Rukomet

Gojun: "Pokazali smo prkos i da smo Hrvati koji se bore za svoju zemlju"

Ivana Strahija • subota, 26.01.2013.
Gojun: "Pokazali smo prkos i da smo Hrvati koji se bore za svoju zemlju"
Foto: EPA

Bronca je, ali je medalja, treća u nepunih godinu dana, kazao je nakon susreta sa Slovencima Jakov Gojun.

"Bilo je jako teško dići se nakon poraza od Danske", priznao je nakon susreta sa Slovencima Jakov Gojun, koji je odradio 28 minuta brončane borbe. "Mislim da je ovo veliki uspjeh za Hrvatsku, jer smo mala zemlja koja je u nepunih godinu dana odigrala tri velika polufinala i osvojila tri medalje", naglasio je Gojun za HRT.

U početku susret nije izgledao lagan, iako na kraju tako izgleda: "Trebalo nam je jedno vrijeme da se othrvamo Slovencima, koji su nas cijelo vrijeme gurali u leđa jer su znali da mijenjamo dva igrača u obrani i napadu. U drugom dijelu smo se odlijepili i to je bilo to."

Igrače je nakon slabijeg prvog dijela motivirao izbornik, otkrio je igrač Atletico Madrida: "Imali smo u svlačionici razgovor, dogovorili smo se da idem najjače u prvih deset minuta i da slomimo Slovence."

Nikako ne treba biti nezahvalan zbog bronce, još je jednom naglasio Gojun: "Medalja je medalja, naravno da bismo svi srebro ili zlato, ali treba ovo slaviti. Idemo polako, pomladili smo se, pokazali prkos i da smo Hrvati, da se borimo za našu zemlju."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.01.2013. u 02:33
    bravo majstori!ispunili ste mi srce ponosom!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.01.2013. u 02:32
    ma sve u svemu odličan rec, lac,šprem,buntić, i kasnije vuković ozljeđeni, to nas je koštalo protiv danaca. ali ovo je mlada ekipa, pred njima je jako puno prostora za napredak. da gojun kad ga je červar stavio prvi put je bio smješan, ali imao je 20 godina. sad je to neka druga priča.
    Obrisan korisnik
  • danchy26.01.2013. u 22:57
    Gojun je već sad jedno dvije klase iznad Dominikovića, a da ne govorimo o mjestu za napredak. Samo tako naprijed Jakove, vi ste naš ponos
    danchy
  • Obrisan korisnik26.01.2013. u 22:54
    Odličan Gojun, možda ipak ima nade za njega, moram priznati da mi i nije najbolje ležao kad je došao u reprezentaciju, ali sad se vidi da je dostojna zamjena Dominikoviću
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.01.2013. u 22:05
    tako je gojune,odma ovim momcima braniteljski status
    Obrisan korisnik