Nogomet

Subotić: "Srbija još mora učiti, ali uči brzo. U nastavku smo u Zagrebu čak i dominirali"

S Maksimira:Borna Rupnik • petak, 22.03.2013.
Subotić: "Srbija još mora učiti, ali uči brzo. U nastavku smo u Zagrebu čak i dominirali"
Foto: Duje Bonačić

Neven Subotić, pouzdani branič Srbije i njemačke Borussije iz Dortmunda, imao je mnogo strpljenja komentirajući poraz svoje reprezentacije na Maksimiru...

Obrana Srbije, koju čine vrlo kvalitetni igrači, ipak nije izdržala na gostovanju u Hrvatskoj. Sastav Siniše Mihajlovića poražen je 2:0 na Maksimiru, a Neven Subotić bio je među onima koji su naglasili kako je na terenu ipak vladao - nogomet.

"Ovo su drugačije utakmice nego u Bundesligi, svatko igra za svoju zemlju. No, svi smo na terenu pokazali fair-play", rekao je poslije susreta.

Srbija će nakon Zagreba teško do vize za svjetsku smotru u Brazilu: "Moralo bi nam se dogoditi nekoliko pravih čuda da na kraju odemo u Brazil, šanse su nam vrlo male nakon ovog poraza, ali moramo gledati u budućnost".

"Sumnjam u sretan rasplet kvalifikacija, no pred nama je još nekoliko utakmica i nadam se da ćemo ubuduće igrati svih 90 minuta kao što smo igrali drugih 45 protiv Hrvatske", najavio je Neven Subotić.

Kao uzrok poraza Subotić ističe nedostatak iskustva, što bi iz utakmice u utakmicu trebao biti sve manje problem za mladu momčad Srbije.

"Srbija je vrlo mlada momčad, Hrvati su stariji i iskusniji. Nedostaje nam ponešto jasnijih kontura u igru. Već protiv Škotske ćemo pokušati popraviti svoj nastup. Želimo biti dobri zbog sebe i dokazati se", rekao je.

Tenzije su se osjetile prije susreta, priznao je branič žuto-crnih iz Dortmunda, ali nisu bile presudne. Srbija je pokazala kako ima "materijala" za uspjehe, unatoč porazu.

"Naravno da je ovo bila posebna utakmica, s obzirom na sve što se događalo u posljednjih 20 godina. Neki su to uzeli k srcu, ali ključna je stvar to što Srbija u prvom dijelu nije uspjela spojiti tri točna dodavanja. To pokazuje da još moramo učiti, ali drugo je poluvrijeme pokazalo da brzo učimo", kaže.

"Srbija je pokazala da se može nositi i s dobrom momčadi poput Hrvatske u gostima. U drugom smo poluvremenu čak i dominirali, nedostajao nam je samo pogodak i malo sreće", zaključio je Subotić.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.03.2013. u 00:06
    dominirali?! kad?!
    Obrisan korisnik
  • danchy23.03.2013. u 09:06
    Dominirali ste jer smo vam prepustili teren i dominaciju, svjesno. A da nam je trebala pobjeda od 5 razlike ostvarili bi je. Koliko sam se naslušao o njihovoj obrani, a ono gora od Dinamove u Europi...
    danchy