Košarka

Odlične Amerikanke Novom Zagrebu na Baldekinu donijele prvi trofej – Kup Ružice Meglaj-Rimac

Iz Šibenika:Ivana Jurica • subota, 16.03.2013.
Odlične Amerikanke Novom Zagrebu na Baldekinu donijele prvi trofej – Kup Ružice Meglaj-Rimac
Foto: Martina Japundžić

Na šibenskom Baldekinu, ekipa Novog Zagreba osvojila je prvi klupski trofej, kad je seniorska košarka u pitanju. U svom četvrtom nastupu na završnom turniru Kupa, Zagrepčanke su, nakon polufinalne pobjede nad Gospićem, u finalu sa 87:76 pobijedile domaćina – Jolly JBS. Sjajne su u redovima Ivankovićeve ekipe bile dvije Amerikanke – Mitchell je ubacila 34, a Williams 18 koševa.

Jolly JBS – Novi Zagreb 76:87 (14:22, 19:22, 15:26, 28:17)

Šibenik, dvorana na Baldekinu, gledatelja 350

Suci: Muhvić, Perlić, Vulić

Jolly JBS: Cigić, Petković, Ramljak, Chiabov 3, Benić 20, Mišura 22, Semren 5, Smolić, Di Maulo, Ivanković 19, Periša, Dujić 5. Trener: Edi Dželalija.

Novi Zagreb: Čačić 4, Mitchell 34, Vrdoljak, Bedalov, Marin, Komplet 9, Pačkovski, Jurić, Mazić 8, Pavetić 14, Williams 18, Brkljačić. Trener: Vladimir Ivanković.

Da će to biti njena večer, organizatorica igre Novog Zagreba Mitchell pokazala je već na startu, odmah je zabila tricu, postigla sedam od prvih deset koševa svoje ekipe za vodstvo od 10:5. Nova trica Mitchell, a netom prije i Williams, gostujućoj je ekipi odmah u prvoj četvrtini donijelo i vodstvo od deset koševa razlike (19:9), odnosno plus osam (22:14) na kraju prve četvrtine.

Nova serija razigrane Mitchell Novom Zagrebu donijela je i vodstvo od 14 koševa (34:20). Smanjile su domaće košarkašice samo za kratko na minus devet, ali nekoliko dobrih poteza Pavetić održalo je dvoznamenkastu prednost gošćama. Imao je Ivanković puno dužu klupu od domaćina, kvalitetnije izmjene, mogao je više rotirati, za razliku od Dželalije koji na raspolaganju ima samo četiri seniorke, sve ostale su daleko mlađe i neiskusnije.

Serijom od 12:0 sredinom treće četvrtine Zagrepčanke su se odvojile i na 26 koševa prednosti (37:63). Ali u zadnjoj dionici igre domaće su košarkašice uspjele podosta smanjiti prednost, no, pobjeda niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Dvije trice Benić, te jedna Dujić Šibenčankama su donijele smanjenje zaostatka, dalekometnim šutem priključila se i Luca Ivanković za 74:83. Dva uspješno realizirana napada Pavetić vratila su mir gošćama, a posljednje koševe na utakmici, za konačnih 76:87, postigla je najbolja igračica utakmice Leilani Mitchell.

Kod domaćina najefikasnije su bile Mišura s 22, Benić s 20 i Ivanković s 29 koševa, dok su kod Novog Zagreba prednjačile Mitchell s 34 (sedam trica), Williams s 18 i Pavetić s 14 koševa.

Posve zaslužena pobjeda kvalitetnijeg Novog Zagreba koji je sa slavljem počeo već na Baldekinu, a potrajat će sigurno do dugo u noć.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.03.2013. u 07:17
    spektakl od kosarke, treba razmotriti prijedlog da se ovaj "sport" nazove loptanje ili nabacivanje umjesto da se vrijedja ime kosarka.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.03.2013. u 01:16
    bravo......
    Obrisan korisnik