Košarka

Odlične predstave Delaša, Popovića i Radoševića u uvjerljivim pobjedama

Branimir Korać • četvrtak, 20.12.2012.
Odlične predstave Delaša, Popovića i Radoševića u uvjerljivim pobjedama
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatski trio koji nosi dres najboljih litavskih klubova Žalgirisa i Lietuvos Rytasa iza sebe ima odličan nastup u VTB odnosno litavskoj ligi. Delaš i Popović predvodili su Žalgiris na gostovanju kod Eniseja, a Radošević Lietuvos Rytas na gostovanju kod Lietkabelija...

Hrvatski igrači u Litvi iza sebe imaju odličan dan. I Žalgiris i Lietuvos Rytas upisali su visoke pobjede, a važne uloge u tome su igrali Mario Delaš i Marko Popović u Žalgirisovoj pobjedi u VTB ligi kod Eniseja te Leon Radošević koji je predvodio Lietuvos Rytas u prvenstvenoj pobjedi protiv Lietkabelija.

Žalgiris je u Krasnojarsku svladao Enisej 99:64 u jednosmjernom dvoboju koji je od početka išao samo u jednom smjeru. Momčad Joana Plaze je potpuno dominirala, a posebno impresivna bila je u završnih deset minuta koje je riješila u svoju korist s 27:9.

Mario Delaš je odigrao odličnu utakmicu i s 19 poena i šest skokova predvodio goste dok je Marko Popović tek malo zaostajao s 15 poena i tricom 5/7.

Impresivnu utakmicu odigrao je i Lietuvos Rytas koji je u litavskom prvenstvu očekivano nadigrao Lietkabeli sa 114:66. Prvo poluvrijeme ovog dvoboja nije davalo naznake da će gosti tako uvjerljivo slaviti, vodili su svega šest poena razlike na odmoru, ali onda su odigrali sjajno drugih 20 minuta i odjurili do pobjede.

Leon Radošević je bio na najvišoj razini i trebalo mu je svega 20 minuta da dođe do 23 poena što je bilo ujedno i najviše poena na susretu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.12.2012. u 08:30
    Ajmo Korać napraviti intervju sa Popovićem.
    Obrisan korisnik