Nogomet

Krstičević: "Stvarno smo željeli utakmicu u nedjelju, odgoda nas je uvukla u dodatne probleme"

Ivor Krapac • utorak, 26.02.2013.
Krstičević: "Stvarno smo željeli utakmicu u nedjelju, odgoda nas je uvukla u dodatne probleme"
Foto: FaH

Pripremajući se za derbi protiv Dinama u srijedu u 19 sati na Poljudu, Hajdukov trener Mišo Krstičević u utorak je ponovno najavio utakmicu koja je prvotno trebala biti odigrana u nedjelju poslijepodne, ali odgođena je zbog kišom natopljenog poljudskog travnjaka. Kako su u Hajduku već spominjali, odgoda im ne odgovara, ali trener Splićana uvjeren je da to neće stvoriti problem s motivom njegove momčadi, s obzirom da nikada nije teško naći motiv za derbi. Krstičević se nada i da će tribine biti ispunjene barem kao što su bile u nedjelju...

Odgoda utakmice koja je trebala biti odigrana u nedjelju poremetila im je planove, ali u Hajduku su spremni za novi pokušaj odigravanja derbija protiv Dinama u 21. kolu MAXtv Prve lige. Novi termin je u srijedu u 19 sati, a Hajdukov trener Mišo Krstičević opisao je kakvo je stanje u taboru Splićana uoči susreta, vraćajući se i na nedjeljnu odgodu.

"Sigurno je da bi bilo bolje da smo igrali taj dan. Stvarno smo željeli igrati utakmicu, međutim, bilo je tu i objektivnih okolnosti tako da se ta utakmica nije odigrala, na našu žalost. Uvukli smo se u dodatne probleme, to moram odmah reći", istaknuo je Krstičević: "Utakmica nam je ostala za srijedu, a bili smo se dogovorili za Cibaliju u nedjelju, predsjednik se konzultirao o tome - no, to je iz ne znam kojih razloga otpalo, tako da u subotu imamo utakmicu s Cibalijom."

S malo vremena za predah i pripremu za subotnje gostovanje u Vinkovcima, s početkom utakmice u 15 sati, Hajdukov trener rekao je da je takav rasplet katastrofa za njegovu momčad, ali bez obzira na to, nemaju drugog izlaza.

"Mogli bismo plakati 10 dana zaredom zbog svih problema koje imamo, no na njih se ne smijemo osvrtati, moramo naći motive za sutrašnju utakmicu s Dinamom", nastavio je Krstičević: "Mislim da tu ne trebam posebno motivirati momčad, pogotovo jer se nadam da će nam publika doći barem kao što je i u nedjelju došla u tolikom broju na utakmicu. Nadam se da će nas podržati i da ćemo zajedno učiniti sve da proslavimo tu pobjedu."

Hajdukov trener ne očekuje iznenađenja u sastavu na bilo kojoj strani. "Ne vidim razlog da bismo mi ili oni nešto mijenjali", komentirao je: "Hoće li igrati Krstanović ili Beqiraj ili hoće li ući Leko ili Ademi, to su sve stvari koje nisu toliko bitne. Vjerujem da će oni početi u istom sastavu, isto kao i mi, mislim da su to trenutno naše i njihove najbolje mogućnosti."

Govoreći o vlastitim očekivanjima od utakmice, Krstičević je kazao da se nada kako će biti obostrano otvorena: "Puno je derbija prošlo u zatvorenoj, tvrdoj, borbenoj i rovovskoj utakmici, nadam se da ova neće biti takva. Nadam se da će Dinamo htjeti ostvariti što bolji rezultat s obzirom na kvalitetu momčadi koju imaju, da će i oni stremiti prema pobjedi. Mi igramo kući i sigurno ćemo raditi sve što je u našoj moći da pobijedimo."

"Iza nas su u zadnje vrijeme poslije priprema dobre igre i dobri rezultati, nema razloga da krenemo u drugom smjeru od onoga što smo dosad igrali", nastavio je Hajdukov trener: "Ranije smo pokušavali napasti, pa gubili, a u zadnje vrijeme napadamo i dobivamo. Nadam se da ćemo to produžiti što dalje, mislim da je to način pogotovo kada igramo u Splitu, no sada smo tako igrali i u Koprivnici. U svim utakmicama pokušali smo doći što više puta u šansu, što više puta postići gol, to je naša želja."

"Sigurno je da će tu biti i propusta. Imamo mladu zadnju liniju koja će prvi put u životu igrati skupa, sigurno je da to nosi dodatne opasnosti, ali s time moramo živjeti", zaključio je Krstičević, koji je još jednom uputio poziv Hajdukovim navijačima da u srijedu budu na tribinama Poljuda.

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.02.2013. u 19:55
    Šta serete svi bi vi dali guzice da možete biti na razini Dinama. Mi jesmo ispali najgora momčad LP ali i kao takvi smo daleko iznad svih klubava u našoj ligi. Gdje ste onda vi?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.02.2013. u 18:16
    da završim ovu priču jer je ovaj razgovor otišao u neplaniranom smjeru samo sam želio kazat da dinamove utakmice u ligi prvaka nisu bile otežavajuća situacija za njihove igre u prvenstvu jer su to samo bili izleti i treninzi a ne natjecateljske utakmice u kojima bi se igrači umorili što zorno... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.02.2013. u 17:59
    vi najgora momčad u povijesti lige prvaka ako gledamo gol razliku i protiv tih sviju cijelih 0 pobjeda. mi samo s interom i jednu pobjedu. vi kluba kvalitete intera niste pobjedili.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.02.2013. u 17:49
    je imaš pravo nije to za uspoređivat. teško je usporedit rezultat 4-32 s ičim. ista stvar da ja rečem da je poraz od debrecena 0-8 bio otežavajuća situacija za hajduk. da su se umorili na toj utakmici. nije mi jasno da ti tvrdiš da dinamo nakon rezultata od 4-32 u 12 utakmica lige prvaka možeš... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.02.2013. u 17:43
    al izgleda da si ti zaboravio da dok je dinamo igrao kvalifikacije da je i hajduk. kako je onda u to doba hajduk bio u prednosti???
    Obrisan korisnik