Zimski sportovi

Video: Legendarni Jaromir Jagr u Boston Bruinsima

Ivan Dominik • utorak, 02.04.2013.
Video: Legendarni Jaromir Jagr u Boston Bruinsima

Jedan od najboljih svjetskih i definitivno najbolji europski hokejaš svih vremena, legendarni Čeh Jaromir Jagr, ponovno je promijenio sredinu u NHL ligi te je nakon kratke avanture u Dallas Starsima završio opet na Istoku - ovoga puta u Boston Bruinsima...

U NHL-u trenutno traju "zimska" preslagivanja momčadi pred doigravanje i trade deadline te su se u posljednje vrijeme događali, i još uvijek se događaju, brojni transferi i tradeovi između različitih NHL ekipa. A najzvučnije ime među inima koja su u posljednje vrijeme promijenila sredinu jest ono legendarnog 40-godišnjeg Čeha, Jaromira Jagra, koji je prešao iz Dallasa u Boston Bruinse.

Jaromir Jagr najbolji je europski hokejaš svih vremena, ostatak 90-ih u NHL-u, ponajbolji hokejaš svijeta ikad i jedan od rijetkih "romantičara" koji su u još uvijek u hokeju. Nakon avanture u Dallas Starsima, koji niti s njim nisu uspjeli napraviti iskorak u ligi iako je Čeh igrao fantastično, Jagr se ponovno preselio na Istok i time rastužio fanove Starsa, koji veliku zvijezdu nisu imali još od odlaska velikog Mikea Modana iz Teksasa.

Jagr se zaputio u TD Garden gdje je potpisao za ekipu Claudea Juliena i s kojom će nastaviti ovu sezonu te doigravanje koje su Bruinsi već praktički osigurali. Legendarni Čeh trenutno je statistički najbolji aktivni igrač na vječnoj tablici bodova u doigravanju, dok je u povijesti po toj statistici sedmi svih vremena. Odigrao je 180 utakmica doigravanja NHL-a u karijeri te ostvario 189 bodova.

Također, ima i dva osvojena Stanley Cupa s Pittsburgh Penguinsima, u kojima je proveo najbolje dane, igrao je još i za NY Rangerse, Philadelphia Flyerse, Dallas Starse te brojne druge momčadi po Europi, osvojio olimpijsko zlato u Naganu 1998. godine te ima još hrpu individualnih nagrada. Bruinsi su za njega u Dallas poslali dva manje poznata mlada napadača, Lanea MacDermida i Codyja Paynea te svoj prvi izbor druge runde ovogodišnjeg drafta.

Foto, Wikipedia, Bohumil Kučera

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.04.2013. u 23:30
    Lipo dobit će treći Stanley Cup za par mjeseci.
    Obrisan korisnik