Rukomet

Ninčević predvodio Lisice u nanošenju prvog ovosezonskog poraza velikoj Barceloni

Ivan Dominik • nedjelja, 10.02.2013.
Ninčević predvodio Lisice u nanošenju prvog ovosezonskog poraza velikoj Barceloni
Foto: EPA

Rukometna liga prvaka stigla je i do svog osmog kola, a u skupinama C i D previše neizvjesnosti baš i nema. No, na vrhu "Zagrebove" skupine u dramatičnoj su se i napetoj utakmici sučelile berlinske Lisice i Blaugrana, dok je Bičanićev Chambery ugostio danski Bjerringbro Silkeborg.

Dva prava rukometna spektakla donijele su utakmice u skupinama C i D rukometne Lige prvaka. U njima je gubitničku seriju od čak sedam uzastopnih poraza prekinuo francuski Chambery protiv danskog Bjerringbro Silkeborga, dok je njemački Füchse pobijedivši Barcelonu nanio prvi ovosezonski poraz Kataloncima u svim natjecanjima. A u tim utakmicama važne su uloge igrali i neki bivši i sadašnji hrvatski reprezentativci...

Ninčević sa šest golova predvodio berlinske Lisice do pobjede nad Barcelonom

Središnji i jedini susret skupine D rukometne Lige prvaka za muškarce igran je u Berlinu gdje su domaće Lisice dočekale u ovoj sezoni do tada još neporaženu Barcelonu Intersport. U skupini u kojoj se natječe i CO Zagreb derbi osmog kola odigrale su dvije vodeće ekipe lige, a samu utakmicu bolje je otvorila Barcelona, za koju je "potegnula" bjeloruska zvijezda Siarhei Rutenka, koja je zabila čak četiri vezana pogotka u ranoj fazi utakmice za dolazak Španjolaca na vodstvo od 10:6.

Slika 2 od 2.
Foto: EPA

Nijemci su tada promijenili obranu u agresivniju igru "na čovjeka" s mnogo pressinga, "probudio" im se i vratar te je utakmica polako krenula u drugom smjeru jer je Barcelona igrala sve teže u napadu i nije pronalazila rješenje za igru domaćina. Berlinčani su se sasvim približili i do kraja poluvremena igrom gol za gol bili na "minus jedan", međutim, zbog nekoliko grešaka pred kraj poluvremena Katalonci su na odmor odnijeli "zalihu" od 16:14.

Drugo poluvrijeme počelo je lošije za goste, koji su nastavili padati u igri, a tada su Berlinčani to sve više iskorištavali, pa su s četiri vezana gola prešli i u vodstvo vrlo rano u nastavku, natjeravši pritom trenera Barcelone, Xavija Pascuala, da rano pozove drugu minutu odmora. Domaćin je pobjegao na 23:21 i održavao razliku tijekom sredine drugog dijela, a gosti su imali velikih problema u obrani. Međutim, uspjeli su se vratiti u završnici i u jednom trenutku preokrenuti na 24:23. No, tada domaći strateg Dagur Sigurdsson zove time-out i podiže svoju momčad, koja do kraja susreta zabija još sedam golova, koliko i prima, te uz puno sreće pobjeđuje 31:30.

Bio je to prvi poraz Barcelone ove sezone, gledajući sva natjecanja, a za njega su najzaslužniji kod Berlinčana bili vratar Silvio Heinevetter s 19 obrana i najbolji strijelac utakmice, Ivan Ninčević, koji je poentirao šest puta. Kod Barcelone je daleko najbolji bio Rutenka sa šest golova - dok je najefikasniji bio Victor Tomas s osam pogodaka - ali je promašio šut za izjednačenje u posljednjim sekundama dvoboja, odnosno Heinevetter mu je obranio, dok je i Daniel Šarić na vratima Barcelone bio maestralan. Pred 13.331 gledateljem u njemačkoj prijestolnici domaćom je obranom sjajno rukovodio Denis Špoljarić koji se nije upisivao u listu strijelaca, dok je njegova pobjednička momčad unatoč pobjedi ostala druga u skupini, s dva boda iza pobijeđene katalonske ekipe.

Bičanićev Chambery siguran protiv danske inačice CO Zagreba za prekid gubitničke serije

Skupina C donijela je pak sraz francuskog Chamberyja i Bjerringbro Silkeborga, danske inačice zagrebačkog Croatia osiguranja, u kojem igra mnoštvo danskih mladih reprezentativaca te perspektivnih rukometaša. Nakon sedam uzastopnih poraza francuski se Chambery konačno trgnuo u osmom kolu Lige prvaka te svladao Dance, koji su kao i ostali klubovi skupine C već gotovo osigurali drugu fazu natjecanja.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

No, Francuzi su domaćom pobjedom odgodili slavlje i osiguranje druge faze natjecanja Dancima, slaveći sigurno i suvereno 29:26, nakon poluvremena na kojem su vodili 14:12. Iako bez Bertranda Gillea i Edina Bašića Chambery je uspio rano povesti i kontrolirati utakmicu te na kraju slaviti i to ponajviše zahvaljujući odličnom vrataru Cyrilu Dumoulinu s 22 obrane, koji je u najvažnijem trenutku utakmice, pri rezultatu 28:26 za Chambery 20 sekundi prije kraja, obranio sedmerac Dancima.

Osim njega Chambery su do pobjede u polju vodili i Olivier Marroux te Timothey Nguessan sa šest zgoditaka, dok je isti broj golova za Bjerringbro Silkeborg zabio Casper Ulrich Mortensen. U redovima pobjednika je i dva gola iz tri udarca zabio i hrvatski reprezentativac Damir Bičanić.

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Kadetten36:29OTP Bank Pick Szeged
RK Zagreb23:25Dinamo Minsk
Füchse Berlin31:30Barcelona
1Barcelona 10321:253+6818
2Füchse Berlin 10291:279+1216
3Dinamo Minsk 10276:259+1711
4OTP Bank Pick Szeged 10260:293-336
5RK Zagreb 10266:284-185
6Kadetten 10284:330-464

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.02.2013. u 00:38
    kuda ide ovaj svijet,znam da se sport igra zato da bi svi imali sanse za pobjedu netko vece netko manje ali ova iznenadjenja sto se kladionicarskog djela tice uzela su previse maha svi kaukuliraju i mudruju,namjestaju rekao bih jer,nije bas slucajno recimo da ajax doma igra 1-1 sa rodom,i da nakon... [više na forumu]
    Obrisan korisnik