Liga prvaka - Skupina D, 8. kolo, 09.02.2013, 18:00 h
RK Zagreb
RK Zagreb 23:25 Dinamo Minsk
Dinamo Minsk

Šesti uzastopni poraz Zagrebaša za veliki korak natrag u borbi za osminu finala

Iz Arene Zagreb: Damir Žbulj • subota, 09.02.2013.
Šesti uzastopni poraz Zagrebaša za veliki korak natrag u borbi za osminu finala
Foto: EPA

U susretu osmog kola rukometne Lige prvaka u zagrebačkoj Areni je gostovao Dinamo iz Minska. Zagrebaši su, osim početne prednosti u otvaranju utakmice, čitav dvoboj proveli u rezultatskom zaostataku. Pred kraj okršaja stigli su do neizvjesne završnice, ali gosti su večeras jednostavno bili bolja momčad, za konačnih 23:25. Veliki je to korak natrag u borbi za osminu finala, uz samo još dva kola do kraja natjecanja.

Croatia osiguranje Zagreb - Dinamo Minsk 23:25 (10: 14)

EHF Liga prvaka, osmo kolo;
Zagreb, Arena, gledatelja: 8000

Suci: Krstič / Ljubič (SLO)

Croatia osiguranje Zagreb: Ivić 4 obrane, Stevanović 12 obrana ; Marić , Brozović, Stepančić 4, Matulić , Matić, L. Šprem, Špiler, Šebetić, Batinović 1, Horvat 9, J. Valčić 2, Sršen, T. Valčić 1, Mandalinić 6
Trener: Slavko Goluža

Dinamo Minsk: Pejanović, Sevaljević, D. Rutenka 4, Babičev 4, Skopintsev, Ševelev, Doroščuk, Cepulis, Nikulenkau 4, Atman 6, Nikolić, Stetsjura, Ostrouško, Mijatović 10 obrana , Onufrijenko 6, Brouka 1;
Trener: Sergij Bebeško

Isključenja: CO Zagreb 4 minute / Dinamo Minsk 12 minuta

Sedmerci: CO Zagreb 3/3 / Dinamo Minsk 2/3

Rukomet se vratio u hrvatsku metropolu. Nakon reprezentativnih uspjeha u siječnju stiglo je vrijeme za nove nastupe Croatia osiguranje Zagreba u Ligi prvaka. I dok su gosti iz Minska svoj ovosezonski cilj već ostvarili, osiguravši plasman u osminu finala tri kola prije kraja natejcanja u skupini D, pred Zagrebašima je tek bila velika borba za osvajanje četvrte pozicije koja vodi među 16 najboljih europskih ekipa.

Trener Goluža od prve minute na teren je poslao Ivića na vratima, Marića na crti, Batinovića i Horvata na krilima te braću Valčić i Luku Stepančiča.

Pozdrav za 'brončane' i podrška za Noru

Prije početka susreta Arena je pozdravila brončane sa Svjetskog prvenstva iz Španjolske. Veliki pljesak zaradili su Ivić, Stepančić, Mandalinić, Lovro Šprem, Marić i kapetan Zlatko Horvat, uz stručni stožer, Slavka Golužu, Željka Babića i Damira Kajbu. Čitava dvorana uz podršku kluba poželjela je i ozdravljene i oporavaka Nore Šitum, koja se nalazi na liječenju u SAD-u.

Samo otvaranje utakmice bilo je odlično i obećavajuće, uz golove Jose Valčića, obranu Ivića i odličan uskok s krila Horvata, ali tada su Zagrebaši stali. Slaba igra u obrani omogućila je lagane pogotke gostiju, prednjačili su odlični Rus Pavel Atman i mlađi brat Rutenka, a u obrani su bili neugodni sa svojom tradicionalnom 5-1 na koju domaći igrači nisu imali previše kvalitetnih rješenja.

S četiri pogotka u nizu Dinamo je otišao na +2, vodstvo koje su sigurno povećavali u narednim minutama. Iako je u napadu Goluža pokušao nekim izmjenama, Marića je solidno zamijenio Brozović nikako nisu Zagrebaši mogli uhvatiti priključak. Sredinom prvog dijela, kod četiri pogotka viška Dinama, Ivića je među vratnicama odmijenio i Stevanović, koji se do kraja poluvremena istaknuo s nekoliko vrhunskih intervencija. Međutim, srljanje u napadu i tehničke pogreške onemogućile su stizanje rezultata.

