Nogomet

Vrbanović: "Ne slažemo se s Mamićevim izjavama prema ministru Jovanoviću"

Branimir Korać • nedjelja, 17.03.2013.
Vrbanović: "Ne slažemo se s Mamićevim izjavama prema ministru Jovanoviću"
Foto: FaH

Izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović i HNS-ov povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk prokomentirali su pripreme za dvoboj sa Srbijom, ali i istup Zdravka Mamića zbog koje je bio na razgovoru u DORH-u...

Tijekom gostovanja u HTV-ovoj emisiji Olimp izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović prokomentirao je istup Zdravka Mamića u kojem se na uvredljiv način obratio ministru Željku Jovanoviću.

Vrbanović je osudio Mamićev istup i prebacio lopticu na pravosuđe.

"Ne možemo se složiti s tonom i načinom na koji je Zdravko Mamić komentirao ministra Jovanovića, posebno uoči utakmice sa Srbijom. Službeni stav ste dobili i u komentaru predsjednika Davora Šukera, istragu je preuzelo pravosuđe i u pravo vrijeme ćemo obavijestiti javnost o ishodu", istaknuo je Vrbanović.

Vrbanović je još jednom ponovio da je hrvatski nogomet pod posebnom prismotrom Uefe koju će pokušati uvjeriti da se situacija popravlja.

"UEFA nas posebno prati, neke stvari su izazvale kod nje revolt, no vjerujem da ćemo uspjeti uvjeriti Uefu da su se stvari popravile iako ne negiramo da je bilo ružnih događanja u prošlosti."

HNS-ov povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk upozorio je da će se ova utakmica posebno pratiti i u slučaju nereda moguć je prekid. "Mi ćemo u slučaju rasizma ili netolerantnog navijanja upozoriti navijače, no krajnji ishod je čak i mogući prekid. Poduzet ćemo sve mjere sigurnosti, stadion otvaramo već tri sata prije utakmice, a gostujućim navijačima ne preporučujem dolazak."

EP 2024, skupina B

1Španjolska 13:0+33
2Italija 12:1+13
3Albanija 11:2-10
4Hrvatska 10:3-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 13:0+33
2Italija 12:1+13
3Albanija 11:2-10
4Hrvatska 10:3-30

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!