Rukomet

Vori: "Imamo novu generaciju koja mora stasati, ali se vraćamo s medaljom"

Ivana Strahija • subota, 26.01.2013.
Vori: "Imamo novu generaciju koja mora stasati, ali se vraćamo s medaljom"
Foto: EPA

Noć s malo sna nije imala pogubni učinak na igru Hrvatske u borni za broncu, a kapetan momčadi čestitao je svojim suigračima na pokazanom karakteru. Izbornik pak je objavio da Čupić nije teže ozlijeđen...

"Iskrene čestitke dečkima. Svašta nas je snašlo, povreda Drage, temperatura Duleta i nemirna noć, svi smo se okretali u krevetima. Pobjeda je zbilja velika, a medalja uspjeh", otpočeo je Slavko Goluža za kamere HRT-a.

O tijeku utakmice izbornik kaže: "Ključni je trenutak bio početak drugog poluvremena, kad smo se unatoč igraču manje odvojili na tri-četiri gola razlike. Protivnici nisu znali odgovoriti, zaigrali su lošije, a mi smo rezultat uspjeli sačuvati i pobjeda je zaslužena."

Na početku je to ipak izgledalo teško? "Nismo se uspijevali odvojiti u prvom dijelu, ali je ideja bila trčati svih 60 minuta i čekati na slovenske pogreške, dobiti ih tempom."

Navijače Hrvatske zabrinula je nezgoda koja se dogodila u posljednjoj minuti, pad Ivana Čupića i, činilo se, ozljeda desnog ramena, no Goluža je odagnao brige: "Bit će s njime sve u redu, nije izgledalo lijepo, ali će biti dobro."

Hrvatski kapetan Igor Vori prokomentirao je ozračje u kojem je Hrvatska otputovala u Španjolsku: "Nitko nije vjerovao u nas, no mi smo vjerovali sami u sebe i pokazali smo da imamo novu generaciju. Ona mora stasati, ali je ovdje skupila ogromno iskustvo, a mi se opet u Hrvatsku vraćamo s medaljom."

Kolika je žal za "sjajnijim" odličjem? "Na žalost, nismo uspjeli doći do samog kraja, to smo priželjkivali, ali smo pokazali karakter, izvukli smo se psihički nakon jučerašnjeg poraza. Analizirali smo svoje glave, posložili se i pobijedili. Čestitam svima koju su bili u reprezentaciji u ovih mjesec dana, zaslužujemo danas slavlje", kazao je Vori.

O tuzi za zlatom ili srebrom Goluža je imao svoje mišljenje: "Prije svega, mi smo pred svoju ekipu postavili ulazak u osminu finala, a sve iznad toga je označeno velikim uspjehom. Naravno da smo sad žalosni jer smo odigrali lijep rukomet, svi to kažu, no eto... Da nam nije bilo toliko ozljeda, da nismo morali putovati toliko... No, moramo biti sretni, imamo mladu reprezentaciju, koja je pokazala karakter."

Fenomenalnu utakmicu odigrao je Domagoj Duvnjak, koji je postigao osam golova i igrao punih 60 minuta. Kapetan Vori komentira: "Ja uopće nisam sumnjao u njega, igramo zajedno već šest godina, znam njegove mogućnosti i kvalitete. Još jednom je pokazao da je novi vođa ove reprezentacije. Volio bih međutim naglasiti sjajnu dobru Mirka Alilovića, po meni je najbolji golman turnira. Ima kontinuitet, u ni jednoj utakmici nije padao i stvarno je obranio na vrhunskoj razini."

Izbornik je istaknuo i ostale igrače, nabrojivši posebnosti i doprinos svakoga od njih te dodao: "Mi smo prava klapa, kad je bilo najteže pokazali smo zajedništvo."

Za Hrvate je Svjetsko prvenstvo gotovo, no u nedjelju će u Braceloni biti odigrano i finale svjetske smotre, domaćini Španjolci ogledat će se s Dancima. "Moji su favoriti Danci, igraju uz nas uvjerljivo najbolji rukomet. Na žalost, bit će više faktora koji će odlučivati, ja se nadam da ću se prevariti i tipujem na Dance", objasnio je Vori.

I Golužini favoriti su Danci: "Mislim da će golmani usmjeriti tijek utakmice. Španjolska igra pred domaćom publikom, ali je ova Danska najbolja do sada."

SP 2013 - Završnica

za 3. mjesto

Hrvatska31:26Slovenija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.01.2013. u 22:23
    Dobro to je pretjerivanje. Ali sa druge strane, ne mozemo uzimat sve zdravo za gotovo, a takav smo narod koji se brzo navikne na "elitizam", polufinale je uvijek uspijeh, medalja daleko veci a zlato povijesni i tako se moramo ponasati. Pristup da je jedino zlato sto nas zadovoljava je meni barem... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Rege26.01.2013. u 22:17
    "Prije svega, mi smo pred svoju ekipu postavili ulazak u osminu finala, a sve iznad toga je označeno velikim uspjehom." Ovo je najblaže rečeno sramotna izjava izbornika reprezentacije koja se diči da je godinama u top 3-4 reprezentacija svijeta. Da je uspjeh biti među 4 u skupini u... [više na forumu]
    Rege