Rukomet

Červar poražen u Sloveniji, Kielce umalo izgubilo od Rusa

Ivana Strahija • nedjelja, 10.02.2013.
Červar poražen u Sloveniji, Kielce umalo izgubilo od Rusa
Foto: EPA

Slovenci su napravili odlični posao u Velenju u subotu i upisali dva boda na svoj konto u Skupini C Lige prvaka, a usto su Metalurg Line Červara ostavili na svega 19 golova. Kielce je bez "hrvatskog trolista" izvuklo tijesnih 30:29 protiv St Peterburga.

Gorenje Velenje - Metalurg 23:19 (10:10)

Pravi dvoboj obrana i vratara u Velenju večeras priredili su domaće Gorenje i gostujući Metalurg. Ukupni rezultat od 23:19 govori tome u prilog, tim više što su isti protivnici u prvom dijelu Lige prvaka u Skoplju odigrali 30:23. Tada je pobijedio Metalurg, koji se unatoč ovom porazu nada osvojiti drugo mjesto tablice Skupine C elitnog natjecanja. No, sad Metalurg više ne ovisi o sebi već o Kielceu, koje mora poraziti Gorenje u posljednjem kolu, kako bi Makedonci imali šansu.

Kalkulacije na stranu, Metalurg je u Velenju počeo dobro i imao tri gola prednosti na 2:5, no vrlo su brzo igrači Gorenja povratili parket pod svoju kontrolu i do polovice prvog dijela preuzeli vodstvo. Na odmor se ide s 10:10, nakon serije od tri pogodaka gostiju.

Egal se nastavlja u drugom dijelu, no nakon 13:13 Slovenci ulaze u seriju i odlaze na +3. To kao da je utjeralo nervozu u momčad Line Červara, koja bilježi niz tehničkih pogrešaka, dok Darko Stanić ima problema s rješavanjem vanjskih šuteva. Golman s druge strane, Ivan Gajić, "spustio je roletu", a u napadu Gorenje predvodi Marko Bezjak (ukupno sedam pogodaka).

Zanimljivo je za spomenuti kako je Lino Červar bio izuzetno ljut na svoje igrače, a posebnu je porciju špotancije tijekom minute odmora dobio Renato Vugrinec, kojem je bivši hrvatski izbornik spočitnuo da "igra protiv njih".

Vive Targi Kielce - St. Peterburg 30:29 (20:14)

Pred susret s Rusima, koji su u dosadašnjem tijeku Lige prvaka uspjeli osvojiti svega dva boda, trener Kielcea Bogdan Wenta imao je teške probleme. Trojica njegovih prvotimaca iz redova hrvatske rukometne reprezentacije zbog ozljeda će dulje vremena izbivati s parketa, redom Ivan Čupić, Denis Buntić i Manuel Štrlek, pa je morao pod hitno tražiti zamjene i mijenjati igru. Vjerojatno je dodatnu glavobolju dobio kad je Thorir Olafsson prijavio da ga muči koljeno.

Bogdan Wenta: "Ponovno smo naučili, ako smo zaboravili, da utakmica traje 60 minuta, ne 45. Također je jasno da je pred nama još dosta posla. Igrali smo dobro u obrani, no morao sam rotirati igrače kako bismo imali snage za cijeli meč."

U utakmici, prvoj nakon dva mjeseca pauze, domaći navijači vidjeli su dva lica Kielcea. U prvom poluvremenu vrlo dobra predstava domaćih rukometaša, koji su se nakon petnaestak minuta zagrijali i počeli stvarati ozbiljniju razliku. Ona je do isteka 30. minute iznosila šest golova.

U nastavku utakmice nastavak i takve igre, pa se razlika diže i na devet golova u 40. minuti (26:17). To je domaćim rukometašima dalo lažni osjećaj sigurnosti, a kad je Wenta na parket poslao zamjene, kako bi se i one razigrale, umalo dolazi do potopa.

Rusi su, predvođeni Andrejem Novoselovim i Eldarom Nasjrovim, zaredali čak osam pogodaka i stigli do 26:25 u 52. minuti. Zvono za uzbunu bilo je glasno pa Wenta na parket vraća prvu postavu, no ne prije nego što su spomenuta dvojica u dresovima St Peterburga uspjela izjednačiti na 27:27. Uroš Zorman i Krzysztof Lijewski međutim uspijevaju vratiti i očuvati prednost za pobjedu i nova dva boda.

Željko Musa postigao je jedan gol, a Venio Losert imao je sedam obrana.

Liga prvaka - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Gorenje Velenje23:19Metalurg Skoplje
Barlinek Industria Kielce30:29St. Peterburg
Chambéry 29:26Bjerringbro-Silkeborg
1Barlinek Industria Kielce 10305:249+5620
2Metalurg Skoplje 10271:215+5614
3Gorenje Velenje 10281:250+3112
4Bjerringbro-Silkeborg 10259:281-228
5Chambéry  10266:294-284
6St. Peterburg 10225:318-932

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!