Nogomet

Vukojević debitirao u pobjedi Spartaka, Olympiakos slavi jubilarni naslov prvaka Grčke

Borna Rupnik • ponedjeljak, 11.03.2013.
Vukojević debitirao u pobjedi Spartaka, Olympiakos slavi jubilarni naslov prvaka Grčke
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević debitirao je za svoj novi klub, a u Grčkoj je već odlučeno pitanje o prvaku države...

Nezadovoljan minutažom u kijevskom Dynamu u posljednje vrijeme, Ognjen Vukojević otišao je u moskovski Spartak te je u prvoj utakmici nastavka ruskog prvenstva sudjelovao u pobjedi nad Terekom (3:1). Sva tri pogotka za Spartak postigao je Movsisjan.

Vukojević je u igru ušao s klupe za pričuve, u 68. minuti, u trenucima kada je Spartak vodio 2:0, umjesto Šveđanina Källströma. Na ljestvici vodi CSKA s 46 bodova, drugi je Anži s pet bodova manje, a Vukojevićev Spartak je peti s 35 bodova. Bilićev Lokomotiv drži desetu poziciju s 31 bodom.

U Grčkoj dilema oko titule više nema. Olympiakos je osigurao svoj jubilarni, 40. naslov prvaka. Slavlje je moglo početi nakon uvjerljive pobjede nad atenskim AEK-om (3:0).

Pet kola prije kraja, Olympiakos ima 16 bodova prednosti nad drugoplasiranim Asterasom, a novi trener Michel kaže: "Presretni smo zbog osvajanja prvog mjesta, ali sad nam je cilj uzeti dvostruku krunu". U četvrtfinalu Kupa Olympiakos igra protiv PAS Giannine.

"Drago mi je da sam pomogao evoluciji ovako velikog kluba i da su moji igrači od riječi do riječi slušali moje upute", dodao je Michel.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.03.2013. u 12:11
    Imaju iza lige od 30 kola kao nekakvu skupinu gdje drugi,treći,četvrti i peti igraju za ligu za prvaka (drugi) i ostali svi il možda samo 5ti ne idu u Eur. ligu + prvak kupa.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.03.2013. u 11:50
    ne kužim,ako je u grčkoj ostalo još 5kola do kraja pa kaj će im onda prvenstvo završit već sredinom travnja??
    Obrisan korisnik