Zimski sportovi

Video: Tarasenko dominirao Nashvilleom, Dacjuk i Brunner donijeli pobjedu Wingsima

Ivan Dominik • utorak, 22.01.2013.
Video: Tarasenko dominirao Nashvilleom, Dacjuk i Brunner donijeli pobjedu Wingsima

Pet od ukupnih sedam utakmica sinoćnjeg NHL programa odigrano je tijekom noći, a čak četiri pobjede upisale su gostujuće momčadi. Najviše je iznenadila nova pobjeda Anaheima u Calgaryju, dok je Ottawa "razbila" Floridu. No, zvijezda večeri ipak je bio Vladimir Tarasenko koji je "vukao" svoje Bluese do pobjede u Nashvilleu, a valja istaknuti i sjajne partije Pavela Dacjuka i Damiena Brunnera koji su donijeli prvi ovosezonski trijumf svojim Detroit Red Wingsima.

Nakon što su dvije ranije - po lokalnom vremenu rane popodnevne, a po hrvatskom večernje - utakmice odigrale momčadi Islandersa i Bruinsa u New Yorku te Bostonu, protiv Lightninga odnosno Winnipega, još je pet utakmica NHL-a odigrano tijekom noći. U njima su čak četiri pobjede pripale gostujućim ekipama, jedini domaćin koji je slavio bila je Ottawa protiv Floride, Detroit je protiv Columbusa došao do prve pobjede u sezoni, Ducksi su svladali Calgary, a Sabresi Maple Leafse. No, zvijezda večeri bio je novak u ligi, Rus Vladimir Tarasenko, koji je sa svojim St. Louis Bluesima slavio u Nashvilleu...

Tarasenko dominira, polovičan učinak Kanađana na Istoku

Najuzbudljivija utakmica večeri odigrana je u Nashvilleu gdje su se u sklopu divizije Central sastale dvije strašno jake momčadi - domaći Predatorsi i St. Louis Blues. Utakmica je počela vrlo napadački i otvoreno, a već u prvih 20 minuta viđena su četiri pogotka. Domaćin je poveo zahvaljujući Colinu Wilsonu, koji je iskoristio dodavanja Patrica Hornqvista i Ryana Ellisa za 1:0 svoje ekipe. No, Bluesi vrlo brzo okreću pogocima nove mlade zvijezde NHL-a, Vladimira Tarasenka, koji je dominirao na utakmici, i Andyja McDonalda, kojem je Tarasenko asistirao zajedno s Kevinom Shattenkirkom, kojem je to nakon dodavanja mladom Rusu za prvi gol bila druga asistencija utakmice.

Međutim, kako su Bluesi zabili - u power-playu - tako su i primili pogodak nedugo kasnije. Strijelac za Predatorse u PP-u za 2:2 i kraj prve trećine bio je Mike Fisher, nakon akcije Martina Erata i Šveđanina Hornqvista. U drugoj trećini je potom Nashville ponovo poveo, i to preko Hornqvista kojem su asistencije vratili Erat i Fisher, ali je novo izjednačenje Bluesima u 53. minuti donijeli strijelac Alex Pietrangelo i dodavači Jaden Schwartz te opet fenomenalni Tarasenko. Utakmica je završila 3:3, u produžetku pobjedničkog pogotka nije bilo, pa se išlo u raspucavanje. U njemu su uspješniji bili gosti za koje su zabili T.J. Oshie i Alex Steen, dok su za Predse promašili Craig Smith i Erat. Stoga su Bluzeri iz grada Countryja odnijeli oba boda ostavivši Nashvilleu jedan.

Ne računajući poraz Winnipega u ranijem terminu, tijekom noći su kanadski klubovi imali polovičan učinak u Istočnoj konferenciji. Ottawa je rezolutno pobijedila Floridu, ali je zato Toronto izgubio kod kuće od Buffala. Koban je za Leafse bio sjajni vratar Sabresa, Ryan Miller, s 34 obrane, a presudili su im pogocima Cody Hodgson na asistencije Christiana Ehrhoffa i Jasona Pominvillea u devetoj minuti te sam Pominville koji je zabio u 25 za 2:0 na Vanekovu asistenciju.

