Rukomet

Mandalinić: "Nismo se držali onog što nam je trener rekao"

Damir Žbulj • nedjelja, 10.02.2013.
Mandalinić: "Nismo se držali onog što nam je trener rekao"
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaši Croatia osiguranje Zagreba poraženi su u subotu u Areni od bjeloruskog Dinama iz Minska. Osim početnog vodstva, Zagrebaši su čitav susret bili u rezultatskom minusu, a iako su u završnici imali priliku za povratak i preokret, nisu uspjeli stići do neophodne pobjede. Ovo je hrvatskom prvaku šesti uzastopni poraz u ovosezonskoj Ligi prvaka, dok ih u idućem nastupu očekuje gostovanje kod Barcelone. U posljednjem kolu u Zagreb dolazi švicarski Schaffhausen...

Poraz od ekipe bjeloruskog Dinama u prvom ovogodišnjem nastupu u Ligi prvaka uvelike je umanjio šanse Zagrebaša u prolaz među 16 najboljih klubova Europe. Osmina finala sada je još samo teorija, ali igrači i stručni stožer svjesni su kako posao moraju odraditi do kraja.

U subotu puno toga nije funkcioniralo, počevši od obrane te prepoznatljive brze tranzicije i laganih pogodaka iz polukontri i kontri. Na postavljenu obranu Dinama nije bilo previše rješenja, a iako su se trgnuli u završnici, s prilikom za preokret, nisu uspjeli prelomiti utakmicu na svoju stranu.

Stevanovićeva odlična partija

Nakon što je sredinom prvog poluvremena zamijenio Filipa Ivića, odličnu predstavu među vratnicama prikazao je Ivan Stevanović, koji je na kraju prikupio 12 obrana i gotovo je nevjerojatno kako su Zagrebaši uz dosta dobru partiju svog čuvara mreže ostali bez bodova u Areni: "Mogu biti zadovoljan svojom izvedbom, ali nisam zadovoljan rezultatom. Ovo nam je bila najvažnija utakmica. Mogu samo reći kako je Dinamo zaslužio pobjedu."

Zakazali smo. Loše smo odigrali, šteta velika za nas jer ovo nam je veliki minus u nastavku borbe osminu finala. Treba dalje nastaviti igrati i boriti se," kazao je neposredno nakon utakmice pivot Zagrebaša Marino Marić.

Još jedan 'brončani' iz Španjolske, Stipe Mandalinić, protivničku mrežu pogađao je šest puta, ali niti to nije bilo dovoljno:"Nismo se držali onog što nam je trener rekao, u obrani da nam treba faul, da odigramo agresivno. Nismo radili zacrtano, išli smo samo na blokove."

Drugo poluvrijeme smo se malo trgnuli, ali nažalost to nije bilo dovoljno za pobjedu," naglasio je lijevi vanjski igrač CO Zagreba.

Neugodno je izgledao Mandalinićev pad u nastavku utakmice: Dobio sam udarac u glavu, trznuo sam vrat, istegnuo ga. Skupio sam snagu na kraju, ali jako mi je žao što nismo pobijedili. Borili smo se u drugom poluvremenu, ali ponavljam, to nije bilo dovoljno."

Sinoć je fantastičan, kao gotovo i uvijek bio kapetan Zlatko Horvat, koji je predvodio Zagrebaše s devet postignutih pogodaka. Uz Mandalinićevih šest i Stepančićeva četiri, a bez ozbiljnijeg doprinosa suigrača u napadu to jednostavno nije bilo dovoljno za bodove.

U idućem kolu CO Zagreb gostuje kod Barcelone, dok će se u posljednjem kolu za pobjedu boriti na svom terenu protiv Schaffhausena.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ivanm10.02.2013. u 10:37
    Pa da su odigrali u obrani što su trebali, bilo bi više kontri i lakših golova. Mandaliniću svaka čast za jučer, vidjelo se po slavlju i dizanju publike da je želio bodove više od ostalih
    ivanm
  • Obrisan korisnik10.02.2013. u 09:55
    Da, niste odigrali u obrani kako je on rekao, bitno da je u napadu sve štimalo hahahha
    Obrisan korisnik