Košarka

Jolly JBŠ protutnjao Sinjem i najavio borbu za vrh

Iz ŠSD Sinj:Mišo Gulić • utorak, 09.04.2013.
Jolly JBŠ protutnjao Sinjem i najavio borbu za vrh
Foto: Martina Japundžić

Alkar niti u četvrtom kolu i trećem domaćem susretu u Ligi za prvaka nije uspio doći do prve pobjede. Jolly je već od prvih minuta pokazao da nije ni sjena one momčadi koja je prije dva mjeseca teško stradala na sinjskom parketu, odlično je funkcionirala obrana, a čim su Šibenčani povezali nekoliko napada, sve domaće nade u eventualno slavlje pale su u vodu.

Dolaskom Ivana Velića Jolly je bitno napredovao u obrambenom segmentu igre, što je zorno pokazao u Sinju i tako stigao do treće pobjede u prvenstvu. Šibenčani su u većem dijelu susreta bili za korak brži od svojih domaćina, čija se nemoć posebno odrazila u šutu s vanjskih pozicija, što je nominalno njihova najveća snaga, a kad je tako, onda ni uvjerljiv poraz ne čudi.

Nisu gledatelji u Sinju osobito mogli uživati u onom što su im Alkar i Jolly ponudili u prvih deset minuta. Šibenčani su prve koševe postigli nakon skoro četiri minute igre, dok je Sinjanima za isti doseg trebalo i nešto više od toga. U nastavku igre dosta izmjena u vodstvu, ali i podosta grešaka i isforsiranih šuteva, no u takvoj igri bolje se snalaze domaći i na prvi mini predah odnose prednost od 16:13.

I nastavak utakmice donio je sličnu situaciju, domaće je vukao Gaurina, goste standardno Ross, igrala se čvrsta obrana, ali istini za volju, promašen je i velik broj otvorenih šuteva. Alkar je u devet minuta igre u drugoj četvrtini na kontu imao svega sedam koševa, Jolly dvostruko više, ali trica Žitka Sinjanima je omogućila minimalan zaostatak nakon prvih 20 minuta (26:27).

Izuzetno zanimljiv bio je pogled na statistiku u poluvremenu utakmice. Postotak šuta obostrano loš, Alkar 31%, Jolly 33%, što se jasno odrazilo na skakačkom učinku pa je barem taj segment bio u "plusu". No, jedan podatak bio je prilično raritetan. Naime, sve koševe za Jolly u prvom poluvremenu zabili su igrači iz početne petorke, dok je klupa ostala na "suhom".

Osjetno bolje igralo se u uvodnim minutama nastavka, ako ništa drugo, barem preciznije. Alkar je otvorio tricom Župića, imao nekoliko napada da ostvari i nešto konkretniju prednost, ali to ne koristi i uskoro biva kažnjen. Šibenčani su svoju "minutu" inspiracije iskoristili, napravili seriju od 10-0 i u 27. minuti pobjegli na plus osam (33:41), a nakon nove dvije minute igre semafor je pokazivao i plus 12 (36:48).

Odmah na otvaranju posljednjeg perioda Jolly bježi na visokih plus 19 (39:58), Alkar se nije mogao "sastati" sa smislenom akcijom, dosta toga "klapalo" je u organizaciji igre, pokušavao je domaći trener i s dva razigravača istovremeno, rotirao, no ništa se bitnije nije promijenilo. Gosti su utakmicu rutinirano priveli kraju, slavili s 50:65, čime su stigli do treće pobjede, dok su s druge strane Sinjani svojim navijačima 31. rođendan učinili prilično "gorkim".

U domaćim redovima prvi strijelac bio je Matić koji je zabio 12 koševa, a statistici je dodao i osam skokova, dok je u šibenskoj momčadi Ross ostvario učinak od 17 koševa, 10 skokova, pet ukradenih lopti i dvije asistencije. Vrsaljko i Mrva dodali su po deset koševa.

A-1 Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 122+126
2Cedevita 113+242
3Zadar 113+103
4Jolly JB 77-29
5Kvarner 2010 77-85
6Split 59-56
7Zagreb 212-93
8Alkar 113-208

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.04.2013. u 22:26
    Prije par godina dok je stara šibenka igrala prvu ligu nastupali su u sinju,čini mi se da su krajen 3. četvrtine vodili oko 30 ak razlike ako ne i više,i u jednom momentu trener šibenke vadi drezgu i vrkića(skupa su više od pola ukupno postignutih koševa).Kad su oni izlazili ne samo da je bia... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.04.2013. u 18:02
    Jolly ide korak po korak. Nakon lani ove godine je cilj ulazak među četiri. međutim želim nešto drugo reći. Bio sam na utakmici i mislim da je Sinj vidio trwenerski rukopis u igri Jollya, a ono što posebno želim istaknuti su Maligani. Bravo momci, navijali ste za svoj klub i kada su gubili, a na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.04.2013. u 12:50
    Zadar, Cedevita i Cibona će podjeliti prve tri pozicije...sa obzirom da je Jolly u prva četiri kola igrao sa nominalno slabijim protivnicima plafon im je 4 mjesto a to nažalost po njih više nevodi u ABA ligu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.04.2013. u 23:37
    Šteta samo što neće imati gdje igrati ABA ligu ako je ostvare...dvorana u Šibeniku nema kapacitet propisan za ABA ligu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.04.2013. u 19:34
    Evo da Maligani komentiraju. Ponosni su na svoj klub i navijaju za njega i kad gubi i kad tuče.A to šta su sinoć imali katastrofalan igrački dan, i šta je to najgora utakmica Alkara u zadnjih 4,5 god. nema veze, biti će bolje. A igrati LZP sa ovakvim proračunom i rosterom je ogroman uspjeh i pravo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik