Zimski sportovi

Video: Bruinsi zaustavljeni u Montrealu, Nashville nemoćan protiv obrane Blackhawksa

Branimir Korać • nedjelja, 07.04.2013.
Video: Bruinsi zaustavljeni u Montrealu, Nashville nemoćan protiv obrane Blackhawksa
Foto: EPA

Bogati NHL program obilježilo je nekoliko vrlo jakih dvoboja, a posebno onaj između Montreal Canadiensa i Boston Bruinsa. Canadiensi su tijesno slavili, jednako kao i vodeća momčad lige Chicago Blackhawksi koji su bili uspješni na gostovanju kod Nashvillea...

Canadiensi u tijesnom dvoboju svladali Bruinse

Montreal Canadiensi su u najzvučnijem dvoboju večeri bili bolji od Boston Bruinsa 2:1. Očekivano teška i fizički jaka utakmica završena je pobjedom Montreala koji je uspio sačuvati vodstvo i obraniti se nakon što je gotovo 55 minuta bio u prednosti.

Gosti su doputovali bez Patricea Bergerona i to se osjetilo na njihovoj igri dok su domaćini ponovno u sastavu imali Tomasa Plekaneca.

U sedmoj minuti Montreal je poveo golom Alexa Galchenyuka ili bolje reći autogolom Matta Batkowskog nakon što je mladi kanadski centar poslao pak u gužvu gdje se on od Batkowskog odbio u mrežu.

Pokušaje gostiju da se vrate u utakmicu priječio je Carey Price koji je skupio 26 obrana, a kada je na samom startu posljednje trećine Michael Ryder poslao pak u mrežu iz neposredne blizine i povisio na 2:0, domaćin je došao pred vrata pobjede.

Boston se pokušavao vratiti i u 47. minuti smanjio je preko Daniela Paillea, ali do kraja susreta nije uspio stvoriti pravi pritisak i doći do preokreta.

"Pronalazimo put do pobjede, ovaj put smo branili vodstvo kroz tri trećine i to je ono što me raduje kod ove momčadi. Još je deset utakmica do kraja i ukoliko želimo do Stanley Cupa, jednostavno moramo pobjeđivati sve momčadi. Želimo završiti sa što boljim omjerom i biti zadovoljni nakon svakog susreta, a nakon ovog možemo biti itekako zadovoljni", govorio je Lars Eller.

Blackhawksi minimalno slavili u Tennesseeju

Bez obzira što je Pekka Rinne imao sjajnu večer, Nashville nije uspio doći do pobjede protiv superjakog Chicaga. Blackhawksi imaju sjajan napadački arsenal i to već svi znaju, međutim na gostovanju u Nashvilleu su pokazali kako imaju itekako jako obrambeno oružje.

Poveli su rano, već u šestoj minuti Bryan Bickell je odlično završio akciju s Michalom Handzusom i doveo Chicago u vodstvo. Kasnije će se pokazati da je to bio i jedini pogodak na susretu.

U nastavku susreta gosti su odradili posebno impresivan posao u neutralnoj zoni i Nashville je vrlo teško dolazio do udaraca na gol. Iako su Predatorsi bili u zaostatku i tražili pogodak, uputili su tek 20 udaraca prema golu Emeryja, a ovaj ih je svih 20 obranio.

"Svi znamo kakva je situacija na ljestvici, ali ne želimo se s tim zamarati i idemo od utakmice do utakmice i fokusiramo se samo na sljedećeg protivnika. Nije nam lako nakon ovog susreta, imamo vrlo težak posao i ako želimo ući u doigravanje, morat ćemo početi pobjeđivati", istaknuo je Rinne čija je momčad upisala četvrti poraz u zadnjih pet utakmica.

Kingsi očekivano superiorni protiv Oilersa

Los Angeles Kingsi su definitivno jedna od najjačih momčadi na svom ledu. Potvrdili su to i u susretu protiv Edmonton Oilersa koji su na kraju upisali poraz 4:1.

Devan Dubnyk je obranio 35 pokušaja Kingsa, međutim primio je četiri pogotka i nije uspio zaustaviti opsadu svog gola posebno u drugoj i trećoj dionici.

Već nakon minutu i pol igre domaćin je bio u prednosti kada je Mike Richards na rijetko dodavanje Ryana Cartera zabio za 1:0 da bi najbolji strijelac lige pet minuta prije kraja prve trećine povisio na 2:0 golom iz power playa.

