Košarka

Đuro Đaković "izbacio" VROS Dardu, Križevci se poigrali Mravima

Piše:Mišo Gulić • ponedjeljak, 25.02.2013.
Đuro Đaković "izbacio" VROS Dardu, Križevci se poigrali Mravima
Foto: Martina Japundžić

U okviru 15. kola A-1 košarkaške lige najveće iznenađenje dogodilo se u Križevcima gdje je istoimeni domaćin lakoćom svladao ponajbolju momčad lige Zagreb, dok su u ostalim susretima zabilježeni manje-više očekivani rezultati.

Tri kola prije kraja regularnog dijela natjecanja u A-1 ligi polako se raspliće i situacija vezana uz momčadi koje će nastupiti u Ligi za prvaka, ali daleko od toga da je sve riješeno, jer Đuro Đaković i dalje sniva posrtaj Alkara koji iz kola u koliko odbija predati lentu jednog od, ako ne i najugodnijeg iznenađenja lige.

Zabok - Jolly JBŠ 79:88

Susretom u petak, u kojem su snage odmjerili Zabok i Jolly, otvoreno je 15. kolo, a pobjeda je na kraju pripala gostima koji su tako i dalje ostali na putu koji vodi u Ligu za prvaka. Bio je to vrlo izjednačen susret koji je riješen tek u završnim minutama posljednje četvrtine, a svakako vrijedi spomenuti da u momčadi Zaboka nije bilo njihovog najboljeg strijelca Roberta Leža.

Naime, pri rezultatu 73:72 za Zabok u 36. minuti, Jolly je tricama Petkovića i Rossa sve okrenuo na svoju stranu, čime je osigurao mirniju završnicu, bez obzira što su domaći u dva navrata dolazili na minus tri. Prvo ime u domaćim redovima bio je Antonio Vlaić koji je zabio 21 koš uz sedam skokova, dok je kod gostiju standardno najbolji bio Ronald Ross koji je ovaj put ostvario 28 koševa, imao šest skokova i četiri asistencije.

Osječki sokol - Dubrovnik 85:57

Do vrlo važne pobjede stigao je i Osječki sokol koji na svom parketu svladao Dubrovnik, čime je osigurao 2-0 u međusobnim susretima, a samim time i veliki kapital pred natjecanje u Ligi za opstanak u kojoj će pak Dubrovčani imati gotovo nemoguću misiju da izbjegnu ispadanje.

Od samog početka domaći su se nametnuli, unijeli kudikamo više htijenja, a jedini pad imali su u drugom periodu koji su gosti zaključili u svoju korist. No, nije to pokolebalo domaće koji su u nastavku dodatno pojačali ritam, što se posebno osjetilo u završnom periodu u kojem su primili svega šest koševa. Veljko Budimir je za Sokol zabio 29 koševa, a uz to je ostvario i devet asistencija te pet skokova, a vrlo dobru ispomoć imao je u Aljoši Šarcu koji je dodao njih 24. Kod gostiju bolji od ostalih bio je Ivan Mikulić sa 17 ubačaja.

Križevci PF - Zagreb 84:75

Najveće iznenađenje dogodilo se u Križevcima gdje je domaća momčad svladala Zagreb, no malo će joj ta pobjeda značiti jer nju neće moći prenijeti među društvo koje se bude borilo za opstanak, ali barem je ovo bila dobra moralna nagrada pred važnije dvoboje koji su pred njima.

Koliko su gosti bili "motivirani" pred ovaj susret dovoljno govori podatak da su prvih deset minuta zaključili s manjkom od 20 koševa, a dva više zaostajali su na poluvremenu. U nastavku se domaćin uslijed velikog vodstva ipak podosta opustio pa su Zagrepčani do kraja smanjili na "pristojnijih" minus devet (84:75). Križevce su u ovoj utakmici predvodili Marin Zrnić s 18 i Ivan Cvjetković sa 17 koševa, dok je u redovima gostiju Ivan Novačić ubacio 19 uz sedam skokova.

Đuro Đaković - VROS Darda 68:65

Posljednji susret kola, ujedno i najuzbudljiviji, odigrali su košarkaši Đure Đakovića i Darde. Bio je to ujedno i dvoboj u kojem je poražena momčad izgubila sve šanse da će se u eventualnom "ludom" raspletu dokopati Lige za prvaka. Ipak, bodovi su ostali u Brodu, iako je malo falilo da domaći i šesti ovosezonski susret odvedu u produžetke.

Cijela utakmica na kraju se svela na završne dvije minute u kojima je Darda lovila, na kraju ulovila pa ponovno ispustila domaće. Naime, u 39. minuti Bičvić je pogodio tricu i gostima donio izjednačenje (65:65). Brnas je potom promašio za domaće, ali odmah uhvatio ofenzivni skok, nakon čega je lopta došla Batine koji je uspješan za tri, da bi nakon nekoliko obostrano neuspješnih pokušaja priliku za produžetak imao Meznarić koji nije bio precizan pa su se pobjedi na kraju radovali domaći. Batina je predvodio domaće strijelce sa 17 koševa, dok je koš manje ali i deset skokova imao Šarlija. Najbolji kod Darde bio je Meznarić s 21 ubačajem.

A-1 liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

15. kolo

Zabok79:88Jolly JB
Križevci84:75Zagreb
Osječki sokol85:57Dubrovnik
Alkar67:62Kvarner 2010
Slavonski Brod68:65Vrijednosnice Osijek
1Zagreb 144+130
2Kvarner 2010 135+160
3Jolly JB 126+112
4Alkar 126+71
5Vrijednosnice Osijek 108+39
6Slavonski Brod 108+8
7Zabok 711+34
8Križevci 612-136
9Osječki sokol 513-134
10Dubrovnik 117-284

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!