Maple Leafsi su počasni i jedini pogodak na utakmici uspjeli postići tek u 59. minuti kada je akciju Mikea Kostke i Tylera Bozaka dovršio sjajni Nazer Kadri, svojim drugim pogotkom sezone u isto toliko nastupa. Međutim, Toronto nije mogao do pobjede zbog sjajnog Amerikanca na vratima Buffala i ponajviše zbog njega je ostao bez dva boda.

Obraz Kanađana ipak su obranili Senatorsi i to vrlo suvereno i uvjerljivo. Protiv jake i neugodne Floride, Sensi su slavili s visokih 4:0, zabivši u svakom periodu barem jedan pogodak, dok Panthersi nisu uspjeli naći odgovor za odličnog Craiga Andersona na vratima Ottawe koji je imao shutout s odličnom 31 obranom. Ottawa je "probila led" na utakmici PP golom Kylea Turrisa u 11 minuti, za koji su asistirali Wiercioch i legendarni Daniel Alfredsson, kojem je to bio i prvi bod u novoj sezoni.

To je bilo sve za prvu trećinu, a u drugoj je Ottawa udvostručila vodstvo pogotkom istog igrača zaslužnog za prvi zgoditak, samo su ovoga puta dodavači bili Benoit i Guillaume Latendresse. Priču su u posljednjih 20 minuta zaključili O'Brien i mladi Šveđanin Jakob Silfverberg, kojemu su šansu za prvijenac u NHL-u pripremili velikani, Jason Spezza i Milan Michalek. Tim kasnim pogotkom za 4:0 Ottawe sve je bilo riješeno i bodovi iz te utakmice ostali su u Kanadi.

Poslije Vancouvera Anaheim šokirao i Calgary, Dacjuk i novak Brunner osigurali prvu pobjedu Wingsima

Šestorka večeri

Craig Anderson (USA/ OTT) - 31/31, 100 posto obrana
James Wisniewski (USA/ CBJ) - 1 gol, 1 bod, +/-: +1
Kevin Shattenkirk (USA/ STL) - 2 asistencije, 2 boda, +/-: +2
Daniel Winnik (KAN/ ANA) - 1 gol, 2 asistencije, 3 boda, +/-: +3
Kyle Turris (KAN/ OTT) - 2 gola, 2 boda, +/-: +1
Vladimir Tarasenko (RUS/ STL) - 1 gol, 2 asistencije, 3 boda, +/-: +1

Nakon što su u prvoj utakmici sezone, na otvaranju iste, u gostima protiv Vancouvera slavili 7:3, Anaheim Ducksi isto su učinili i u Calgaryju - iznenadili su domaćine i slavili. Ovaj puta je to bilo nešto teže, ali gotovo jednako efikasno. Već u prvoj trećini, koja je završila 3:2, Anaheim je poveo s golemih 3:0 i to golovima Ryana Getzlafa, za kojeg su sve pripremili Finac Tony Lydman i Corey Perry, potom neuništivog Sakua Koivua, koji je iskoristio dodavanja Andrewa Cogliana i Daniela Winnika, te samog Winnika koji je zabio treći gol Ducksa već u 11. minuti, a za njega su mu asistirali Sheldon Souray i Saku Koivu. No, Calgary se vratio u susret već do kraja perioda golovima Curtisa Glencrossa, koji je skrenuo pak Dennisa Widemana kojem je dodao Alex Tanguay, i samog Tanguaya, kojem su priliku za gol pripremili legendarni Jarome Iginla i Curtis Glencross.

U drugoj trećini Flamesi su vrlo brzo uspjeli izjednačiti drugim pogotkom Glencrossa na utakmici u situaciji s igračem više, međutim, Ducksi su sve u svoju korist riješili u posljednjoj dionici. Tada su s dva vezana gola Winnika i Getzlafa, za koje su asistirali Cogliano i Koivu, odnosno Kyle Palmieri i Perry, poveli 5:3, da bi posljednji gol na utakmici zabio Lee Stempniak šest minuta prije kraja. Asistenti su bili Troy Brodie i Roman Horak, no Flamesi nisu mogli više od toga i Anaheim je izvojevao zasluženu pobjedu čak i bez izvrsne partije velikana, Teemua Selannea.

