Vodeni sportovi

Barakude bez problema nadigrale Tursku u Zadru

Matej Milanović • srijeda, 27.03.2013.
Barakude bez problema nadigrale Tursku u Zadru
Foto: Kristijan Komarica

Vaterpolisti Hrvatske su u petom kolu Svjetske lige bez problema nadigrali Tursku. U Zadru je bilo 20:1, uz sedam pogodaka Muslima.

HRVATSKA - TURSKA 20:1 (8:0, 7:0, 1:0, 4:1)

Svjetska liga, Skupina A, 5. kolo, Zadar:

Hrvatska: Bijač, Vukičević 1, Paškvalin 1, Krapić 3, Joković 1, Živković 2, Muslim 7, Bušlje, Sukno 3, Milaković 1, Šetka 1, Macan, Selem, Izbornik: Tucak.

Turska: Kilic, Atmaca, Biyik, Sonmez, Gunkut, Hatipoglu, Hantal, Gulenc, Gulec, Korolija, Piskin, Šutalo 1, Yenigun, Izbornik: Matutinović.

Igrač više: Hrvatska 2/5, Turska 0/2

Peterci: Hrvatska 1/1, Turska 0/1

U petom kolu Svjetske lige u vaterpolu Hrvatska je u Zadru igrala s Turskom. Utakmica nije imala poseban rezultatski značaj jer su obje reprezentacije ostale bez šansi za plasman na završni turnir, no Barakude su ipak htjele dobrom predstavom zabaviti zadarsku publiku.

Utakmica, u kojoj je Hrvatska bila izraziti favorit, riješena je već u prvih osam minuta, u kojima su domaći zabili osam puta. Pojedinačno se istaknuo Muslim s tri pogotka, dok ih je Sukno dodao dva. Turska nije imala rješenja u obrani, ali niti u napadu, te je obrana Barakuda lako izlazila na kraj sa svim protivničkim pokušajima.

U drugoj dionici ponovila se slika iz prve. Hrvatska je dominirala na obje strane bazena i na poluvrijeme otišla s 15:0. Najbolji pojedinac ponovno je bio Muslim, koji je i u drugoj četvrtini zabio tri gola.

U trećoj četvrtini je u hrvatskom napadu bilo nešto manje preciznosti i agresivnosti, a jedini pogodak postigao je Joković. S druge strane je Turska imala više prilika nego u prethodnim četvrtinama, ali ih nije realizirala.

Ipak, gosti nisu ostali bez pogotka. Jedinog na utakmici postigao je Šutalo u posljednjoj četvrtini. Tri minute prije kraja Turska je imala i peterac, ali ga nije iskoristila. Hrvatska je, pak, postigla četiri pogotka, za konačnih 20:1. Najbolji strijelac na utakmici bio je Muslim, koji je sa sedam zgoditaka predvodio Barakude u ovoj dominantnoj pobjedi. Hrvatskoj je do kraja natjecanja ostala još samo jedna utakmica, domaći okršaj s Grčkom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10829.03.2013. u 16:07
    Btw lijepa fotogalerija. Ako sam ih dobro prepoznao, tu su već i članovi one zlatne generacije sa OI 2028 plus slavne vaterpolistkinje koje će rasturati na SP-u 2030. ;-)
    narada108
  • narada10828.03.2013. u 02:31
    Pa Burić i Bošković bi se u takvim utakmicama kao ovoj danas fino mogli „odmoriti". Dobro, malo šale, inače slazem se 100%, bez njih ne bi bili zlatni u Londonu.
    narada108
  • Obrisan korisnik27.03.2013. u 21:54
    Nadam se da igramo sa Boškovićem i Burićem na SP,njih dvojica su se "umorili" pa žele malo odmora!!Jer bez njih nećemo dobro proći na tom takmičenju,to se već sad čini izvjesnim.Problem nam je i drugi centar,onaj mali Geratović se zagubio,zato Tucak želi Radua u reprezentaciji.A Krapić i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.03.2013. u 20:18
    Samo Hrvati zabijali :)
    Obrisan korisnik