Nogomet

Klopp: "Bio sam na rubu srčanog udara, ovako bi nogomet trebao izgledati"

Josip Piršljin • srijeda, 10.04.2013.
Klopp: "Bio sam na rubu srčanog udara, ovako bi nogomet trebao izgledati"
Foto: EPA

Veoma je dramatično bilo u Dortmundu na utakmici Borussije i Malage u uzvratu četvrtfinala Lige prvaka. Domaći su prolaz dalje izborili tek nakon što su u sudačkoj nadoknadi zabili dva pogotka, a njihov trener Jürgen Klopp otkrio je kako se osjećao u tim trenucima.

Španjolska Malaga je bila na milimetar od povijesnog uspjeha kluba. Do 91. minute dvoboja s Borussijom imala je vodstvo od 2:1 te su i najveći optimisti u redovima žuto-crnih izgubili nadu. No, tada je Marco Reus izjednačio, a ubrzo nakon toga u šokantnoj završnici Felipe Santana kontroverznim pogotkom donosi polufinale sastavu Jürgena Kloppa.

"Ovo je teško objasniti. Bio sam na rubu srčanog udara pred kraj utakmice. Ovako bi nogomet trebao izgledati, ovo je njegova najpozitivnija strana. Ipak, s druge strane, žao mi je Malage jer su dali sve od sebe", rekao je trener Borussije.

Klopp je priznao kako njegova momčad nije odigrala onako kako su svi očekivali, ali tvrdi da se Borussia nakon dužeg vremena izbivanja zasluženo ponovno našla među četiri najbolje ekipe Starog kontinenta.

"Po prvi put ove sezone pokazali smo nervozu. Nismo bili inspirirani i nedostajalo je brzine. Malaga se dobro branila, ali s druge strane, mi nismo imali problema u obrani svog gola. S ovakvim moralom mora se reći kako smo zaslužili proći dalje. Stalno smo napadali, čak i kad smo promašivali nevjerojatne šanse. Malaga je odlična ekipa, ali kad smo prebacili loptu naprijed, stvarali smo im probleme", zaključio je Klopp.

Manuel Pellegrini je očekivano bio veoma nezadovoljan raspletom utakmice, a posebno je bio ljut na škotske suce koji su odigrali veliku ulogu na Signal Iduna Parku. U nekoliko navrata su donosili krive odluke, a trenera Malage je, naravno, najviše zasmetao posljednji pogodak.

"Nakon što smo mi zabili drugi gol, više nije bilo suca na utakmici. Igrači Borussije su nas gurali, udarali i laktovima radili prekršaje. No, sudac ništa od toga nije svirao. Mislim da su protivničkoj ekipi trebali pokazati barem dva crvena kartona", rekao je.

"Kod zadnjeg gola njihovi su se igrači čak dva puta našli u zaleđu, ali niti to nije dosuđeno. Ne znam kako ćemo se oporaviti od ovoga, ali očito je kako nitko nije želio suspendiranu momčad vidjeti u finalu Lige prvaka, zato odlazimo s gorkim okusom", zaključio je Pellegrini.

Liga prvaka - završnica

četvrtfinale - uzvrati

Galatasaray3:2Real Madrid
Borussia D.3:2Málaga
Barcelona1:1PSG
Juventus0:2Bayern

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.04.2013. u 20:09
    po meni bi ovako trebalo izgledati finale LP-a...BVB=Borussia vor Bayern/Barcelona
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.04.2013. u 18:07
    Ne bi Kllop tako govorio da je izgubio,žao mi je Malage jer zaslužila je polufinale lige prvaka...
    Obrisan korisnik
  • danchy10.04.2013. u 15:28
    Ma znam, ali zaboravljaš dvije sjajne obrane Weidenfellera nakon udarca glavom Joaquina i onaj iz daljine mislim Toulalana. Ono što me je najviše smetalo je to da su igru vodili Subotić i Santana. To je nedopustivo... Gundogan i Bender su se morali vraćati po loptu, mislio sam da će ih Klopp oprat... [više na forumu]
    danchy
  • Obrisan korisnik10.04.2013. u 13:40
    danchy - neznam o kojoj utakmici govoriš, al u dvije utakmice borussia je promašila 10 čistih šansi, a malaga je u dortmundu 2 puta pošteno prešla centar! čast malagi i pellegriniju, mnogi drugi treneri nebi napravili ovoliko sa ovom ekipom, al imali su golemu sreću u dvije utakmice koja ih je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.04.2013. u 13:10
    Žao mi je što je ovaj treći gol iz nedozvoljene pozicije,ali svakako smo zaslužili prolaz dalje.
    Obrisan korisnik