Nogomet

Subotić: "Viđao sam takve rasplete u filmovima", Lewandowski: "Bio je to kaos na terenu"

Borna Rupnik • srijeda, 10.04.2013.
Subotić: "Viđao sam takve rasplete u filmovima", Lewandowski: "Bio je to kaos na terenu"
Foto: EPA

Pravi su triler nogometaši Borussije iz Dortmunda priredili svojim navijačima protiv Malage. Polufinale su osigurali preokretom u sudačkoj nadoknadi, čega se ne bi posramili ni filmski scenaristi...

Malaga je kao debitant u Ligi prvaka imala prolaz u polufinale sve do sudačke nadoknade u Dortmundu. No, Borussia stigla postići dva pogotka u manje od dvije minute te uz brojne rasprave o zaleđu pri pogotku Santane za konačnih 3:2 odlazi u nastavak bitke za europski tron.

"Teško je opisati što se sve dogodilo", izjavio je poljski reprezentativac i napadač žuto-crnih, Robert Lewandowski, strijelac prvog pogotka njemačkog predstavnika na utakmici.

Roque Santa Cruz, napadač Malage: "Još uvijek pokušavamo shvatiti što se dogodilo. Atmosfera među igračima je depresivna, nevjerojatno je da smo ispustili prolaz iz ruku. Borussia je imala i sreće, treći je pogodak postigla iz zaleđa. Samo su nas četiri minute dijelile od polufinala, ovo je velika šteta i siguran sam da su naši navijači shrvani jednako kao i mi".

"Posljednje su minute bile nevjerojatne, bio je to kaos na terenu. Ali nema veze, oduševljeni smo plasmanom u polufinale. Kada je Malaga povela 2:1, morali smo nešto učiniti, a kod 2:2 već smo pokušavali i očajničkim potezima. Treba vidjeti koga ćemo izvući u polufinalu, ali to je manje važno. Mi smo među četiri najbolje momčadi Lige prvaka", dodao je.

Branič Neven Subotić, reprezentativac Srbije, priznaje da se ne sjeća kada je doživio ovakvu utakmicu.

"Mislim da nikada nisam iskusio nešto slično. Viđao sam takve rasplete u filmovima. Teško je uživati u pobjedi jer smo igrali loše, ali utakmica je bila luda. U prvom dijelu nismo stvarali šanse, a u drugom smo ih propuštali. Ipak, sve se poklopilo, a nada umire posljednja. Ova je sezona poput bajke, a ovo je bio vrhunac sezone. Ispadanje se jednostavno nije uklapalo u priču", izjavio je Subotić.

Bivši branič Bayerna iz Münchena, Martin Demichelis, bio je vidno razočaran porazom, kao i svi njegovi suigrači, ali i trener, koji se požalio na sudačke odluke u završnici.

"Razočaranje je golemo, tako nas je malo dijelilo od polufinala. Ispali smo na najbolniji mogući način, a igrali smo dobro svih 90 minuta. Mogli smo slaviti 3:1, a kući idemo uzdignute glave. Nitko nije vjerojatno da možemo uspjeti nakon 0:0 u prvoj utakmici, a bili smo bliže pobjedi i zasluženo bismo prošli", istaknuo je nogometaš Malage.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.04.2013. u 15:29
    šteta što su sudacke greške kumovale ovoj uzbzdljivoj završnici, ali po jedan gol su obe ekipe postigle iz zaleđa, pa je tako i pravedan prolaz Dortmunda igraju bolje, svaka im čast a sad ovi što se žale i ovi šeik to su bezveznjaci, neka prvo traže da se poništi njihov drugi gol
    Obrisan korisnik
  • danchy10.04.2013. u 15:22
    Bilo mi je žao igrača Malage jer su odigrali sjajno i ispali ovako na nesreću, ali nakon ovakvih izjava mi ih uopće nije žao. Kao da su zaboravili da su i oni dali gol iz zaleđa... A nitko nije čestitao Borussiji koliko sam vidio, tako se ne ponašaju sportaši
    danchy
  • nido10.04.2013. u 13:06
    BVB i vise no zasluzeno prolazi dalje, sjetimo se samo zicera koje su promasili u dvije tekme, da je samo pola toga uslo ovo bi bila jednosmjerna bitka. Svaka cast na prolasku!
    nido