrih partija u oba smjera, defenzivno i napadački. On ima kvalitete da bude ponajbolji šuter lige. Ovo je bio pravi primjer kako jedan šuter treba pristupiti igri. Anulirao je Mimicu i nadigrao ga napadački."

"Kada su svi sumnjali u Allena ja sam u njega vjerovao. On je i prije pružao dobre partije, imao je strašnih problema jer je stigao nepripremljen, pa je dobio, prvi, drugi i treći jaki udarac u glavu. Tri pauze su ostavile traga. Ima kontrolu lopte, a na Gripama je uspješno zaustavio Subotića. Sve ide u tom smjeru da će s nama ostati do kraja", poručio je Nazor.

Susret Zadra i Partizana na rasporedu je u srijedu s početkom u 20 sati na zadarskom Višnjiku.

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.12.2012. u 16:13
    ma dobar je nazor. samo teško da može pobijediti partizana. volija bi da sam u krivu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.12.2012. u 13:11
    ajde ne rise, Prostran je vise do sada pokazao nego Amer, u gotovo svakoj utakmici je igrao odlicno u napadu, igra s njim ima smisla, puno je protocnija, stvara visak, dok s Allenom je sve na silu, Sango je odigra jedan napad i napravio faul i trener ga izvadio odma vanka, meni su to glupi potezi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.12.2012. u 12:17
    A koji su to mladi Zadrovi igrači koji su zaslužili više igrati? Batur je najsritniji kad je na klupi. Na terenu se ponaša ka veteran od 40 godina, bezvoljan totalno. Prostran je mnoge utakmice počea u prvoj petorci, pa nije pokaza ništa čime bi zadobija daljnje povjerenje trenera, osin da odmori... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.12.2012. u 08:13
    Oba amera su im solidni. Vidjet ćemo ovog trečeg.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.12.2012. u 23:19
    Meni još uvijek nije jasno čemu dolazak Burgasona, kad i Batur dobiva minute na kapaljku. Opet se gomilaju igrači kao lani, bez ikakvog smisla.
    Obrisan korisnik