Košarka

Anderson: "Ne bih imao ništa protiv hrvatske reprezentacije, volio bih se jednom i vratiti u Cibonu"

Lovro Štrbinić • nedjelja, 17.02.2013.
Anderson: "Ne bih imao ništa protiv hrvatske reprezentacije, volio bih se jednom i vratiti u Cibonu"
Foto: Davor Sajko

Košarkaš Toronto Raptorsa Alan Anderson prije nekoliko godina nosio je dres Cibone, a upravo zagrebački klub ističe kao važnim u tijeku svoje karijere. Također, priželjkuje povratak u hrvatsku košarku krajem karijere...

Alan Anderson trenutno karijeru gradi u NBA ligi, relativno je uspješan u Toronto Raptorsima. Njegova velika želja bila je afirmacija upravo na sjevernoameričkom kontinentu, na putu do koje je iskustvo skupljao i u dresu Cibone.

"Trebalo mi je dugo da se vratim u NBA, ali zato sad više cijenim to što imam ", rekao je Anderson u razgovoru za 24 sata, a potom se dotaknuo i mogućnosti da zaigra za hrvatsku reprezentaciju. Ta mogućnost spominjala se ranije, dok je igrao za Vukove.

"Pristao bih, ali nisam mogao doći na pripreme jer sam se pokušavao vratiti u NBA. Svakog sam ljeta mijenjao klub, a želio sam sigurnost, želio sam znati gdje se vraćam nakon ljeta s reprezentacijom", njegove su riječi.

"Moglo bi biti zabavno, novo iskustvo. Prije nego što sam došao u Cibonu, mrzio sam Europu. U Italiji i Rusiji osjećao sam se jadno, htio sam se ostaviti košarke. Ali u Hrvatskoj se sve promijenilo, ponovno sam zavolio košarku", nastavio je o svojoj povezanosti s Hrvatskom.

"Volio bih se pred kraj karijere vratiti u Cibonu, ljudi su zaista bili dobri prema meni", otkrio je, a potom se prisjetio nekadašnjeg stratega Velimira Perasovića.

"Agresivan je, uvijek je vikao. Ali shvatio sam da moraš filtrirati i čuti što govori, a ne kako govori. Na mene je vikao jer je želio pokazati da nitko nije iznad momčadi. Jedanput mi je rekao: ‘Vrati se u Ameriku!’, a onda mi je pomoćni trener Tomica Mijatović objasnio da je to njegov način da mi kaže da igram čvršće, da me momčad treba. Razvili smo veliko uzajamno poštovanje."

Potom se prisjetio i Lutza, trenutnog trenera Cibone, iz tadašnjih dana: "Lutz je uvijek bio vrlo tih, ali izuzetno košarkaški inteligentan. Baš mi je drago zbog njega."

Na kraju je analizirao ponajbolje igrače NBA lige, s obzirom da je imao prilike dokazivati se protiv svih. "Najteže je čuvati Kevina Duranta. Zna šutirati, dodavati, igrati leđima, pogađati od bilo kuda. Može sve što i Kobe, ali je mlađi i viši. LeBron je svestran i užasno snažan, ali jedan na jedan najteže je držati Duranta", zaključak je Andersona.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.02.2013. u 17:18
    svi ti igrači kojima bi, kao, Anderson uzeo poziciju ne mogu ni prismrditi NBA ligi ( izuzev Bogdanovića,) A i ne kužim o kojoj poziciji se govori jer lik može raditi missmatch na svim pozicijama od 1-4.. takvog igrača nemamo.. Nemojte samo o šariću molim vas jer mu trenuno nije ni blizu..No... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • torrente8718.02.2013. u 16:53
    Jebali vas Samiri, Draperi, Andersoni i svi ostali (ne)Hrvati koje bi vi htjeli u reprezentaciji. Netko je gore napisao, taman da nam se nude C. Paul i R.Rondo ne bi ih uzeo. Zašto? Zato što nisu HRVATI, je li to toliko teško shvatiti? Daleko od toga da nam Anderson ne bi pomogao, iako ne znam bi... [više na forumu]
    torrente87
  • bolan18.02.2013. u 14:48
    baš sam neki dan razmišljao o tome koga bi se trebalo zvati u reprezentaciju, i 11 od 12 ovih sam i ja nabrojao. jedino što sam u tom momentu mislio je da bi Markotu ubacio, ali ovo s Darkom Planinićem mi se puno više sviđa. :)
    bolan
  • Obrisan korisnik18.02.2013. u 11:40
    obožavao sam ga gledati u ciboni....najbolji stranac koji je igrao za cibonu! ali u repki nema što tražiti....ne jer je loš (dapače, izvrstan je) nego zato što NIJE: 1.) hrvat 2.) nije živio i radio NEprekinuto u RH minimalno tri godine 3.) nije oženjen hrvatskom državljankom.što se 'deficitiarne... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.02.2013. u 11:35
    I ja bih volio da se jednom vrati u Cibonu.
    Obrisan korisnik