Liga prvakinja - završnica, polufinale - uzvrati, 11.04.2013.
Győri Audi ETO KC
Győri Audi ETO KC 24:25 Oltchim
Oltchim

Drama u Veszpremu: Loke u zadnjoj minuti pogodila za drugo uzastopno finale Györija

Jelena Bagarić • četvrtak, 11.04.2013.
Drama u Veszpremu: Loke u zadnjoj minuti pogodila za drugo uzastopno finale Györija

Nakon prvog susreta i odlične predstave Györija u Rumunjskoj, bilo je za očekivati da će kod kuće doći do lake pobjede i potvrde ulaska u finale. No, pravo iznenađenje priredile su prvakinje Rumunjske koje su do samog kraja imale finale u rukama. Međutim, Heidi Loke pogodila je iz vrlo teške situacije i odvela Györi u finale.

Györi Audi ETO KC - Oltchim Ramnicu Valcea 24:25 (10:14) (ukupno 48:47)

Rukometašice Jakoba Vestergaarda ušle su u susret bolje no što su to same očekivale. Povele su preko Adriane Nechite, no ubrzo je Amorim izjednačila na 1:1. Već u prvih par minuta bilo je jasno da Györi ne stoji na terenu kako to inače zna. Nije bilo žara u njihovoj igri ali ni pretjerano raspoložene igračice. Fantastično su to iskoristile Rumunjke koje su preko Oane Manee došle do rezultata 1:3. Nije ih omelo niti isključenje Pineau u šest minuti jer su unatoč igračici manje uspjele održati svoje vodstvo. Ubrzo nakon što se Pineau vratila, Oltchim je na terenu imao igračicu više jer je Anita Görbitz zaradila isključenje.

To isključenje kaznile su Manea i Katarina Bulatović čiji su pogoci doveli do povećanja vodstva. Rezultat bi po Györi bio i gori da Haraldsen na vratima nije odlično branila. Isto vrijedi i za drugu stranu gdje je briljirala Navarro. U 16. minuti Ambros Martin bio je prisiljen pozvati time-out jer njegove igračice na terenu nisu pokazivale ono što zaista mogu. Minuta odmora ih je trgnula, no trebalo im je punih devet minuta da se u potpunosti približe izjednačenju.

U 25. minuti Lekić, koja je uz Haraldsen bila najbolja igračica u prvom dijelu, pogodila je za 9:10. Međutim, rukometašice Györia nisu uspjele doći do izjednačenja. Baš suprotno, Redei - Soos u 26. minuti pogodila je za 10:11, a taj deseti pogodak bio je i posljednji u prvom poluvremenu za Györi. Manea, Jovanović i Meirosu postigle su tri pogotka i osigurale Oltchimu solidnu prednost na odmoru.

Niti u nastavku Györi nije mogao naći rješenje za lepršavu igru Rumunjki koje do 35. minute podižu svoju prednost. Veliku podršku imale su u vratarki Navarro koja je branila većinu udaraca koji su bili upućeni prema njoj. Mađarsku ekipu u igri su držale Loke, Radičević iz igre te Görbitz sa linije sedam metara. U tim trenucima Haraldsen je stala na vratima, te nije bila od velike pomoći svojoj ekipi.

Jednostavno fantastično su igrale prvakinje Rumunjske, Navarro je obranila sedmerac Gorbitz te dala vjetar u leđa za Bulatović, Meirosu i Cabral Barbosu koje su osam minuta prije kraja osigurale Oltchimu vodstvo od šest pogodaka. Na semaforu je bilo 18:24 i činilo se da Rumunjke jedino što moraju je mirno privesti utakmicu kraju te potvrditi ulazak u finale. Međutim, nije se Györi tako lako predao.

Serija Györia je krenula nakon što je Aniko Kovacsics postigla pogodak iz sedmerca. Uslijedio je pogodak Loke, zatim je dva puta bila precizna Radičević, a pogodak za 23:24 postigla je Kovacsics ponovo iz sedmerca. Podsjetimo, u prvoj utakmici slavio je Györi rezultatom 22:24, što znači da je u tim trenucima Oltchimu bio dovoljan još jedan pogodak za prolazak dalje, no nisu smjele primiti pogodak.

Crnogorska reprezentativka Katarina Bulatović na početku 29. minute bila je precizna za 23:25. Taj rezultat vodio je Oltchim u finale. Minutu i trideset imale su igračice Györia da se "spase". Napad je bio dug, a Rumunjke su igrale strašno agresivnu obranu. Međutim, najbolja linijska igračica svijeta Heidi Loke, uspjela je između tri igračice primiti loptu, napola se okrenuti i već u padu ugurati loptu iza leđa Silvije Navarro. No niti tu nije bio kraj jer su Rumunjke imale zadnji napad i silno su htjele postići pogodak za finale. Ali, brzopletost ih je koštala i načinile su tehničku pogrešku koja je riješila pitanje pobjednika u ovom susretu.

Iako su većinu susreta igračice Oltchima djelovale puno bolje na terenu te su pokazivale više želje i strasti za pobjedom, iskusan kolektiv kao što je Györi uspio je na samom kraju izvući ulaznicu za finale. Apsolutne heroine ovog susreta su obje vratarke, prije svega Silvia Navarrro Gimenez koja je u konačnici skupila nevjerojatnu 21 obranu. Samo tri obrane manje upisala je Katrine Lunde Haraldsen koja je u zadnjih desetak minuta odigrala važnu ulogu. Kod Györia u igri su se istakle Loke i Radičević koje su postigle pet pogodaka, te Lekić koja je dodala četiri. U redovima Oltchima najbolje su bile Cabral Barbosa i Manea s pet, te Pineau s četiri pogotka.

Györi sada očekuje svog suparnika u finalu kojeg će doznati nakon što Krim i Larvik odigraju uzvratnu utakmicu koja je na rasporedu u subotu u 20:30. Podsjetimo, jednog nogom u finalu je Krim koji je na gostovanju u Norveškoj slavio rezultatom 22:24.

Liga prvakinja - završnica

polufinale - uzvrati

Győri Audi ETO KC24:25Oltchim
Krim Mercator19:27Larvik HK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!