Košarka

Split bez Vujčića protiv Krke i Cibone, Vuković na operaciju, vraća se Toni Katić

Bernard Jurišić • četvrtak, 14.02.2013.
Split bez Vujčića protiv Krke i Cibone, Vuković na operaciju, vraća se Toni Katić
Foto: Bruno Karadža

Otprilike onoliko primjedbi koliko je Cedevita imala na suđenje u finalu kupa protiv Cibone, Split je imao na suđenje protiv Cedevite u polufinalu. No, Splićani su se brzo pomirili s činjenicom da u hrvatskoj košarci od buke nema koristi, barem što se njih tiče. I okrenuli misli borbi za opstanak u ABA ligi...

Splićani nisu bili ništa manje zadovoljni suđenjem u polufinalu završnice kupa nego što je Cedevita bila zadovoljna u finalu, no na Gripama su odlučili napraviti isto ono što je u konačnici napravila i Cedevita. "Pojeo vuk magare".

"A što ćemo se buniti kad jedino što možemo dobiti od toga je kazna", bio je jedinstven odgovor u žutom taboru.

Odavno su na Gripama svjesni da u sustavu "Kadija te tuži, kadija ti sudi" ne možeš dobiti ništa osim - po glavi. Na ovaj ili onaj način. Bilo zviždaljkom, bilo dopisom.

Krka u Splitu s novim trenerom

Kup je ostavio posljedice i na subotnjeg protivnika Splita u ABA ligi. Krka je iznaneđujuće poražena u polufinalu od Heliosa iz Domžala, što je "glavom" platio trener Aleksandar Sekulić. Na klupi Krke na Gripama će debitirati njegov pomoćnik Gašper Potočnik.

Stoga su se Splićani okrenuli prvom važnom cilju ove sezone - izbjegavanju posljednjeg mjesta u ABA ligi. Sami su sebi Žuti zakomplicirali život domaćim porazom od Szolnokija, a u naredna tri kola očekuju ih tri suparnika nakon kojih više gotovo i da nema popravnog. Krka na Gripama u subotu u 19 sati, gostovanje kod Cibone, potom Široki kod kuće.

Bit će to veliki, ozbiljni ispiti za Žute, posebno iz razloga što je sigurno da će na Krku i Cibonu krenuti bez Nikole Vujčića. Ruptura mišića još uvijek nije sanirana, umjesto na treninzima sportski direktor Žutih je na terapijama.

I nije jedini. 20-godišnji Domagoj Vuković, koji od početka sezone muči muku s bolnim stopalom, morat će na operacijskom stolu riješiti problem. To će vjerojatno značiti i završetak sezone za mladog reprezentativca, koji bi trebao biti spreman za početak reprezentativnih obveza na ljeto. Mjesec dana u juniorsko/seniorskom kadru neće biti ni Ivana Bendera, koji je ozlijedio ruku.

No, ima i nešto dobrih vijesti iz "splitske bolnice". Treninzima se vratio Bruno Markulin, a Toni Katić već neko vrijeme trenira s juniorima. Postupno će mu se intenzitet treninga podizati i uključivati ga u rad s prvom momčadi. Operirano koljeno zbog kojeg 21-godišnji razigravač pauzira praktično već sezonu i pol reagira sve bolje i u splitskom klubu vjeruju da će Katić biti potpuno spreman za Ligu za prvaka.

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.02.2013. u 21:29
    sad kad nem krušlina katić bi bio zlata vrijedan.,..šteta za njega dvije sezone izgubljene..
    Obrisan korisnik