Nogomet

Video: Bilić u nastavak sezone krenuo porazom, Dinamo slavio u derbiju

Damir Žbulj • subota, 09.03.2013.
Video: Bilić u nastavak sezone krenuo porazom, Dinamo slavio u derbiju
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Bivši hrvatski nogometni izbornik i trener Lokomotiva iz Moskve, nakon podužih zimskih priprema, porazom kod velikog gradskog rivala krenuo je u nastavak sezone. Moskovski Dinamo je na svom terenu stigao do minimalne pobjede, a za goste je čitavu utakmicu, uz javnu opomenu u prvom dijelu, odigrao i reprezentativni branič Vedran Ćorluka...

Nastavak sezone u ruskom prvenstvu nije najbolje započeo za hrvatsku koloniju u Lokomotivu iz Moskve. Slaven Bilić doživio je novi poraz, bolji je od njega bio kolega Rumunj Dan Petrescu i njegov moskovski Dinamo rezultatom 1:0. Pogodak odluke pao je u 20. minuti, a zanimljivo kako su gosti posljednjih 20 minuta imali igrača više na terenu, međutim nisu uspjeli zabiti.

U posljednjoj liniji obrane Lokomotiva čitav susret je odigrao i Vedran Ćorluka, dok je reprezentativni vratar sa Štimčeva popisa, Dario Krešić, derbi odgledao s klupe.

Kako se kasnije ispostavilo jedini gol na susretu postigao je Solovjev u 20. minuti utakmice. Akcija Dynama započela je po desnoj strani, udarac na povratnoj lopti završio je u vrataru, ali na odbijancu se najbolje snalazi Solovjev, koji je kaznio slabu reakciju čitave posljednje linije Bilićeva sastava. Gosti su, baš kao i domaći igrači, do odmora i pogodili vratnicu, imali i još poneku dobru priliku, ali u nastavak su otišli s minimalnim zaostatkom.

Drugo poluvrijeme obilježio je drugi žuti i isključujući crveni karton Dinamovca Yusupova, ali Lokomotiv u posljednjih 20-ak minuta nije uspio iskoristiti brojčanu prednost na travnjaku. Ušli su Obinna, Samedov i Pavljučenko, međutim niti to nije Biliću donijelo ništa više od poraza.

Lokomotiv se trenutno nalazi na desetoj poziciji, sedmi im je to ovosezonski poraz u 20 odigranih utakmica, a do četvrtog Kubana dijeli ih samo četiri boda. Dinamo je peti, a vodeći CSKA bježi im deset bodova.

Nogomet, Rusija, 20. kolo:
Dinamo Moskva - Lokomotiv Moskva 1:0 (1:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis09.03.2013. u 17:24
    hrtiću, sva sreća da si ti samo ovdje na sportnetu "mjerodavan" ... bilić ima više nogometnog razuma u malom prstu nego online huligani kao ti u šupljoj glavi.
    cameosis
  • Obrisan korisnik09.03.2013. u 16:50
    Sva sreća da vise ne vodi reprezentaciju! Na tablici bi danas sigurno Belgiji i Srbiji gledali u leđa! I cekali sudbonosnu, povijesnu utakmicu u ozujku sa Srbijom. Dok bi i dalje laprdao da je i dalje sve u nasim rukama tj. nogama, i prodavao mudrolije naciji...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.03.2013. u 15:52
    Biliću naguzi se i čekaj jer uskoro ćeš dobiti nogom u guzicu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.03.2013. u 15:37
    Bilo bi dobro (cak pozeljno) da ovaj portal stavi tablicu jos neke od jacih liga (posebno gdje nastupaju "nasi", recimo Rus, Ukr, Por, ) tako da je lakse pratiti:-)
    Obrisan korisnik