Košarka

Milačić: "Nama je svaka sljedeća utakmica ujedno i najvažnija"

Mišo Gulić • petak, 22.02.2013.
Milačić: "Nama je svaka sljedeća utakmica ujedno i najvažnija"
Foto: Martina Japundžić

Nakon poraza od Zagreba u Trnskom i prekida velike serije od sedam uzastopnih pobjeda u prvenstvu, Alkar na vlastitom parketu protiv Kvarnera lovi desetu pobjedu kojom bi napravio novi veliki korak prema Ligi za prvaka...

Poraz od Mrava za Sinjane nije imao osobito velik i presudan značaj, prvenstveno što je i jedan od kandidata za prve četiri pozicije, Đuro Đaković, poražen u Rijeci, stoga se bitka za poziciju broj tri i četiri nastavlja i dalje po principu - ista meta, isto rastojanje. Možda ne doslovno, ali s obzirom na Alkarov bolji koš omjer s Jollyjem, čak ni to nije daleko od istine.

Pozitivna stvar za trupe Damira Milačića jest da oni i dalje drže sve stvari u svojim rukama, da ne ovise od drugima i s te strane puni samopouzdanja dočekuju vodeći Kvarner, koji je pak svoje mjesto među hrvatskom elitom osigurao upravo u prošlom kolu.

Humanitarna akcija za Josipa Žuru

U Sinju je u tijeku humanitarna akcija za pomoć Josipu Žuri, dječaku kojem je dijagnosticirana mijelomeningokela s hidrocefalusom – najteži oblik zatvaranja neuralne cijevi, što je za posljedicu ostavilo potpunu invalidnost. Nakon svih tretmana u Hrvatskoj Josip je morao na daljnje liječenje u njemački Aschau, a u travnju će ponovno krenuti put Njemačke, za što su potrebna dodatna sredstva. U akciji koja je u tijeku, organizacijski će se uključiti i KK Alkar. Naime, uoči derbi susreta protiv Kvarnera na ulazu će biti postavljena posebna označena kutija u koju će gledatelji moći donirati svoje priloge. Financijska pomoć može se uplatiti i na žiro-račun sinjskog Crvenog križa, otvoren u Zagrebačkoj banci, broj: 2360000-1101555407, uz napomenu: pomoć za liječenje Josipa Žure.

Trener Alkara je svjestan da još ništa po pitanju toliko spominjane i željene Lige za prvaka nije riješeno te da Kvarner neće u Sinj doći tek "odraditi" obvezu, prvenstveno što uvijek sjajna atmosfera u sinjskoj dvorani svakog aktera dodatno ponese i motivira da pokaže ono najbolje što zna:

"Kvarner nas je u toj prvoj utakmici nadigrao u svim segmentima igre, a pošteno je i reći da su zaslužili slaviti i većom razlikom od konačnih 14. Očekujem da će ova utakmica biti drugačija, u dobroj formi smo i mi i oni, ali ovo je naša dvorana i vjerujem da ćemo biti pravi."

"Oni su osigurali Ligu za prvaka, dolaze rasterećeni, dok se mi još uvijek borimo za isti cilj. Naš moto je da je svaka sljedeća utakmica ona najvažnija, pa isto vrijedi i za Kvarner. Svatko tko dođe ovdje u Sinj igrati ima poseban motiv zbog publike, tako da očekujem jednu tešku utakmicu. Na nama je da budemo u ritmu s publikom i da od prve minute budemo u petoj brzini", zaključio je Milačić.

Kapetan Alkara Joško Ćurković jasno je dao do znanja da u sinjskoj dvorani gosti nikada nisu favoriti, pa tako ni ovaj put: "U Zagrebu smo izgubili bez ispaljenog metka, ali sada se okrećemo ogledu s Kvarnerom. To nam je utakmica sezone, ali vjerujem da uz pravi pristup i angažman neće biti problema. Svakog respektiramo, međutim, u Sinju se nikog ne bojimo i uvjeren sam u nove bodove."

Susret Alkara i Kvarnera, što je ujedno i derbi 15 kola A-1 lige, na rasporedu je u subotu, 23. veljače, s početkom u 20,30 sati zbog činjenice da će utakmicu izravno prenositi Sportklub televizija.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!