Košarka

Žorić: "Nisam odigrao na 100 posto i ne mogu biti ponosan na sebe"

Borna Rupnik • subota, 05.01.2013.
Žorić: "Nisam odigrao na 100 posto i ne mogu biti ponosan na sebe"
Foto: EPA

Repešina Unicaja iz Malage nije se dobro provela u Litvi. Žalgiris je pobijedio Španjolce 75:63, a hrvatski izbornik te Luka Žorić smatraju da su presudile njihove pogreške i propusti...

Pred svojim je navijačima u Kaunasu domaći Žalgiris nadjačao Jasmina Repešu i njegove košarkaše. Pronašao je Repeša nekoliko razloga za zadovoljstvo, ali ne i u posljednjoj četvrtini.

"Žalgiris je zaslužio pobjedu i čestitam mu, ali konačna razlika nije realan ishod. Bili smo u utakmici sve dok smo igrali strpljivo i kontrolirali obrambeni skok. Obrana je općenito gledajući bila dobra. Međutim, pali smo u zadnjoj dionici, izgubili nekoliko lopti i Žalgiris je odigrao nekoliko brzih protunapada", komentirao je hrvatski izbornik po završetku dvoboja.

Repeša je također podsjetio na iskustvo litavske momčadi, koje je odigralo svoju ulogu: "Ne smijemo zaboraviti da smo mlađi od ovog iskusnog Žalgirisa. Nije me iznenadila dobra igra Kuzminskasa, poznajem ga i objašnjavao sam kako ga ukrotiti, ali njegovi čuvari nisu bili koncentrirani".

Raspletom utakmice, kao ni svojom predstavom na parketu, nije bio zadovoljan Luka Žorić, koji ističe i da je Unicaja osjetila posljedice pritiska igranja pred 15.000 domaćih navijača.

"Bilo je teško zbog toga, ali borili smo se sve do zadnje dvije minute. Tada nam je popustila koncentracija, napravili smo dvije do tri pogreške i to je bilo dovoljno za poraz. Nismo mogli držati razinu Žalgirisove igre", rekao je.

"Žalgiris je kvalitetna momčad, igra agresivno, a uz snagu navijača to je dovoljno za pobjedu. Mislim da ovoga puta nisam odigrao na 100 posto svojih mogućnosti i ne mogu biti ponosan na sebe. I ja i cijela momčad previše smo griješili", samokritično je dodao Luka Žorić.

Euroliga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Brose Baskets67:82Real Madrid
Anadolu Efes78:64Panathinaikos
Žalgiris75:63Unicaja Málaga
Alba Berlin57:75CSKA Moskva
1CSKA Moskva 113+114
2Real Madrid 104+64
3Anadolu Efes 95-3
4Panathinaikos 95+33
5Unicaja Málaga 77-27
6Žalgiris 68+25
7Alba Berlin 410-77
8Brose Baskets 014-129

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!