Košarka

Tomić: "Gasol i ja igramo slično, ali ne volim usporedbe s njim, prerano je za njih"

Maj Gašparac • ponedjeljak, 11.03.2013.
Tomić: "Gasol i ja igramo slično, ali ne volim usporedbe s njim, prerano je za njih"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatski košarkaš Ante Tomić igra u izvrsnoj formi u dresu španjolske Barcelone, u koju je stigao ove sezone iz redova velikog rivala, madridskog Reala...

Ante Tomić bilježi odlične nastupe u dresu španjolske Barcelone, u koju je došao ove sezone. Hrvatski košarkaš u razgovoru za .eurohoops.net osvrnuo se na svoju "eksploziju"...

"To je kombinacija svega. Prvo, tu je talent, a zatim rad, iskustvo i suradnja sa suigračima, jer bez njih ne bih mogao biti gdje sam sada. Ove godine sam mnogo napredovao, poboljšao sam svoje brojke, no jedino mi je važno pobjeđivati."

"Ove godine sezona u Euroligi je jako dugačka, s puno utakmica protiv velikih momčadi. Tako da nam je najvažnije biti u doigravanju, a zatim, nadam se, otići do Final Foura", izjavio je u razgovoru za eurohoops.net.

Za Tomića u Španjolskoj govore da je nasljednik hrvatskih centara poput Rađe, Vujčića i Vrankovića. No, 26-godišnjak smatra da još nije vrijeme za takve usporedbe.

"Na dobrom sam putu da postanem veliki igrač poput njih, ali je još uvijek prerano za usporedbe, oni su neki od najboljih u hrvatskoj košarkaškoj povijesti. Međutim, nisam imao idola koje je igrao na mojoj poziciji dok sam bio dijete", rekao je.

No, košarkaš koji mu je uzor u ovom trenutku je bivši član Blaugrane Pau Gasol: "Igramo slično, ali mislim da me mnogi, pogotovo u Španjolskoj, pokušavaju usporediti s njim i to je situacija koja mi se ne sviđa."

"Kao što sam već rekao ranije, prerano je za usporedbe s takvim igračima", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.03.2013. u 20:02
    A Ante je car.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.03.2013. u 19:59
    Ne spominji Slavka molim te - dobijem proljev kad slušam tog blebetavca. Nemogu vjerovat da na htv-u nemaju nekog boljeg od starog iskusnog brojača trica. Njega je jadnog vreme pregazilo prije 20 godina. Ako ste primjeili on uopće ne prenosi utakmicu već nam priča razne zgode. Sreća da ima... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Master Yoda11.03.2013. u 15:27
    zamišljam trenutak u kojem ante zakucava preko gasola protiv španjolaca a slavko viče spusti se ante
    Master Yoda
  • Obrisan korisnik11.03.2013. u 15:01
    Skroman,korektan i vrhunski igrač,hvala Ante i smo naprijed!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.03.2013. u 13:26
    ante na zemlji-tako i treba! samo rad, rad i rad...i onda ćeš daleko dogurati! za početak, povedi repku na ovogodišnjem EP-u do barem 5. mjesta i ja sretan:))
    Obrisan korisnik