Nogomet

Andrijašević: "Vjerujem da možemo pobijediti Dinamo, naša najveća snaga je u kolektivu"

Maj Gašparac • četvrtak, 21.02.2013.
Andrijašević: "Vjerujem da možemo pobijediti Dinamo, naša najveća snaga je u kolektivu"
Foto: FaH

U nedjelju će se na Poljudu odigrati najveći hrvatski derbi između Dinama i Hajduka. Uoči utakmice protiv aktualnog prvaka, svoja razmišljanja su iznijela dvojica nogometaša Hajduka, Franko Andrijašević i Danijel Stojanović...

Nogometaš Hajduka Franko Andrijašević vjeruje u pobjedu Hajduka nad Dinamom i nastavak dobrog niza koji splitski klub ima u MAXtv Prvoj ligi.

Mladi nogometaš Hajduka poštuje protivnika, no priželjkuje trijumf svoje ekipe: "Radi se o velikoj utakmici i vjerujem da ju možemo dobiti. Mislim da je naša najveća snaga u kolektivu", izjavio je Andrijašević, koji je svoj prvi derbi protiv Dinama igrao ranije ove sezone u Maksimiru.

"Znam da ću dati sve od sebe. Ne smo ja, nego i cijela ekipa. Možemo se nadati pozitivnom i dobrom rezultatu", poručio je 21-godišnjak.

U utakmici prošlog kola prvenstva Hajduku su se protiv Slaven Belupa ozlijedili stoperi Matej Jonjić i Goran Milović, koje očekuje duži oporavak i neće biti na raspolaganju treneru Miši Krstičeviću za dvoboj s Dinamom.

"Sigurno je to veliki hendikep. Žao mi je Jonjića i Milovića zbog toga što im se dogodilo, morat će i dosta pauzirati", prokomentirao je Andrijašević njihov izostanak te se osvrnuo na igrače koji bi ih trebali zamijeniti: "Milić i Nižić su odlični stoperi i što se tiče tog dijela smo dobro popunjeni. Uopće se ne pribojavam njih dvojice ukoliko budu igrali.".

"Tko god bude nastupio, mislim da ćemo pokazati pravu igru i možemo se nadati pobjedi ako ponovimo nastup iz Koprivnice", poručio je Andrijašević.

Slična razmišljanja iznio je i njegov suigrač Danijel Stojanović: "To je jedna posebna utakmica. Imao sam priliku prvi puta igrati u noj prošle godine i zaista je drugačiji susret od svih ostalih", prokomentirao je 28-godišnji branič.

Zatim se osvrnuo i na zagrebačku momčad, koju je u zimskom prijelaznom roku napustio Mateo Kovačić: "Dinamo je velik klub koji ima 25 ili 26 jako kvalitetnih igrača u momčadi, tako da uvijek mogu nadomjestiti nedostatak. Sigurno da im nedostaje Kovačić koji je zajedno sa Sammirom bio nositelj igre, ali mislim da su i dalje opasni. Možda su slabiji za nekih 5 ili 6 posto", prokomentirao je.

Stojanović je otkrio što smatra ključnim za pobjedu u nedjelju: "To će biti jedna borbena utakmica, pogotovo na sredini terena, tko tu bude bolji ima veliku prednost".

"To je utakmica u kojoj bi svi voljeli igrati, ali milim da je najmanje bitno tko će nastupiti. Ispred svih nas je Hajduk. Najvažnije je pobijediti, tko god nastupio. Nadam se i volio bih zaigrati, ali ako trener odluči drugačije, poštovat ću to", rekao je Stojanović.

Poljudski stadion bi trebao biti dobro popunjen u nedjelju, a Stojanovića raduje velika podrška navijača: "Veseli nas pun stadion i nadamo se da ćemo navijačima prirediti ugodno iznenađenje. Nadam se ispunjenom Poljudu i našoj pobjedi", zaključio je.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!