Nogomet

Kolarov: "Očekivao sam više od Hrvatske", Ivanović: "Pritisak se osjetio na obje strane"

S Maksimira:Borna Rupnik • subota, 23.03.2013.
Kolarov: "Očekivao sam više od Hrvatske", Ivanović: "Pritisak se osjetio na obje strane"
Foto: Kristijan Komarica

Branislav Ivanović, kapetan Srbije i Aleksandar Kolarov, jedan od tragičara maksimirskog dvoboja, ponudili su svoja razmišljanja o stanju na terenu i konačnom ishodu...

Pogocima Marija Mandžukića i Ivice Olića u prvom poluvremenu, Hrvatska je pobijedila Srbiju 2:0 i nastavila utrku s Belgijom za prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini A za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Kod prvog je pogotka pogriješio Aleksandar Kolarov, a drugi je pao nakon njegovog prekršaja.

"Da nitko nikada ne pogriješi, sve bi utakmice završavale 0:0. Očekivao sam više od Hrvatske, mi smo napravili dva pojedinačna propusta, a hrvatski napadači Mandžukić i Olić odradili su svoj dio posla i dali gol i tako je Hrvatska pobijedila", rekao je Kolarov i kratko dodao: "Atmosfera je bila korektna".

"Znali smo da nam šanse za Svjetsko prvenstvo u Brazilu ostaju male ukoliko ne pobijedimo u Zagrebu", kaže.

Kapetan Srbije Branislav Ivanović priznao je kako su i jednima i drugima noge bile sputane zbog značaja ovakvog susreta, ali da se naposljetku može i treba razgovarati samo o nogometu.

"Kada smo istrčali na teren, sve se zaboravilo. Nije lako igrati u ovakvoj atmosferi, ali bili smo usredotočeni na utakmicu", komentirao je.

"Naravno, pritisak se osjetio, na obje strane - Hrvatska do prvog gola također nije napravila ništa - ali čast je biti dio ovako velike utakmice. Moramo se što prije okrenuti idućem susretu i nastupu protiv Škotske", rekao je Ivanović.

Srbija je još uvijek u procesu izgradnje nove reprezentacije, zaključio je nositelj kapetanske vrpce: "Izgubili smo susret koji je mnogo značio ovoj mladoj generaciji Srbije, zato moramo izvući pouke i dići glave".

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.03.2013. u 19:01
    aj šta se tu iščuđavate? šta je trebao reć? da smo ih razbili? da nam nisu mogli ništa? pa imali su bolje šanse, manje sreće ali i puno manje srca od nas!
    Obrisan korisnik
  • narada10823.03.2013. u 15:30
    Lol a onaj pogled Ole sa fotke??
    narada108
  • narada10823.03.2013. u 15:29
    Classic avto-gol a la Kolarov.
    narada108
  • Obrisan korisnik23.03.2013. u 13:41
    Ne znam jel ovo više smješno ili žalosno.Kolarov nakon ovakve utakmice ovo izjavi pa kakva je onda Srbija.Isto ovaj drugi šta je izjavio da samo Modrić nešto valja da su svi ostali prosjek,prvo Mandžukić ih je uništio,Srna je kvaliteniji bek od njihovog kapetana i najboljeg igrača,da ne pričam o... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.03.2013. u 12:13
    Sinoć sam dosta pratio postove po srpskim forumima i evo što je rekla većina Kolarovljevih sunarodnjaka: ''ti ćuti, ako su oni loši šta ste vi!'' i ''pravi se našao javljati, dvanaesti igrač Hrvatske!''.
    Obrisan korisnik