Naznaku povratka u susret gosti su dali u 23. minuti kada je Magnus Paajarvi smanjio na 2:1, ali onda je uslijedio pritisak Los Angelesa i Slava Vojnov podiže na 3:1.

U završnici susreta gosti su pokušali sve da dođu do smanjenja i čuda, izvadili su Dubnyka što je iskoristio Drew Doughty i pogodio praznu mrežu za zaključenje priče.

"Nećemo osvojiti Stanley Cup ukoliko ne pronađemo način kako podizati igru konstantno tijekom susreta i sezone. Imamo još dosta utakmica, deset ih je još pred nama i imamo dosta vremena da pronađemo način za povratak u igru", smatra Sam Gagner koji nije briljirao u dvobojima s obranom Kingsa.

Reimer produžio agoniju Devilsa

New Jersey Devilsi su ponovno u krizi, upisali su šesti uzastopni poraz, ovaj put na svom ledu protiv Toronta. Ponovno je briljirao James Reimer koji je obranio 27 udaraca domaćina i samo je jednom pak završio u njegovom golu.

Već u četvrtoj minuti rookie Leo Komarov je zabio za vodstvo Maple Leafsa i bio je to znak za Devilse da pritisnu obranu Toronta, međutim Reimer je bio izvrstan.

Izvukao je svoju momčad u teškoj prvoj trećini da bi u drugoj veliki posao obavila obrana Toronta koja je dopustila svega četiri udarca prema vratima Reimera.

U 49. minuti Tyler Brozak je povisio na 2:0 da bi nadu domaćinu vratio David Clarkson tri minute kasnije, ali do kraja susreta Devilsi nisu uspjeli doći do izjednačenja i Toronto odnosi vrijednu pobjedu nanijevši novi udarac New Jerseyu u borbi za doigravanje.

"Frustrirajuće je kada nikako ne možete do pobjede. 1:0, 2:1, uopće nije važno, važno je da pronađemo put do pobjede. Frustrirani smo i moramo pronaći način kako pobjeđivati. Ovdje smo sve imali na stolu, ali nismo to znali uzeti", razočaran je bio trener Devilsa Pete DeBoer.

Sjajni Lundqvist zaustavio Carolinu, Calgaryjev pad se nastavlja

Serija pobjeda Flyersa je prekinuta kao i serija poraza Jetsa. Winnipeg je na svom ledu slavio 4:1 i uz 30 obrana raspoloženog Ondreja Paveleca pokazao je da ne odustaje od doigravanja. Flyersi su poveli golom Ruslana Fedotenka i s vodstvom završili prvu trećinu da bi u posljednjih sedam i pol minuta druge trećine potpunim gubitkom koncentracije otišli u poraz. Grant Clitsome, Kyle Wellwood, Evander Kane i Bryan Little zabijali su, napravili preokret i donijeli domaćinu vodstvo koje je zadržao do kraja susreta.

New York Islandersi nisu bili u doigravanju od 2007. godine, no ove godine im ono možda neće izbjeći. Upisali su još jednu vrijednu pobjedu, ovaj put protiv Tampa Bay Lightninga 4:2. Dva puta je Lightning hvatao zaostatak, međutim u završnici susreta je prvo Matt Martin donio treće vodstvo Islandersima da bi točku na stavio Andrew MacDonald. Prije njih zabijali su Michael Grabner i Josh Bailey da bi vodstvo domaćina poništavali Richard Panik i Matt Carle.

Uz briljantnog Henrika Lundqvista i njegovih čak 48 obrana New York Rangersi su nanijeli čak sedmi uzastopni poraz Carolini na domaćem ledu. Probuđeni Rangersi su slavili 4:1 u susretu u kojem je domaćin šutirao iz svih oružja, ali Šveđanin je bio maestralan. Ključna je bila druga trećina u kojoj su Rangersi pobjegli na 3:0 golovima Dereka Stepana, kapetana Ryana Callahana i Ricka Nasha. Sredinom posljednje dionice Zac Dalpe je smanjio na 3:1, Carolina je zatim stjerala Rangerse u trećinu, no i vađenjem Justina Petersa nije previše napravila i Brian Boyle je pogodio praznu mrežu za konačnih 4:1.

