Nogomet

Coleman: "Dali smo sve od sebe, ali prerano smo se povukli i pozvali Hrvatsku da napadne"

Marin Vuković • srijeda, 27.03.2013.
Coleman: "Dali smo sve od sebe, ali prerano smo se povukli i pozvali Hrvatsku da napadne"
Foto: Davor Sajko

Izbornik velške reprezentacije Chris Coleman smatra kako je njegova momčad bila blizu pobjede protiv Hrvatske, žali za propuštenim prigodama i ističe kako će u preostalim utakmicama hvatati koeficijent za kvalifikacije za Euro 2016.

Wales je propustio pobijediti reprezentaciju s ljestvice najboljih deset na svijetu, svjestan je toga velški izbornik Chris Coleman, koji je po završetku utakmice izrazio ponos zbog odličnog nastupa, ali i žalost zbog prigoda iz prvog poluvremena.

"Ponosan sam na igrače zbog svega što su pokazali u posljednjih nekoliko dana, u susretima protiv Škotske i Hrvatske. Iznimno sam nesretan što smo izgubili ovu utakmicu. Borili smo se protiv 'top 10' reprezentacije i mogli smo u prvom poluvremenu postići više pogodaka", žalio je Coleman nakon dvoboja na Libertyju.

"Nevjerojatno je iskustvo igrati pored igrača kao što su Gareth Bale i Craig Bellamy, pa je tim veća šteta što nismo uspjeli izvući bolji rezultat. Kad igrate protiv igrača kao što je Luka Modrić, očekujete da će u drugom poluvreenu odigrati onako kako su odigrali."

"Šteta što nismo izdržali, bila je teška večer. Znali smo da će nas u nastavku napasti, nadigravali smo se s njima i to je samo dokaz da u svakoj utakmici sve više napredujemo."

Jonathan Williams, veznjak Walesa

"Malo nam je nedostajalo da pobijedimo, igrači su dali sve od sebe i jedinu zamjerku imam na naše prerano povlačenje, čime smo pozvali Hrvatsku da nas napadne. Međutim, prirodno je da smo pokušati sačuvati prednost i pobjedu", dodao je.

"Sat vremena bili smo ravnopravni, a onda je Hrvatska zaigrala bolje. Razočarani smo što je taj prvi pogodak stigao udarcem iz daljine. Myhill tu nije mogao puno toga učiniti, lopta je u zraku mijenjala smjer dva-tri puta. Čim ju je udario, osjetio sam da bi mogla završiti u golu, a to nas je i psihološki pogodilo."

Jasno je da Wales u posljednja četiri kola ulazi bez izgleda za plasman na Svjetsko prvenstvo, premda matematika još uvijek tvrdi drugačije. Coleman i Wales svoje će napore preusmjeriti na osvajanje trećeg mjesta u skupini i poboljšanje ratinga uoči kvalifikacija za Euro 2016.

"Znali smo da nam je iz ove dvije utakmice potrebno šest bodova ako želimo zadržati bilo kakve izglede za plasman. Na kraju to se nije dogodilo, ali moramo se boriti da završimo kao trećeplasirana reprezentacija u skupini, osvojimo ovu našu mini-ligu i budemo u boljoj situaciji za ždrijeb kvalifikacijskih skupina za Europsko prvenstvo", rekao je Coleman, a potom odbio izravno odgovoriti na pitanje novinara hoće li i u tim kvalifikacijama voditi Wales.

"Imamo skupinu odličnih, zaista uzbudljivih igrača, ali u ovom trenutku zaista ne mogu govoriti o bilo čemu osim o posljednje četiri utakmice u skupini", ostavio je Coleman velške novinare bez željena odgovora.

"Znam samo da moj sljedeći posao, kada napustim Wales, neće biti na britanskom tlu. Privlači me treniranje stranih momčadi i imao sam u zadnje vrijeme nekoliko ponuda koje sam odbio. Nisam želio pobjeći, ovo je moja zemlja", objasnio je Velšanin.

"Teško mi je pomiriti se s činjenicom da sada neću vidjeti ove igrače ili voditi utakmicu četiri mjeseca, ali siguran sam da ću kada dođe vrijeme sjesti s odgovornima, čuti kakvi su njihovi planovi, otkriti im moje i onda ćemo odlučiti kako dalje."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • matbaric27.03.2013. u 08:44
    Mislim da ovaj Wales igra bolje nego onaj sa Giggsom, mada je Giggs No.1.
    matbaric
  • Obrisan korisnik27.03.2013. u 07:53
    Mislim znam da se sve to može kombinirati,ali ako se ne varam i Giggs i Bale igraju istu poziciju što je prilično zanimljivo,dakle možemo za koju godinu očekivati još kojeg velšana na toj poziciji :)
    Obrisan korisnik
  • Zli Jogurt27.03.2013. u 03:00
    Wales je dobra reprezentacija,nažalost najveći im je peh što sudbina nije htjela da dva nogometna genijalca budu dio iste generacije.
    Zli Jogurt
  • Obrisan korisnik27.03.2013. u 01:50
    Čestitke Walesu na poštenoj borbi! trenutno uz englesku najbolja otočka ekipa!
    Obrisan korisnik