Nogomet

Kovač: "Zahvaljujemo na dobivenoj prilici, mislim da možemo sve dići na još višu razinu"

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 21.01.2013.
Kovač: "Zahvaljujemo na dobivenoj prilici, mislim da možemo sve dići na još višu razinu"
Foto: FaH

Mladu hrvatsku reprezentaciju u budućnosti će voditi braća Kovač, a svoj debi na novoj funkciji imat na prijateljskoj utakmici protiv Nizozemske. Niko Kovač prilikom predstavljanja iznio je svoje dojmove, iskazujući kolika mu je čast što je njemu i bratu pružena prilika.

Na konferenciji za novinare povodom objavljivanja popisa reprezentativaca koji konkuriraju za prijateljsku utakmicu A reprezentacija protiv Južne Koreje predstavljen je i novi tandem koji će voditi hrvatsku U21 reprezentacija, braća Niko i Robert Kovač.

"Drago mi je zbog dolaska 'vatrenih', onih koji su za Hrvatsku puno dali. Želim im puno uspjeha s mlađim selekcijama. Ovo je važan trenutak za naš nogomet. Primarni ciljevi su odlasci na velika natjecanja", rekao je ovom prilikom predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

Potom je priliku da se osvrne na svoju novu trenersku funkciju dobio Niko Kovač: "Zahvaljujem svima iz HNS-a što su nam dali priliku. Znamo što znači nositi sveti hrvatski dres i to nam puno znači pa možemo reći kako ćemo činiti sve što možemo da i mladi igrači krenu našim putem."

"Nadam se da ćemo sa Štimcem imati odličnu suradnju, ali ne samo s njim, već i s Dinkom Jeličićem, izbornikom U-19 reprezentacije. Naš cilj je da mlade igrače osposobimo za A reprezentaciju. Imamo puno dobrih igrača, a mislim da sve možemo dići na još višu razinu", iznio je Kovač plan za nadolazeće razdoblje.

"Ne želim otkrivati još tko će nam biti u stožeru. Kada budemo znali sva imena, onda ćemo to i objaviti. Nadam se da ćemo imati razumijevanja i strpljenja, da će mediji prema nama biti pozitivni, jer i mi smo pozitivni", poručio je na kraju.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.01.2013. u 15:42
    LEGENDE, toliko su dali lijepoj našoj, i želim im sve najbolje u budućnosti. Znam da će pristup od igrača biti onaj pravi jer su ga oni gajili na terenu!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.01.2013. u 18:45
    pravi potez, da nauče mlade kako se odnose prema profesionalnom nogometu i reprezentaciji igrači sa karizmom i karakterom
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.01.2013. u 18:17
    pun pogodak-pravi izbor -Sretno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.01.2013. u 18:12
    HNS samo se trpa smećem najviše razine..
    Obrisan korisnik
  • Mithrandir21.01.2013. u 18:02
    U svakom slučaju dobra odluka. Puno uspjeha, sreće i živaca Niki Kovaču i njegovom bratu također. Trebat će im.
    Mithrandir