Automoto

Red Bull ne priznaje "slučajnost", Vettel: "Nisam ponosan, pobjeda je trebala pripasti Webberu"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 25.03.2013.
Red Bull ne priznaje "slučajnost", Vettel: "Nisam ponosan, pobjeda je trebala pripasti Webberu"
Foto: EPA

Red Bull ostvario je u Maleziji dvostruku pobjedu, ali je barem do daljnjega ostao bez mira u momčadi. Christian Horner, šef momčadi, ne priznaje Sebastianu Vettelu izostanak namjere, a njemački vozač pokušava smiriti situaciju...

"Očito je Sebastian Vettel odlučio uzeti stvari u svoje ruke", konstatirao je Christian Horner, prvi čovjek Red Bulla, nakon što su se slegli prvi dojmovi poslije Velike nagrade Malezije.

Aktualni svjetski prvak slavio je ispred Marka Webbera, svog momčadskog kolege, unatoč tome što su oba vozača dobila uputu da mirno dovezu svoje bolide do cilja u trenutku kada je Australac držao prvo mjesto. Vettel ga je napao i prestigao.

"Mislite li da bi Vettel vratio poziciju Webberu da smo mu to rekli iz boksa? Nije bilo smisla da mu to govorimo. Znao je kakve su bile upute i odlučio ih je ignorirati. Stavio je svoj interes ispred interesa momčadi, što je bilo pogrešno. Nakon utrke Vettel je priznao da je pogriješio", govorio je Horner, komentirajući prvotne Vettelove izjave kako se nije namjerno oglušio na upute momčadi.

"Ispričao se i Red Bullu i Webberu, ja sam razgovarao s obojicom i sada ćemo se usredotočiti na iduću utrku", zaključio je.

Sebastian Vettel ponudio je ispriku nedugo poslije utrke, a potom je opet dodao: "Mislim da se Webber i ja poštujemo. Ne mrzimo se i mislim da nema razloga za brigu prije idućih utrka".

"Ne brinu me kritike koje će stizati na moj račun. Dugujem ispriku momčadi i Webberu, a svi ostali imaju pravo na svoje mišljenje. No, na pobjedu nisam ponosan, trebala je pripasti Webberu", izjavio je branitelj naslova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.03.2013. u 15:21
    I tako su nijemci uspjeli uzgojiti još jednog prvaka-šupka :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.03.2013. u 15:10
    Ne osporavam Vettelov talenat,ali ne podnosim kad se forsira nekog da postane ono što već žele....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.03.2013. u 12:59
    ma meni nisu jasne neke stvari. kad je schumacher dobivo jer su ga momčadske kolege puštale onda nije valjalo jer se držao momčadskih odredbi. sad kad je vettel pobijedio unatoč momčadskoj naredbi da ne ide na pobjedu opet ne valja. po meni gore je sranje napravio mercedes koji nije dozvolio... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • matbaric25.03.2013. u 12:36
    gnjusno...
    matbaric
  • Obrisan korisnik25.03.2013. u 11:03
    mozda radi na prelasku u ferarri
    Obrisan korisnik