Nogomet

"Okrutna, okrutna noć" za Tottenham, Basel uživa u "najslađem uspjehu, kao protiv Uniteda"

Borna Rupnik • petak, 12.04.2013.
"Okrutna, okrutna noć" za Tottenham, Basel uživa u "najslađem uspjehu, kao protiv Uniteda"
Foto: EPA

Nogometaši Basela zaigrat će u polufinalu Europske lige nakon pobjede nad Tottenhamom, koji je uspio izboriti jedanaesterce, ali potom morao potpisati kapitulaciju, što je teško palo igračima s White Hart Lanea...

Švicarski predstavnik u Europskoj ligi izborio je neriješenih 2:2 u Engleskoj, a potom je kod kuće imao prednost 2:1, vrijednu polufinala. No, Tottenham je izjednačio, ali Basel je izašao kao pobjednik nakon lutrije s bijele točke.

"Ne znam kako se osjećati, ovakve trenutke pamtite cijeli život. No, kao profesionalni nogometaši moramo se odmah okrenuti idućoj utakmici i nemamo vremena za slavlje. Ovo je kao uspjeh protiv Manchester Uniteda prošle godine, ali plasman u polufinale još nam je draži. Ovo je najslađa pobjeda", rekao je vezni igrač Basela, Fabian Frei.

U taboru Tottenhama vladalo je razočaranje, koje je prenio dvostruki strijelac i američki reprezentativac, Clint Dempsey, svjestan da je njegova momčad napravila veliki posao izdržavši produžetke s igračem manje na terenu.

"Razočarani smo načinom na koji smo primili prvi gol i frustrirani smo primljenim pogotkom iz prekida kod drugog. Pokazali smo karakter kasnim izjednačenjem i s igračem manje u produžetku, a pri jedanaestercima nam je nedostajalo malo sreće. Noge su nam već bile teške", kaže.

Njegov suigrač, branič Michael Dawson, također se nije libio otkriti koliko teško prima poraz u Švicarskoj: "Ovo je okrutna, okrutna noć za Tottenham, makar je i to nogomet. Netko uvijek mora izgubiti. Borili smo se, a bili smo autsajderi nakon prve utakmice".

"Shrvani smo. Vjerovali smo da možemo proći na jedanaesterce, vježbali smo ih. Ipak, treba pohvaliti Baselovog vratara Sommera, koji je bio odličan i skrenuo vodu na Baselov mlin", rekao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!