Automoto

Alonso sretan drugim mjestom: "Iako nisam pobijedio, osjećaj je fantastičan"

Igor Šestak • nedjelja, 17.03.2013.
Alonso sretan drugim mjestom: "Iako nisam pobijedio, osjećaj je fantastičan"
Foto: EPA

Na prvoj utrci nove sezone Formule 1 zablistao je Kimi Räikkönen, a odmah do njega završili su vozači koji su se prošle sezone borili za naslov prvaka. Veliku nagradu Australije na drugom je mjestu završio Ferrarijev Fernando Alonso, a odmah do njega Red Bullov Sebastian Vettel. Iako su ostali bez pobjede, obojica su nakon utrke bili vrlo zadovoljni.

Veliku nagradu Australije osvojio je Kimi Räikkönen. Finac u Lotusu odradio je sjajnih 58 krugova i sa sedme startne pozicije došao do pobjede. Vozio je odlično, samo dvaput stao u boks na promjenu guma i pobijedio dvojicu vozača koji su se prošle sezone do posljednje utrke borili za naslov prvaka.

Fernando Alonso dovezao je svoj Ferrari do drugog mjesta, dok je aktualni svjetski prvak Sebastian Vettel bio treći. Iako nisu mogli do pobjede kraj odličnog Räikkönena, Alonso i Vettel nakon utrke nisu bili pretjerano tužni.

Lotus bolje čuvao gume

Fernando Alonso i Sebastian Vettel odradili su utrku s tri zaustavljanja u boksu, dok je Räikkönen gume mijenjao tek dvaput. Koliko je dobro Lotusov vozač brinuo o svojim gumama pokazuje i činjenica da je u samoj završnici utrke odvozio najbrži krug. Alonso je priznao kako Ferrari u tom segmentu mora još napredovati: "Očito je kako su i Lotus i Kimi sa svojim gumama napravili odličan posao. Nama preostaje proanalizirati podatke i vidjeti što možemo učiniti uoči idućih utrka kako bismo se doveli u bolju situaciju."

"Iako nisam pobijedio, osjećaj je fantastičan. Vrlo sam zadovoljan ovakvim otvaranjem sezone jer je bolid bio vrlo dobar. Prošlih smo sezona na početku imali velikih problema, a sada je drukčije i zato sam vrlo optimističan", izjavio je španjolski vozač koji brani boje Ferrarija.

Za Alonsa utrka nije bila lagana: "Utrka je ponudila akciju u svakom krugu. Često sam bio okružen drugim bolidima i stalno je oko mene bilo vrlo prometno. Utrka nije bila lagana i imao sam dosta nezgodnih situacija. Šteta što nisam mogao do pobjede, no treba priznati da je Kimi danas bio sjajan i da je njegov Lotus funkcionirao besprijekorno. Čestitam im na tome i vjerujem da nas čeka uzbudljiva sezona."

Sebastian Vettel je sjajno odradio kvalifikacije te s uvjerljivo najboljim vremenom izborio prvu startnu poziciju. Ipak, u utrci nije uspio nametnuti svoju dominaciju kako je to činio u drugoj polovici prošle sezone. Rano je upao u probleme s gumama i njegovi rivali su to znali iskoristiti.

"Naravno da sam se nadao pobjedi nakon što sam izborio prvu startnu poziciju. Nakon nekoliko dobrih krugova vidjeli smo da se gume raspadaju i morali smo rano po nove. Jednostavno Kimi i Fernando su danas bili bolji i čestitam im", istaknuo je aktualni svjetski prvak.

"Željeli smo više, ali moramo biti sretni. Kada je netko brži od vas, to trebate priznati. Treće mjesto je sasvim dobro ostvarenje za prvu utrku sezone i nemamo razloga biti razočarani", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoFormula 1
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.03.2013. u 11:46
    koji podatak da je sa starim gumama odvozio najbrži krug, svak čast
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.03.2013. u 11:54
    Samo naprijed,ovo je tvoja sezona
    Obrisan korisnik