Uz hat-trick Alexa Ovečkina Capitalsi su svladali Floridu 4:3. Imali su Capitalsi ogromnih 4:0 uz Ovečkinove golove i onaj Mikea Ribeira, međutim Panthersi su zaprijetili u završnici susreta. Uspjeli su smanjiti golovima Tomasa Kopeckog dvaput te Petera Muellera, međutim drugi gol Kopeckog je stigao prekasno i nije bilo dovoljno vremena za novi veliki pritisak.

Colorado je potvrdio status najneefikasnije momčadi lige upisavši poraz 4:0 na gostovanju kod Phoenixa. Coyotesi su glatko slavili uz 24 obrane Mikea Smitha i riješen posao već za 35 minuta. U posljednjoj trećini su se orijentirali na branjenje vodstva i u tome su bez problema uspjeli. U ovoj pobjedi su zabijali Mikkel Boedker, Martin Hanzal, Boyd Gordon i Shane Doan.

Slobodni pad Calgaryja nastavljen je i na gostovanju kod Vancouvera koji je slavio 5:2. Cory Schneider je bio u sjajnom izdanju, upisao je osmu pobjedu u zadnjih deset susreta i s 36 obrana bio je ključan u pobjedi Canucksa. Calgary igra u očajnoj formi, a u ovom susretu mu je dodatni hendikep bio gol već u 34. sekundi. Dan Hamhuis je rano doveo Vancouver u vodstvo, na 2:0 je u sedmoj minuti povisio Dale Weise da bi Dennis Wideman krajem prve trećine smanjivši na 2:1 vratio nadu gostima. Kratko je to trajalo, u drugoj trećini Alex Burrows i Alexander Edler podižu na 4:1 i ništa posebno nije promijenio niti gol Alexa Tanguaya sredinom posljednje dionice. U finišu su Flamesi izvadili i golmana što je iskoristio Henrik Sedin i s igračem manje zabio na prazan gol za konačnih 5:2.

NHL

24.06.2013.
Boston Bruins2:3Chicago Blackhawks
22.06.2013.
Chicago Blackhawks3:1Boston Bruins
19.06.2013.
Boston Bruins5:6 *Chicago Blackhawks
17.06.2013.
Boston Bruins2:0Chicago Blackhawks
15.06.2013.
Chicago Blackhawks1:2 *Boston Bruins
12.06.2013.
Chicago Blackhawks4:3 *Boston Bruins
08.06.2013.
Chicago Blackhawks4:3 *Los Angeles Kings
07.06.2013.
Boston Bruins1:0Pittsburgh Penguins
06.06.2013.
Los Angeles Kings2:3Chicago Blackhawks
05.06.2013.
Boston Bruins2:1 *Pittsburgh Penguins
04.06.2013.
Los Angeles Kings3:1Chicago Blackhawks
03.06.2013.
Pittsburgh Penguins1:6Boston Bruins
02.06.2013.
Chicago Blackhawks4:2Los Angeles Kings
01.06.2013.
Pittsburgh Penguins0:3Boston Bruins
Chicago Blackhawks2:1Los Angeles Kings

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

NHL

24.06.2013.
Boston Bruins2:3Chicago Blackhawks
22.06.2013.
Chicago Blackhawks3:1Boston Bruins
19.06.2013.
Boston Bruins5:6 *Chicago Blackhawks
17.06.2013.
Boston Bruins2:0Chicago Blackhawks
15.06.2013.
Chicago Blackhawks1:2 *Boston Bruins
12.06.2013.
Chicago Blackhawks4:3 *Boston Bruins
08.06.2013.
Chicago Blackhawks4:3 *Los Angeles Kings
07.06.2013.
Boston Bruins1:0Pittsburgh Penguins
06.06.2013.
Los Angeles Kings2:3Chicago Blackhawks
05.06.2013.
Boston Bruins2:1 *Pittsburgh Penguins
04.06.2013.
Los Angeles Kings3:1Chicago Blackhawks
03.06.2013.
Pittsburgh Penguins1:6Boston Bruins
02.06.2013.
Chicago Blackhawks4:2Los Angeles Kings
01.06.2013.
Pittsburgh Penguins0:3Boston Bruins
Chicago Blackhawks2:1Los Angeles Kings

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!