Nogomet

Mamić o Jovanoviću: "On je najveći hrvatomrzac nakon Khuen-Hedervaryja"

Branimir Korać • petak, 15.03.2013.
Mamić o Jovanoviću: "On je najveći hrvatomrzac nakon Khuen-Hedervaryja"

Rat Zdravka Mamića s ministrom znanosti, obrazovanja i športa Željkom Jovanovićem je nastavljen. Mamić je još jednom iskoristio priliku da na najgori način izvrijeđa ministra Jovanovića pokazujući ponovno veliku netrpeljivost...

Već smo navikli na istupe Zdravka Mamića u kojima se obračunava s raznim subjektima, a već duže vrijeme na meti mu je posebno ministar znanosti, obrazovanja i športa Željko Jovanović.

Prilikom gostovanja u eteru Soundseta, Mamić je u gotovo dvominutnom monologu na ružan i sramotan način nastavio svoj obračun s prvim čovjekom Vlade zaduženim za sport.

"Zalažem se za sve ono što je njemu strano. On je najveći hrvatomrzac nakon Khuen-Hedervaryja jer sve što počinje s hrvatskim, bila to Matica hrvatska ili Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, hrvatska prosvjeta, učitelji, nastavnici, Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski nogometni savez, Dinamo, on jednostavno ima krvna zrnca koja pretežu na ono da mrzi sve hrvatsko i to je njegov osobni problem."

Mamić tu nije stao već je nastavio s metaforama koje ostavljaju upitnike nad glavama.

"Kada je stupio na ministarsku poziciju, rekao sam da kad te pogleda, iz njegovih očiju šiklja krv. Vidjeli ste da njegov osmijeh nije prirodan kao vaš, u njegovom osmijehu vidite samo očnjake koji su spremni za klanje", rekao je Mamić te nastavio u istom stilu.

"Ispadam sada grub, ali žalosno je da je ministar u Vladi RH, to je uvreda za hrvatskog čovjeka. Zamislite da čovjek koji je Srbin i koji nikada u životu nije radio u znanosti, prosvjeti, športu, osim što je bio dizač utega, može biti ministar najvažnijeg resora u državi. Znanost, prosvjeta, školstvo, učenici, sportaši, de facto svaki čovjek u Hrvatskoj je u tome. I onda daš takvu odgovornost čovjeku bez ikakvog iskustva i s takvom hrvatomržnjom."

Mamić je tako još jednom prešao granicu svakog dobrog ukusa i izrekao niz uvreda, ovaj put prema ministru Jovanoviću.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.03.2013. u 23:50
    Pacak prvi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.03.2013. u 23:45
    Ovo je bolje http://www.youtube.com/watch?v=IIDfXtS5esA
    Obrisan korisnik
  • lambik15.03.2013. u 21:55
    Cini mi se da mijesas Ardiana Koznikua i Arijana Komazeca.
    lambik
  • cameosis15.03.2013. u 21:40
    vidim da se neki glumci žale na objavu ove vijesti na sportnetu ... mamić je član izvršnog odbora hns-a, alo! o funkcijama u dinamu da ne počnem ...tko će izvještavati o deliriju i posljedicama šmrkanja kokaina ako ne sportnet, budući da je ovo izravno vezano sa sportskim (nogometnim)... [više na forumu]
    cameosis
  • Obrisan korisnik15.03.2013. u 20:55
    Obrisan korisnik