Košarka

Cedevita u trećoj četvrtini slomila Split i prva izborila finale Kupa Krešimira Ćosića

Iz KC Dražen Petrović:Lovro Štrbinić • srijeda, 06.02.2013.
Cedevita u trećoj četvrtini slomila Split i prva izborila finale Kupa Krešimira Ćosića
Foto: Kristijan Komarica

U prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Krešimira Ćosića Cedevita je svladala momčad Splita i plasirala se u finale ovog natjecanja. Presudila je loša treća četvrtina Žutih u kojoj je zagrebački klub otišao na dvoznamenkastu prednost i do kraja je bez većih problema zadržao...

Cedevita je u polufinalni susret Kupa Krešimira Ćosića ušla u statusu favorita, dok ej s druge strane prijetio Split bez svog ponajboljeg igrača Nikole Vujčića. U 40 minuta Žuti su zaprijetili u nekoliko navrata, ali nisu mogli do ničeg više osim časnog poraza.

Utakmica u Draženovom domu počela je s nekoliko promašenih napada s obje strane, a u prvih nekoliko minuta Split je stizao Cedevitino minimalno vodstvo. Dosta napada Žutih u početnoj fazi išlo je na Sobina, dok je s druge strane dosta problema nekompletnoj unutarnjoj liniji Splićana zadavao Bilan.

Tricom Vukušića Split odlazi u jednom trenutku na +3 (17:14), ali do kraja četvrtine Cedevita ubacuje u višu brzinu. Ubačajima Bilana, autora devet poena u prvih deset minuta, Kitchena, koji je ipak zaigrao, i Mašića na prvi predah odlaze s +7 (24:17), a seriju 12:0 završavaju početkom druge četvrtine.

Momčad pod vodstvom Mladena Erjavca sa šest uzastopnih poena preko Dijana i ponovno raspoloženog Subotića donekle se vraća, ali zagrebački klub u narednim minutama ne dozvoljava povrataka u potpuni rezultatski egal. S dvije vezane trice Krušlin smanjuje na tri poena zaostatka nešto manje od tri minute do poluvremena, a Kraljević s linije slobodnih bacanja Cedevitinu prednost svodi na samo pola koša.

Do kraja poluvremena Šuput i Tomas osiguravaju Petroviću ipak nešto mirniji odlazak na predah (47:41). Nastavak igrači u crvenim dresovima bolje otvaraju i nakon trice Baždarića u četvrtoj minuti treće dionice prvi put odlaze na dvoznamenkastu prednost (56:45). U 27. minuti tehnička pogreška je svirana Subotiću i jedan od najraspoloženijih igrača Žutih ostaje u igri s četiri prekršaja, dok slobodnim bacanjima Wrighta i Šuputa Cedevita odlazi i na +13.

Minutu kasnije Bilan povećava razliku na +14, a s tom razlikom se kasnije i ulazi u posljednjih deset minuta susreta. U posljednjem periodu najčešće je upravo 14 razlike, a u 34. minuti nakon trice Wrighta prvi put je i +15. Niti u narednim minutama Split ne uspijeva doći ispod deset poena zaostatka, a Cedevita tako zadržava prednost stečenu u trećoj četvrtini, mirno privodi utakmicu kraju i okreće se sutrašnjem finalu Kupa.

U redovima pobjednika najefikasniji je s 19 poena bio Bilan, čemu je dodao i sedam skokova, a pratili su ga Wright sa 17 poena i Šuput s dva poena manje. U redovima Splita dobar je bio Kraljević sa 16 poena i šest skokova, Krušlin se zaustavio na 13, a Subotić na 12 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.02.2013. u 11:35
    I hebeš suce. Oni nisu odlučili ovu utakmicu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.02.2013. u 11:31
    Danac je mogao dobiti više minuta. Dečko gilja u obrani. Krušlin igra strastveno baš kako treba. Ima u Splitu potencijala. I naravno čestitke Cedeviti. Posebno Tomasu , Šuputu i Bilanu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.02.2013. u 10:24
    šteta što vujo nije mogao igrati, iako je kraljević jučer bio jako dobar. ali vujo bi ih dodatno 'razgrnuo' pod košem i imao bi nekoliko povratnih pasova. veći je problem zamor matereijala kod subotića! zašto ne igra marinelli?? pa nema 15 godina, nego će uskoro napuniti 18! ako je takav talent... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.02.2013. u 22:23
    ma koji doktor anzulović čega??? lošeg suđenja... a oni dožaj je dno, dna... meni niko ne može prigovorit, ja sam faca... gadljivo da je subi da tehničku nakon noge... šteta šta ne sudi koju nižu ligu da ga neko prizemlji... ne govorim da je iko kriv splitu, zaslužena pobjeda cedevite
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.02.2013. u 21:43
    E da zaboravih suce...nisu odredili pobjednika ali...onaj Hordov tipični predstavnik Radićevih utiratora skupa sa Kardumom,Hercegom....a Dožaj i Anzulović doktori koji znaju svoj posao ali vrhunski suci i njhove greške teško je pripisat slučajnosti....ali od tih radićevaca nikad pravog i dobrog... [više na forumu]
    Obrisan korisnik