Nogomet

Messi: "Trebala nam je ovakva noć. Sve smo isplanirali i znali to ostvariti na terenu"

Borna Rupnik • srijeda, 13.03.2013.
Messi: "Trebala nam je ovakva noć. Sve smo isplanirali i znali to ostvariti na terenu"
Foto: EPA

Lionel Messi odigrao je odličnu utakmicu protiv Milana te s dva pogotka sudjelovao u pobjedi Barcelone 4:0. Ključan je bio prvi, kaže, a Barcelona je sada ponovno u pravoj formi...

"Trebala nam je ovakva noć", konstatirao je Lionel Messi, najbolji nogometaš svijeta, nakon velike i vrlo važne pobjede Barcelone nad Milanom, kojom je osiguran plasman Katalonaca u četvrtfinale Lige prvaka.

Messi je postigao prva dva pogotka, oba u prvom dijelu: "Sve se savršeno poklopilo. Mislim da su naši navijači znali kako ćemo reagirati, a mi smo kao igrači znali da je ključno ponovno uspostaviti vlastitu igru. To smo i učinili".

"U petoj smo minuti zabili važan prvi pogodak, a nakon toga smo krenuli u opći lov na Milan. Željeli smo zabiti što ranije kako bismo smanjili zaostatak i kako bi navijači osjetili ono što će se dogoditi. Lopta je brzinom munje došla do mene, i srećom, pogodio sam. Zato smo burno slavili", nastavio je omaleni argentinski virtuoz s loptom.

Nekoliko je riječi Messi morao posvetiti posljednjim Barceloninim porazima, jednom od Milana i dva puta od vječnog rivala Real Madrida.

"Ovako igramo već godinama, a možda smo u nekoliko zadnjih utakmica malo popustili u formi. Znali smo, međutim, da nam je ovaj prolaz sve što treba za povratak na staro. Sve smo isplanirali i znali to ostvariti na terenu. To je Barcelona kakvu mi sami i naši navijači želimo gledati u svakoj utakmici", kaže.

Svojim je pogocima Messi ostao samo iza Raula na vječnoj ljestvici strijelaca Lige prvaka, no i taj bi rekord uskoro mogao završiti u Argentinčevom vlasništvu.

"Osjećaj je prekrasan, biti na drugom mjestu tog poretka, ali najvažnije je da je Barcelona prošla u četvrtfinale. To je sve što smo željeli", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.03.2013. u 18:27
    bravo za dečke.pokazali su da nisu potrošena momčad.Ima u njima dinamita još na pretek
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.03.2013. u 12:48
    Glupo je nakon poraza govoriti da je Messi pročitana knjiga, isto kao što je glupo govoriti da je Messi sam pobjedio Milan... Nogomet je ipak kolektivan sport u kojem momčad dobiva i gubi...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.03.2013. u 12:39
    To su samo djeca pisala, koja ne kuže nogomet. Messi je iznad svih. Samo kad bi još napravio rezultat sa svojom repkom, bar da osvoji Copa Americu i da dođu u polufinale SP, onda će za mene biti najveći ikad.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.03.2013. u 12:00
    ma smak svijeta itd itd.treba ga izvadit van,prodat,zaradit koju kunu dok se može,pročitana knjiga,ispisana povijest .bla bla gluposti "nogometnih znalaca".
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.03.2013. u 11:57
    toliko o svim vrstama kaveza, trokuta koji se igraju na njemu, kraju generacije, ere i sta vise ne
    Obrisan korisnik