Nogomet

Schweinsteiger: "Poraz od Chelseaja nije se smio dogoditi, nije se lako pomiriti s time"

Borna Rupnik • četvrtak, 28.03.2013.
Schweinsteiger: "Poraz od Chelseaja nije se smio dogoditi, nije se lako pomiriti s time"
Foto: Kristijan Komarica

Bayern iz Münchena ove sezone pruža izvrsne partije, a jedan od motiva iza uspjeha bavarskog diva, tvrdi Bastian Schweinsteiger, izgubljeno je finale Lige prvaka na Allianz Areni...

Prošle je godine u Münchenu padala odluka o europskom prvaku, a Bayern nije uspio iskoristiti prednost domaćeg terena. Na Allianz Areni, zahvaljujući boljem izvođenju jedanaesteraca, slavio je engleski Chelsea i odnio trofej u London.

"Naravno da još uvijek razmišljam o tom finalu, to nam je praktično bila domaća utakmica. Sve je bilo spremno za našu pobjedu", prisjetio se Bastian Schweinsteiger, njemački reprezentativac i jedan od nositelja igre veznog reda Bayerna.

"Taj nam se poraz jednostavno nije smio dogoditi", nastavio je u razgovoru za službeni magazin Lige prvaka, "i nije se lako pomiriti s takvim ishodom. Ta mi utakmica ostaje živjeti u mislima".

Bayern svoj lov na novo finale nastavlja idućeg tjedna, u četvrtfinalu protiv talijanskog Juventusa. Naslov prvaka Njemačke gotovo je osiguran, a Bayern će zaigrati i u polufinalu Njemačkog kupa protiv Wolfsburga.

"Poraz od Chelseaja bio nam je dodatna motivacija za ovu sezonu", istaknuo je Schweinsteiger.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.03.2013. u 12:16
    bayern ce ispast od juvea bayern je odlicna ekipa ali nznaju igrat obranu a to ce im se osvetit protiv juvea oni samo znaju napadat.. a to nije dovoljno za krov europe
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.03.2013. u 21:31
    Ako uzmeš u obzir da su sad na najboljem putu ka polufinalu (jest da je Juventus velika prepreka, ali mislim da to za Bayern nije neriješivo), a da je u finalu već bio 2 puta, onda još uvijek postoji šansa da to on osvoji...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.03.2013. u 17:08
    Svjestan je on da mu se takva prilika za osvajanje LP više neće pružiti.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.03.2013. u 12:58
    Ako bude srece, osvaja se ove godine u Londonu!
    Obrisan korisnik
  • nido28.03.2013. u 12:44
    Boli, kako nece boliti ali mi smo njih nadigrali i bili bolji cijelu tekmu. Desilo se to da je bio los dan kada ti neide i jbg. Ima ona povijest da poslije izgubljenog finala koje smo trebali dobiti, osvojimo titulu u sljedecem finalu pa ako se dogura, mozda vec i ove sezone :-)))
    nido