U završnici prvog dijela igrači Dinama čak su cepelinom iznenadili obranu Zagrebaša, a niti odlični topovski udarci Mandalinića te dvaput Stepančića nisu u posljednjih pet minuta uspjeli CO Zagreb primaknuti na manje od tri pogotka minusa. Pogodak Babičeva s crte pred istek prvih 30 minuta ponovno Dinamu donosi +4, odnosno 10:14 za nastavak utakmice.

Drugi dio također je počeo obećavajuće, obranom Stevanovića i prvim pogotkom Tončija Valčića, ali ponovno Dinamo pruža otpor, a isključenje Stepančića otvara priliku Atmanu sa sedam metara da po prvi puta prednost povisi na +5. Stevanović je i to zaustavio!

Plavokosi Rus Atman ipak je u narednom napadu iskoristio još jednu tehničku pogrešku Zagrebaša za pet pogodaka prednsoti gostiju iz Minska, no tada se ipak bude domaći igrači.

Učinak igrača

Kod Zagrebaša Stevanović je upisao 12 obrana, Zlatko Horvat zabio je devet golova, a Mandalinić šest. Luka Stepančić zabio je četiri. Kod gostiju vratar Mijatović imao je deset obrana, Onufrijenko i Atman zabili su po šest golova.

Golom kapetana Horvata u 41. minuti 'samo' je -3, a na dohvatljivoj razlici Zagrebaše u utakmici drže Stepančić i Mandalinić, koji je sredinom drugog dijela postigao i svoj četvrti pogodak.

Isključenje Dinamovca Babičeva u 48. minuti kod -3 ponudilo je nadu u preokret, Mandalinić je zabio za 19:21, a kao da je tek tada CO Zagreb počeo igrati, kao da je tek tada počela prava utakmica.

Batinović je imao veliku priliku za samo pogodak zaostatka, nije uspio s krila prevariti vratara Mijatovića pa se i u posljednjih deset minuta ušlo s -2.

Atmosferu je u dvorani podigla uspješna kontra Horvata, pet minuta prije kraja, dalekometni odgovor Stepančića na pogodak Dinama i fantastična obrana Stevanovića.

Priliku za smanjenje zaostatka na samo -1 upropastio je Sršen, tehničkom pogreškom u napadu. Stevanović je još jednom obranom ponudio šansu Mandaliniću, ali kada niti to nije ušlo, minutu i pol prije kraja, susret je bio odlučen. Završilo je 23:25.

U idućem kolu Zagrebaši gostuju kod Barcelone.

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Kadetten36:29OTP Bank Pick Szeged
RK Zagreb23:25Dinamo Minsk
Füchse Berlin31:30Barcelona
1Barcelona 10321:253+6818
2Füchse Berlin 10291:279+1216
3Dinamo Minsk 10276:259+1711
4OTP Bank Pick Szeged 10260:293-336
5RK Zagreb 10266:284-185
6Kadetten 10284:330-464

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren10.02.2013. u 15:23
    loše su odigrali. toliko grešaka, uf
    Zdren
  • Obrisan korisnik09.02.2013. u 23:12
    bitan je kontinuitet, a ne rezultat!
    Obrisan korisnik
  • Yakov09.02.2013. u 21:45
    puno pitanja, samo jedan odogovor - zoran gobac.
    Yakov
  • Obrisan korisnik09.02.2013. u 21:41
    Bio sam na tekmi. Horvat i Stevanović bili su najbolji u Zagrebu.Prolaznu ocjenu imaju i Mandalinić i Stepančić.Ostalo je sve katastrofa. Imam par pitanja sa proslavljenog trenera i izbornika Slavka:1. Zašto Mandalinić nije igrao 1. poluvrijeme?2. Zašto forsira braću Valčić koji su bili izrazito... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.02.2013. u 21:22
    Naravno, ovdje smiješ izreč kritiku nakon poraza, tad ćeš dobit podršku, a dok se ne gubi, sve je idealno. Ovaj fenomen se može najbolje vidjet kad se kronološki pogledaju članci vezani uz reprezentaciju. Još jednom ponavljam, nije ni čudo što su ulaznice za Zagreb besplatne.
    Obrisan korisnik