Rukomet

Bičanić: "Presudilo je što smo jaki u glavama, inače ne možeš pobijediti u ovakvoj utakmici"

Ivor Krapac • subota, 26.01.2013.
Bičanić: "Presudilo je što smo jaki u glavama, inače ne možeš pobijediti u ovakvoj utakmici"
Foto: EPA

Hrvatska je završila nastup na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj osvajanjem trećeg mjesta, a poslije pobjede nad Slovenijom, među izabranicima Slavka Goluže bilo je puno sreće nakon što su se uspjeli podignuti poslije psihološki uvijek teškog polufinalnog poraza. Danci su u petak bili previsoka prepreka, ali dan kasnije raspoloženje je bilo znatno bolje...

Hrvatski rukometaši nisu otišli do kraja na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, ali posljednji nastup na turniru ipak su završili s pobjedom u rukama. U dvoboju za treće mjesto, momčad koju vodi Slavko Goluža pokazala je previše za Sloveniju, prelomivši utakmicu u ranoj fazi drugog poluvremena, što je uljepšalo sliku poslije blijedog nastupa i polufinalnog poraza od Danske dan ranije.

Hrvatska je bila psihološki dovoljno jaka da preboli taj poraz relativno brzo, što je u razgovoru za službenu stranicu SP-a nakon pobjede nad Slovenijom istaknuo Damir Bičanić.

"Pokazali smo da smo jaki u glavama i da možemo dobiti utakmicu za treće mjesto i uzeti brončanu medalju", rekao je hrvatski lijevi vanjski, koji je protiv Slovenaca imao četiri pogotka: "To što smo jaki u glavama bilo je presudno, ne vidim nikoga da bi mogao dobiti u ovoj utakmici nakon poraza u polufinalu, a da nema jaku glavu. Vrlo je teško kada dan kasnije imaš novu i vrlo važnu utakmicu, bez jake glave nećeš moći do pobjede."

"Jesu li Slovenci bili umorniji od nas? Sigurno ne", dodao je Bičanić uz osmijeh: "No, na poluvremenu smo rekli da još imamo posljednjih 30 minuta na turniru i da moramo dati sve što imamo. To smo i dali, mislim da smo u prvih 10 minuta drugog poluvremena stvorili prednost koju više nismo ispustili."

Hrvatski lijevi vanjski vratio se i na poraz od Danaca, uspoređujući taj nastup sa subotnjom utakmicom za treće mjesto: "Danska momčad se ne može usporediti sa slovenskom, velika je razlika u kvaliteti igrača. Danci su igrali vrlo čvrsto u obrani, taktički su bili superiorni, a kada se sve to uzme u obzir, bilo je normalno izgubiti - iako ne na način kako se to dogodilo nama."

Protiv Slovenije je išlo jednostavnije. "Ključno je bilo što smo igrali vrlo dobro u obrani, zabili smo puno golova iz kontri, to je bilo presudno u današnjoj utakmici", zaključio je Bičanić.

Dok je u hrvatskom taboru bilo razloga za sreću zbog pobjede na kraju SP-a, Slovencima su raspoloženje pokvarili porazi u posljednje dvije utakmice, u polufinalu protiv Španjolske. "Odigrali smo vrlo dobar turnir i ostvarili najveći uspjeh slovenskog rukometa, ali nažalost, na kraju smo izgubili dvije utakmice koje su vodile do samog vrha", osvrnuo se Peter Pucelj.

Slovenija je u subotu potonula rano u drugom poluvremenu, a Pucelj je istaknuo da je potom povratak bio teško moguć: "Hrvatska ima iskustvo, naplatili su sve naše pogreške dolaskom do lakih golova i kasnije nismo uspjeli uhvatiti njihovo vodstvo."

"Sveukupno trebamo biti zadovoljni, ali imali smo šansu biti i bolji. No, bit će bolje drugi put", dodao je slovenski reprezentativac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.01.2013. u 15:19
    ovo sto bicanic govori je ok, ali bilo bi vrijeme, da tu jaku glavu i u polufinalu vidimo....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.01.2013. u 14:46
    pa sigurno bi bio u boljem stanju nego sto je bio u polufinalu, on je vec dokazan igrac i netreba se "upucavati" i trositi do krajnjih granica, to kaj kazes da je lako biti pametan posije svega svako sa imalo sportske inteligencije vec je poslije 1. kruga vidio kamo to sve vodi i da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.01.2013. u 12:45
    Ajme što si nalupetao tu, jednostavno moram odgovoriti.Najlakše je poslije svega biti pametan i prosipat fore tipa "trebali smo napravit XY drugačije". Da Duvnjak nije igrao, tko kaže da bi bio u tako vrhunskoj formi? Postoje ljudi koji su plaćeni za brigu o našoj reprezentaciji i treba ih pustiti... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.01.2013. u 01:21
    duvnjak uopce nije trebao ulazit u igru sve do faze na ispadanje pa nebi bio "iscjeđeni limun",vrijedi jos za neke vitalne igrace, ko nam je kriv kaj smo se bacali na glavu protiv mađara i španjolaca u totalno nebitnim utakmicama, da smo bili 4 u grupi dobili ono kaj treba za prolaz uz... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.01.2013. u 23:33
    bravo naši, medalja je uvijek velika stvar
    Obrisan korisnik