Tenis

Pavljučenkova apsolvirala Mrdežu za sat vremena igre uz gubitak samo dva gema

Vedran Babić • četvrtak, 04.04.2013.
Pavljučenkova apsolvirala Mrdežu za sat vremena igre uz gubitak samo dva gema
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatska tenisačica Tereza Mrdeža nije uspjela kreirati iznenađenje u drugom kolu WTA turnira u Monterreyu. Peta nositeljica Anastasija Pavljučenkova ostavila ju je na dva gema...

Jednu rusku tenisačicu koja je nekoć bila najbolja juniorka svijeta Tereza Mrdeža uspjela je pobijediti (Darija Gavrilova), ali ne i drugu, puno kvalitetniju. Anastasija Pavljučenkova, 26. tenisačica svijeta, opravdala je ulogu favoritkinje i do pobjede nad hrvatskom predstavnicom došla za 61 minutu igre (6:1, 6:1).

21-godišnja Ruskinja već je dvaput osvojila Monterrey (2010. i 2011.). Ondje joj očito jako odgovaraju uvjeti i to je pokazivala od prvog poena. Odmah je nametnula svoj ritam i s njezinim snažnim i vrlo preciznim udarcima s osnovne linije Mrdeža se jednostavno nije mogla nositi. Pavljučenkova si je lako stvarala prilike i uglavnom ih je brzo iskorištavala.

Oba osvojena gema Mrdeža je osvojila kod zaostatka 0:4. U prvom setu na servis Pavljučenkove, a u drugom setu na svom servisu. Bio je to jedini servis gem koji je osvojila.

22-godišnjoj porečkoj tenisačici ovo je bio treći ovosezonski WTA turnir na kojemu je prošla kvalifikacije i prvo kolo glavnog ždrijeba te onda doživjela poraz u drugom. Prethodno je na korak od četvrtfinala ostajala u Bogoti i Florianopolisu.

WTA Monterrey, 2. kolo:
Mrdeža (Hrvatska, Q) - Pavljučenkova (Rusija, 5) 1:6, 1:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.04.2013. u 10:24
    Fascinantno kako netko bez talenta za tenis dodje u top 150.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.04.2013. u 03:12
    šteta, prevelik zalogaj bila pavljučenkova... al neka, bod po bod i bit će nešto
    Obrisan korisnik