Tenis

Konjuh: "Na žalost ozljeda me zaustavila, brzina povratka ovisi o liječnicima"

Branimir Korać • četvrtak, 21.03.2013.
Konjuh: "Na žalost ozljeda me zaustavila, brzina povratka ovisi o liječnicima"
Foto: FaH

Iza Ane Konjuh je briljantan niz od čak 23 uzastopne pobjede pri čemu je osvojila prestižni Eddie Herr, Orange Bowl, juniorski Australian Open u obje konkurencije te je u Fed Cupu svladala Urszulu Radwansku. Na žalost, ozljeda ju je zaustavila i sada je u iščekivanju povratka...

Proteklih mjeseci Ana Konjuh je samo potvrdila da je velika nada hrvatskog tenisa. Osvajanje prestižnog juniorskog Eddie Herra bio je samo početak, uslijedilo je slavlje u obje konkurencije juniorskog Australian Opena da bi šlag na tortu bila pobjeda protiv Urszule Radwanske u Fed Cupu u Izraelu.

Konjuh je u blogu za ITF-ovu stranicu opisala posljednje mjesece koji su okončani ozljedom zbog koje je trenutno na rehabilitaciji.

"Mučila sam se na turniru u Bathu ovaj mjesec s ozljedom i morala sam uzeti pauzu. Imam taj problem s ramenom već gotovo dvije godine i ranije ga nisam rješavala. Ovaj tjedan imam zakazane preglede kod liječnika i vidjet ćemo što će reći. To je ozljeda ramena koja utječe na bicepse i tricepse i ne znam kad ću se točno vratiti na teren, sve ovisi o liječnicima", napisala je Konjuh.

Sjajan niz od 23 uzastopne pobjede krenuo je na Eddie Herru.

"Imala sam briljantnih nekoliko mjeseci s tom velikom serijom pobjeda. U prvom kolu Eddie Herra protiv Amerikanke Jessice Ho gubila sam 6:0, 2:0 i onda sam si rekla 'ne možeš ovako više igrati, moraš promijeniti igru.'Na kraju sam slavila 0:6, 6:2, 6:2, ušla u ritam i nastavila napredovati iz meča u meč."

Uslijedio je odlazak u Australiju gdje je na Australian Openu uzela titulu pobjednice i u pojedinačnoj konkurenciji i u konkurenciji parova.

"Volim tvrde podloge i bio mi je cilj odigrati što više mečeva. Duboko u sebi sam vjerovala da mogu osvojiti Australian Open, ali nisam očekivala pobjedu i u singlu i u paru. Bilo je to sjajno iskustvo za mene, nije lako igrati dva meča u danu, posebno u Australiji gdje su temperature bile iznimno visoke. Imala sam veliku podršku Ive Majoli i Gorana Ivaniševića koji su navijali za mene i to mi je puno značilo", dodala je Konjuh.

Konjuh je dodala kako su se neke stvari promijenile, sada je prepoznaju nja ulici i u trgovini i mora se nositi s tim. Ono što je sada najvažnije je da ozljedu što prije zaliječi i kada bude potpuno spremna lagano se vrati nastupima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg21.03.2013. u 13:05
    Zabrinjavajuce je da vec sa 15 godina ima dvije godine tu ozljedu. Neznam, to nikako nije dobar znak ali zelim joj sve najbolje...
    interreg
  • teniosac21.03.2013. u 12:40
    nadajmo se da nije ozbiljna ozljeda u pitanju..zbilja bi ju bilo lijepo gledati da sije paniku među seniorkama a tek joj je 15 god..
    teniosac
  • Obrisan korisnik21.03.2013. u 12:13
    Ne daj se Ana! Čekamo te!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.03.2013. u 11:11
    ova bi mogla bit broj 1 za par godina
    Obrisan korisnik
  • matbaric21.03.2013. u 10:33
    Nije ni prva ni zadnja koja se ozljedila, nazalost prof. sport danas trazi puno vise nego prije. nadamo se brzom oporavku.
    matbaric