Košarka

Dario Šarić drugi najbolji mladi igrač Europe po izboru Fibe, Mario Hezonja četvrti

Branimir Korać • srijeda, 06.02.2013.
Dario Šarić drugi najbolji mladi igrač Europe po izboru Fibe, Mario Hezonja četvrti
Foto: Kristijan Komarica

Centar Toronto Raptorsa i litavske reprezentacije Jonas Valančiunas odnio je pobjedu u Fibinom izboru za najboljeg mladog igrača Europe, a odmah iza njega smjestio se hrvatski adut Dario Šarić...

Fibin izbor za najboljeg mladog košarkaša Europe došao je svom kraju, a u konačnici je očekivanu pobjedu odnio Jonas Valančiunas. Valančiunas je dobio najviše bodova od strane stručnog žirija, a od navijača je dobio 9.104 glasa te su ga nadmašili jedino mladi igrači Partizana Leo Westermann i Davis Bertans.

Odmah iza centra Toronto Raptorsa smjestio se naš Dario Šarić koji je bio drugi po bodovima stručnog žirija i tako je nadoknadio manjak glasova navijača koji su ga smjestili tek na peto mjesto iza Westermanna, Bertansa, Valančiunasa i Nikole Jankovića.

Prema broju glasova navijača očito je da su oni u velikoj mjeri dolazili iz nama susjedne države, no to je Westermannu pomoglo da dođe tek na treću poziciju dok je Bertans završio kao peti.

Između Westermanna i Bertansa smjestio se još jedan mladi hrvatski košarkaš Mario Hezonja koji je bio četvrti i po glasovima stručnog ocjenjivačkog suda.

Za najbolju mladu košarkašicu Europe izabrana je Alina Iagupova.

Poredak:
1. Jonas Valančiunas
2. Dario Šarić
3. Leo Westermann
4. Mario Hezonja
5. Davis Bertans
6. Sergej Karašev
7. Klemen Prepelič
8. Alejandro Abrines
9. Nikola Janković
10. Nikola Ivanović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.02.2013. u 11:23
    Niti treba Šarića uspoređivat sa Kukočem niti ga tjerat u NBA. Po meni da ostvari karijere jednog Tomića ili Popovića može reći da je uspio. A ako se posloži ok ekipa za repku tim bolje.Treba reć i da je danas igračima sa 18 godina mrvu teže nego prije, jer su ostali igrači fizički sve jači, što je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.02.2013. u 11:18
    Chambana evo upravo sam ti dao plus ali... Kukoč sigurno nije i tu se slažem. Za mene NBA nije presudna. Vidjeli smo do sada mnoštvo fantastičnih igrača koji nisu uspjeli u NBA ili nisu tamo ni otišli. Puno se stvari treba poklopiti da ti se otvori mjesto u NBA momčadi. Mnogi nemaju strpljenja... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.02.2013. u 10:54
    Evo 2 igrača među najboljima. Plus Arapović,Mazalin i ako se još neko priključi... To se već može zvati luda generacija. A vi katastofičari malo smanjite frustracije. Bit će to ok.
    Obrisan korisnik
  • bajer07.02.2013. u 10:04
    Ajd da se netko sjetio i ovakvu kritiku napisati. Ja nikako ne mogu Kukoča i Šarića staviti u istu rečenicu. Ne znam ispada da nitko Kukoča nije ni gledao ( koji je po meni bolji igrač i od Petrovića, samo što se ovaj cijelo vrijeme gurao), ali dobro. Ja sam samo laik.
    bajer
  • Obrisan korisnik07.02.2013. u 03:10
    Ne mogu se oteti dojmu da si je Šarić napravio medvjeđu uslugu potpisom za Cibonu. Sljedećih par godina igrati će za klub bez vizije i bez trenera koji bi ga mogao razviti u seniorskog igrača. Šarić je perspektivan igrač, ali se neće razviti u NBA igrača osim ako se nešto drastično ne promjeni. Evo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik