Tenis

Pavić: "Nakon što sam izgubio prednost nisam više znao što napraviti"

Iz Doma sportova:Jelena Bagarić • utorak, 05.02.2013.
Pavić: "Nakon što sam izgubio prednost nisam više znao što napraviti"
Foto: FaH

Nažalost i drugi Hrvat, mladi Mate Pavić ispao je iz glavnog turnira. Od njega je uvjerljivo u dva seta bio bolji iskusni Philipp Petzchner. Pavić je dobro otvorio ali nakon što je svoju prednost prokockao nije se više uspio vratiti u meč.

19-godišnji Mate Pavić nije uspio savladati Nijemca i tim porazom se i on oprostio od nastavka turnira. Slično kao i sunarodnjak Mektić, Pavić je poveo u prvom setu, imao je 5:4 i servis, ali Petzchner je iskoristio break i u nastavku uzeo set.

"Malo sam čudno izgubio taj gem na 5:4. Nakon što sam izgubio prednost nisam više znao što napraviti, nisam se nikako mogao vratiti u meč. Totalno sam se izgubio. On je jako dobar igrač i svojim dobrim reternima me tjerao u greške. Jednostavno nisam znao što napraviti i što odigrati. Samim time počeo sam raditi i puno neforsiranih grešaka i to je bilo to.", kazao je mladi Splićanin.

U drugom setu Pavić je izgubio svaku šansu da bude pobjednik u ovom meču. Nijemac je otvorio odlično, a Pavić nikako nije mogao pogoditi dobru lopticu. "U drugom setu totalan raspad sistema. Stvarno me ništa nije išlo od ruke. Jedva sam dobio ta dva gema."

Mladom Splićaninu ovo je prvi nastup na ATP Touru ove godine, međutim to nije kod njega izazvalo nervozu ili strah: "Nije bilo nervoze, ali dovoljno je samo da odigraš jedan poen krivo, jedna neforsirana greška i protiv takvog igrača to je odmah break.", objasnio je Pavić.

Kao i Mektić, Mate Pavić bio je u Italiji s Davis cup reprezentacijom. Zaredala su mu se dva za njega velika natjecanja. Također promjena podloge i nedostatak pripreme su učinili svoje budući da se mladi Pavić nije naviknuo na brze promjene podloge.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!