Nogomet

Modrić: "Prekrasno je pobijediti Srbiju. Pao nam je veliki kamen sa srca"

S Maksimira:Borna Rupnik • petak, 22.03.2013.
Modrić: "Prekrasno je pobijediti Srbiju. Pao nam je veliki kamen sa srca"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Luka Modrić, zvijezda madridskog Reala, nije skrivao zadovoljstvo nakon maksimirskog slavlja nad Srbijom, a kratki komentar ponudio je i jedan od najvećih junaka, nesavladivi Stipe Pletikosa...

"Prekrasan je osjećaj pobijediti Srbiju", izjavio je hrvatski reprezentativac Luka Modrić nakon dva gola u mreži gostiju na Maksimiru. Hrvatska je time ostala na zacrtanom putu prema Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

Modrić i njegovi suigrači utakmicu su dobili u prvih 45 minuta: "U prvom poluvremenu praktično nismo dopustili protivniku udarac prema golu. U drugom poluvremenu, kada Srbija više nije imala što izgubiti, malo nas je pritisnula. Svjesno smo im prepustili dio terena, ali Pletikosa je bio na visini zadatka kada je Srbija stvorila svoje šanse".

"Sve u svemu, cijela momčad je bila na potrebnoj razini. Pao nam je veliki kamen sa srca, i prije same utakmice kao da smo odigrali jednu utakmicu od silne nervoze. Osjećaj je fenomenalan", nastavio je nogometaš Real Madrida.

Odgovorio je i na pitanje koliko mu osobno znači ova pobjeda, s obzirom na ono što su on i njegova obitelj doživjeli u Domovinskom ratu.

"Ne bih previše o tome. Svaka pobjeda protiv Srbije je posebna, s obzirom da se sve ono što se događalo ne može nikada zaboraviti. Međutim, kada se igra nogomet, to treba biti prije svega sportski događaj i ne razmišljati o drugim stvarima".

Koliko je zadovoljan podrškom s tribina? "Atmosfera je bila super, makar je možda mogla biti i malo glasnija. Zadovoljni smo, navijači su nas podigli kada nam je bilo teško. Bilo bi ružno bilo što prigovoriti nakon ovakve večeri".

Hrvatsku u utorak čeka novi test, gostovanje kod Garetha Balea i njegovog Walesa.

"Ne treba razmišljati samo o Baleu, ne može jedan igrač sam dobivati utakmice. Nama tamo treba pobjeda, jedino će tako ova pobjeda nad Srbijom dobiti pravi smisao", zaključio je Luka Modrić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10823.03.2013. u 15:25
    @ fosilko Bale je dobio po gleznju, ali prema njegovoj izjavi danas razlog je bio virus u stomaku, koji ga je bio mučio već prije tekme. Rekao je da će nastupiti protiv naših.
    narada108
  • narada10823.03.2013. u 15:19
    „Master of hussle play“ Modrić bi mogao nastaviti karijeru u NBA.
    narada108
  • Obrisan korisnik23.03.2013. u 15:02
    Armada, to sam i ja primjetio. Očito su karte većinom dobili sponzori koji nisu došli navijati nego da netko drugi za njih navija. U bilo kojem drugom gradu bi se navijalo od prve do zadnje sekunde. Znam da i igra naših nije bila nešto u drugom, ali baš zato su trebali podršku.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.03.2013. u 13:41
    srbi nisu ni došli na tekmu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.03.2013. u 11:32
    Super rezultat,jer u drugom poluvremenu smo i mogli dobit 2 gola.....ali pobjeda se pamti sve ostalo će se brzo zaboravit....ali navijači katastrofa od 50. do 87. minute ja sam mislio da smo u kazalištu....Zagreb je smiješan u odnosu na Osijek,Rijeku,Split.....
    Obrisan korisnik