Nogomet

Vlasnik Malage ispadanje iz Lige prvaka nazvao "nepravdom i rasizmom" i traži istragu Uefe

Marin Vuković • srijeda, 10.04.2013.
Vlasnik Malage ispadanje iz Lige prvaka nazvao "nepravdom i rasizmom" i traži istragu Uefe
Foto: EPA

Šokantni preokret dortmundske Borussije s dva pogotka u sudačkoj nadoknadi odveo je njemačku momčad među četiri najbolja sastava Europe, ali ostavio gorak okus u ustima svih simpatizera Malage i izazvao žestok istup vlasnika kluba šeika Abdullaha Al-Thanija.

Susret Borussije i Malage možda se može pohvaliti uzbuđenjima, dramom i preokretima, no ne i kvalitetnim sudačkim odlukama. Drugome je pogotku Malage prethodila sumnjiva pozicija Eliseua, a zaleđe je trebalo signalizirati i prije odlučujućeg pogotka domaćina.

Vlasnik Malage šeik Abdullah Al-Thani nakon utakmice je pohrlio na Twitter i osuo paljbu po zasad još uvijek neodređenim krivcima. "Žao mi je što smo ispali na ovakav način, ovo je nepravda i rasizam", napisao je Al-Thani na svom profilu.

"Ovo nije nogomet, ovo je čisti rasizam. Nadam se da ćemo uspjeti natjerati Uefu da otvori temeljitu istragu o načinu na koji je Malaga ispala iz Lige prvaka", dodao je vlasnik Malage.

Podsjetimo, Malaga je zbog financijskih problema već kažnjena od strane Uefe i izbačena iz europskih natjecanja na jednu sezonu, prvu u kojoj izbore pravo nastupa. Nema sumnje da se iza riječi katarskog vlasnika krije gorčina i zbog te odluke, no iz Uefe zasad nema reakcija na žestok istup 53-godišnjeg Al-Thanija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ivos10.04.2013. u 16:47
    @danchy on je mislio na rasizam prema njemu, vlasniku Malage koji je Arapin
    ivos
  • danchy10.04.2013. u 15:23
    rasizam?? hahahahaha, pa pogledajte igrača koij vam je zabio treći gol :D
    danchy
  • lambik10.04.2013. u 12:42
    Nepravda, OK, treci gol Borussije je bio iz offside-a a i Schmelzer je ranije vjerojatno trebao dobiti drugi zuti. No suci su mogli (trebali?) suditi offside i kod gola Eliseu-a za 1-2. Ali kakav, pobogu, rasizam?!
    lambik