Nogomet

Krstičević: "Bez obzira na sve nedaće, očekujem da ćemo pružiti dobru igru i da možemo pobijediti"

Ivor Krapac • subota, 23.02.2013.
Krstičević: "Bez obzira na sve nedaće, očekujem da ćemo pružiti dobru igru i da možemo pobijediti"
Foto: Duje Bonačić

Iako ima dosta poteškoća sa slaganjem momčadi, s izostankom nekoliko važnih aduta u obrani, Mišo Krstičević nije izgubio optimizam uoči nedjeljnog susreta s Dinamom na Poljudu u velikom derbiju hrvatskog nogometa. Hajdukov trener smatra da su igrači koje ima na raspolaganju dovoljno kvalitetni za lov na pobjedu, a na susretu s novinarima istaknuo je da je presudno da njegova momčad odigra kolektivno...

Dan prije utakmice, Hajdukov trener Mišo Krstičević je na susretu s novinarima opisao kakva je situacija u njegovoj momčadi uoči susreta s Dinamom na Poljudu. Derbi se igra u nedjelju s početkom u 18 sati, a Hajduk će ga dočekati bez tri važna igrača u obrani, Gorana Milovića i Mateja Jonjića, još otprije i bez Marija Maloče, ali Krstičević vjeruje da to neće biti presudno.

"Unatoč svim problemima koji nas prate i nedaćama koje imamo, mislim da mi svi skupa, navijači, treneri i igrači zajedno, moramo učiniti sve da pobijedimo, pošto igramo u Splitu pred našom publikom", opisao je Hajdukov trener: "Bit će teško, ali bez obzira na sve nedaće očekujemo da ćemo pružiti dobru igru, zadovoljiti navijače prije svega angažiranošću, borbenošću, da igrači s ljubavlju i odgovornošću nose Hajdukov dres. Nadam se da će nas pritom poljubiti sreća, da ćemo imati pomoć i Onoga gore da tu utakmicu dobijemo."

Krstičević je dodao da su na treninzima vježbali nekoliko varijanti za rješavanje problema u obrani, ne otkrivajući detalje, a da su se odlučili za jednu koja će u nedjelju biti osnovna. Kako se to ne bi poremetilo, poželio je da preko noći sve prođe u redu s igračima koji su trenutno zdravi, kako nekoga ne bi zahvatila viroza koja se raširila Splitom.

Jedna od opcija za rješavanje problema u obrani je stavljanje Zorana Nižića u početni sastav, na što se Krstičević osvrnuo pred novinarima: "Ne bih htio momka sada uvlačiti u psihološke probleme. Igrao je u Belgiji sasvim dovoljan broj utakmica, preko 70 u tri godine u drugoj belgijskoj ligi, momak je stalno u treninzima, izuzetno odgovoran, radišan, pouzdan, igrao je dvije-tri utakmice u Turskoj."

"Imam puno povjerenje u njega, bez obzira što se bude dogodilo sutra u njega ću i dalje imati povjerenje."

Hajdukov trener dotaknuo se i Krune Jurčića, svojeg kolege na Dinamovoj klupi, ali i suparničke momčadi i kluba. "Krunu izuzetno cijenim kao čovjeka i kao stručnjaka, drago mi je da je dobio ponovno šansu da vodi tako veliki klub", istaknuo je Krstičević: "Ne treba trošiti riječi o Dinamu koji je stvarno izuzetno dobro organiziran, ima velik broj kvalitetnih igrača. Mamić to izvanredno vodi za njihove prilike gore, imaju podršku u svim segmentima HNS-a i to je ono što je najvažnije, da su sigurno u tom segmentu vrhunski."

Govoreći o svojoj momčadi, Krstičević je naglasio da mu je želja da se puno toga događa pred vratima suparnika i da to bude Hajduk na tragu onoga Tomislava Ivića i Stanka Poklepovića, bez obzira što nema garancije da će ih svaki put poljubiti rezultat. Hajdukov trener spomenuo je i da je u njegovoj momčadi na prvom mjestu kolektiv, a ne pojedinačna kvaliteta.

"Mislim da nemamo pojedinca bez kojega ne možemo igrati, za nas bi bilo loše da nam cijeli kolektiv padne da se ne možemo izvući iz nekih problema u koje možemo doći u igri. To je činjenica, bilo bi lijepo da imamo jednoga Šimunića iza, Leku u sredini terena, koji bi mogao 'nabiti' poneku loptu i reći igračima gdje trebaju stajati. To su naši problemi, ali imamo mladost, želju koja je sigurno ogromna - teško mi je više na treningu 'bremzavati' momke u igri, u situaciji kada trener zbog broja igrača i zbog naboja prije utakmice na treninzima mora snižavati tenzije", rekao je Krstičević, ističući da je derbi uvijek borba sjevera i juga.

Hajdukov trener otkrio je kakav pristup očekuje od Dinama. "Svi klubovi koji ovdje dođu u principu bi htjeli ne primiti gol u početku, misle da su time riješili pola problema, to svi manje-više znamo", kazao je: "Međutim, mislim da imamo dovoljno snage i moći da možemo u visokom ritmu igrati cijelu utakmicu i da ćemo probati s tim našim zamislima i principima igre, ne vidim zašto bismo ih mijenjali kada nam dobro ide."

Krstičevićeva momčad nema problema sa stvaranjem prilika, a sve bolje ide i realizacija. "U zadnje vrijeme u utakmicama koje smo igrali u Turskoj, u Gabeli na turniru, ovdje protiv Olimpije i posljednjoj u prvenstvu, činjenica je da stvaramo dosta šansi i da smo postizali i dosta golova. Vjerujem da su igrači napredovali pojedinačno i timski, u toj suradnji u realizaciji, tako da vjerujem da mogu postići gol više od protivnika", zaključio je trener Hajduka.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.02.2013. u 10:18
    prvi pekid zbog bakljade u 10. minuti, da se igrači hajduka malo odmore, zatim negdje u 65. minuti da se ponovo malo odmore i sve regularno, glavni problem lokomotiva
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.02.2013. u 19:35
    Nadam se da će utakmica proteći u fer i korektnoj borbi,i da će ovo biti praznik nogometa a ne bojno polje!
    Obrisan korisnik