Detroit Red Wingsi očito su se vrlo brzo oporavili od poraza protiv Bluesa na otvaranju sezone, a u svojoj drugoj utakmici uspjeli su doći do pobjede protiv "novog" Columbusa na gostujućem ledu. U vrlo teškoj i napetoj utakmici, u kojoj nije bilo pogodaka u prvoj trećini, poveli su Wingsi preko Lashoffa u 22. minuti, a asistenti su bili veteran Mikael Samuelsson i Nicklas Kronwall. Nedugo zatim momčad Mikea Babcocka dolazi i do 2:0 zahvaljujući Ianu Whiteu kojem su lijepi snapshot namjestili Johan Franzen i Pavel Dacjuk. Međutim, Jacketsi se vraćaju do kraja perioda akcijom Ryana Johansena i Dereka Dorsetta, koju je pogotkom dovršio Cam Atkinson.

Posljednjih 20 minuta donijelo je obrnut scenarij od onog viđenog u drugoj trećini. S dva su pogotka period otvorili Jacketsi i to dvama PP golovima beka Jamesa Wisniewskog i napadača Vaclava 'Vinnyja' Prospala, kojima su dodali Derick Brassard i R.J. Umberger, odnosno Nikita Nikitin i Fedor Tjutin. Međutim, sada su se i Wingsi vratili preko Pavela Dacjuka koji je poentirao šest minuta prije kraja na dodavanja Kronwalla i novog kapetana kluba iz Motowna - Henrika Zetterberga. Otišlo se potom u produžetak pa u raspucavanje, a jedini precizan bio je u četvrtoj seriji mladi Švicarac Damien Brunner, 26-godišnji odlični rookie centar Detroita, koji je svom klubu donio trijumf od 4:3.

NHL

24.06.2013.
Boston Bruins2:3Chicago Blackhawks
22.06.2013.
Chicago Blackhawks3:1Boston Bruins
19.06.2013.
Boston Bruins5:6 *Chicago Blackhawks
17.06.2013.
Boston Bruins2:0Chicago Blackhawks
15.06.2013.
Chicago Blackhawks1:2 *Boston Bruins
12.06.2013.
Chicago Blackhawks4:3 *Boston Bruins
08.06.2013.
Chicago Blackhawks4:3 *Los Angeles Kings
07.06.2013.
Boston Bruins1:0Pittsburgh Penguins
06.06.2013.
Los Angeles Kings2:3Chicago Blackhawks
05.06.2013.
Boston Bruins2:1 *Pittsburgh Penguins
04.06.2013.
Los Angeles Kings3:1Chicago Blackhawks
03.06.2013.
Pittsburgh Penguins1:6Boston Bruins
02.06.2013.
Chicago Blackhawks4:2Los Angeles Kings
01.06.2013.
Pittsburgh Penguins0:3Boston Bruins
Chicago Blackhawks2:1Los Angeles Kings

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

NHL

24.06.2013.
Boston Bruins2:3Chicago Blackhawks
22.06.2013.
Chicago Blackhawks3:1Boston Bruins
19.06.2013.
Boston Bruins5:6 *Chicago Blackhawks
17.06.2013.
Boston Bruins2:0Chicago Blackhawks
15.06.2013.
Chicago Blackhawks1:2 *Boston Bruins
12.06.2013.
Chicago Blackhawks4:3 *Boston Bruins
08.06.2013.
Chicago Blackhawks4:3 *Los Angeles Kings
07.06.2013.
Boston Bruins1:0Pittsburgh Penguins
06.06.2013.
Los Angeles Kings2:3Chicago Blackhawks
05.06.2013.
Boston Bruins2:1 *Pittsburgh Penguins
04.06.2013.
Los Angeles Kings3:1Chicago Blackhawks
03.06.2013.
Pittsburgh Penguins1:6Boston Bruins
02.06.2013.
Chicago Blackhawks4:2Los Angeles Kings
01.06.2013.
Pittsburgh Penguins0:3Boston Bruins
Chicago Blackhawks2:1Los Angeles Kings

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.01.2013. u 11:26
    Winnik se očito snašao u Ducksima, već sad ima više golova i jednak broj bodova kao i nakon cijele prošle sezone. A Tarasenko - wow, mislim da nitko nije očekivao da će krenuti ovim tempom, bit će zanimljivo pratiti ga i vidjeti koliko dugo će održati ovakav ritam.
    Obrisan korisnik