Košarka

Unicaja nemoćna u Kaunasu, CSKA lakoćom slavio u Berlinu

Branimir Korać • petak, 04.01.2013.
Unicaja nemoćna u Kaunasu, CSKA lakoćom slavio u Berlinu
Foto: EPA

Košarkaši Žalgirisa i moskovskog CSKA ubilježili su pobjede u susretima drugog kola Topa 16. Obje momčadi izbjegle su neizvjesnu završnicu protiv Repešine Unicaje i berlinske Albe...

Žalgiris - Unicaja 75:63

Košarkaši Unicaje u posljednje vrijeme ne briljiraju, a novi poraz upisali su na gostovanju u Kaunasu. Žalgiris je bio bolji 75:63 u susretu u kojem je praktički od samog početka bio u prednosti.

Jasmin Repeša je s Unicajom doputovao tražeći pobjedu koja bi označila početak povoljnijeg razdoblja za njegovu momčad nakon što u posljednje vrijeme momčad iz Malage baš i ne briljira.

Međutim, Žalgiris je pred domaćim navijačima jedna od težih momčadi za vađenje te je i u ovom susretu dominirao i u konačnici upisao vrijednu pobjedu.

Prvo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj igri u kojoj su domaćini održavali laganu prednost koju je Kruno Simon s linije slobodnih bacanja napokon uspio poništiti i poravnati na 30:30, ali u završnici prvog dijela Kšištof Lavrinovič i Marko Popović vraćaju prednost domaćinu koji na poluvrijeme odlaze s vodstvom 34:30.

U trećoj četvrtini Unicaja je brzo uhvatila priključak i uspjela uspostaviti rezultatsku ravnotežu, no u posljednjih deset minuta ponovno je sve bilo na strani domaćina.

Odmah na otvaranju Kšištof Lavrinovič ubacuje tricu, Kuzminskas polaže i domaćin se odvaja. U sličnom ritmu se nastavilo i u nastavku četvrtine, a kada je tri minute prije kraja Žalgiris osigurao dvoznamenkastu prednost, priči je bio kraj.

Mindaugas Kuzminskas predvodio ga je s 14 poena i šest skokova, 12 poena i osam skokova dodao je Kšištof Lavrinovič, a Marko Popović je za 22 minute ubacio deset poena (2/3 za tri) i uhvatio dva skoka. Mario Delaš je dobio pet minuta i uspio promašiti jedan pokušaj za dva. Kod Unicaje Earl Calloway i Luka Žorić su ubacili po 11 poena (Žorić šut 4/9 za dva), a hrvatski reprezentativac je dodao i šest skokova, tri asistencije i dvije blokade. Kruno Simon je ubacio sedam poena (1/4 za dva, 1/4 za tri) uz pet skokova i četiri asistencije.

Alba - CSKA 57:75

Moskovski CSKA rutinski je obavio posao u Berlinu gdje je visoko porazio domaću Albu 75:57. Dojam je da su Moskovljani odradili posao bez velikog utroška i da je trebalo i uvjerljivije slaviti, vjerojatno bi i slavili.

Alba nije bila ravnopravan protivnik izuzev u početnoj fazi susreta kada je još koliko-toliko izdržavala nalete CSKA, ali nije dugo trajao njezin otpor.

U završnici prve četvrtine Krstić i Jackson su napravili brzih 8:0 i odveli CSKA do prednosti 24:13 nakon prve dionice.

U nastavku susreta gosti su rutinski održavali stečenu prednost da bi u posljednjoj četvrtini još malo pritisnuli gas, zaigrali čvršće u obrani i domaćinu nanijeli visok poraz.

U očekivanoj pobjedi Rusa najistaknutiji su bili Miloš Teodosić sa 17 poena, Nenad Krstić s 15 poena te Viktor Hrjapa s deset poena i deset skokova. Kod domaćina DaShaun Wood je ubacio 14 poena, a Derrick Byars 11.

Euroliga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Brose Baskets67:82Real Madrid
Anadolu Efes78:64Panathinaikos
Žalgiris75:63Unicaja Málaga
Alba Berlin57:75CSKA Moskva
1CSKA Moskva 113+114
2Real Madrid 104+64
3Anadolu Efes 95-3
4Panathinaikos 95+33
5Unicaja Málaga 77-27
6Žalgiris 68+25
7Alba Berlin 410-77
8Brose Baskets 014-129

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!