Nogomet

Adebayor: "Nismo promašivali jedanaesterce zbog pritiska. To je kocka"

Ivan Dominik • subota, 13.04.2013.
Adebayor: "Nismo promašivali jedanaesterce zbog pritiska. To je kocka"
Foto: EPA

U Engleskoj se ne stišava "bura" oko šokantnog ispadanja londonskog Tottenhama iz Europske lige od švicarskog Basela, premda su od utakmice prošla već tri dana. Nakon osuđivanja većeg dijela engleskih medija, o porazu i svom katastrofalnom promašaju s bijele točke, oglasio se i tragičar utakmice, Emmanuel Sheyi Adebayor...

Togoanac Emmanuel Adebayor postao je tragičar Tottenhama u četvrtak navečer promašivši penal u raspucavanju protiv Basela, kojim je švicarska momčad pobijedila Spurse, plasirala se u polufinale Europske lige, ujedno izbacivši Engleze iz natjecanja.

Odmah nakon utakmice u obranu svog napadača stao je trener Andre Villas-Boas, međutim, engleski mediji i engleska javnost, i dalje prozivaju nogometaša za ispadanje Hotspura zbog tragikomičnog promašaja s 11 metara. Stoga se po tom pitanju odlučio oglasiti i sam Adebayor:

"Teško je. Trčiš i trudiš se svih 120 minuta, daš sve od sebe i izvlačiš snagu i iz trbuha, umoran si, igraš 30 minuta s deset igrača i još na kraju dana moraš izvesti krucijalan penal. Velik je to pritisak kad moraš izvesti penal. No, to nije razlog zašto smo promašivali, trebali smo zabiti te penale", objasnio je robusni napadač svoj promašaj, kao i promašaje svojih suigrača u tom za Tottenham kobnom raspucavanju.

Promašili su još Gyfli Sigurdsson i Tom Huddlestone, međutim, Adebayorov je promašaj bio ključan i na njega ja pala sva krivnja nakon što je Marco Diaz golom za konačnih 4:1 u raspucavanju potvrdio prolaz Basela. Adebayor, pak, čuva "hladnu glavu" i nudi svoja viđenja i objašnjenja:

"Izvodio sam penale i za Arsenal i za Real Madrid - to je kocka. Promašiš ili zabiješ. Ja sam promašio protiv Basela. I vrlo sam razočaran zbog toga, ali to je nogomet. Jednostavno se moraš koncentrirati, zadržati fokus na iduće utakmice i krenuti dalje", rekao je nogometaš koji je prošle sezone zabio četiri penala za klub s White Heart Lanea.

Klub iz sjevernog Londona sada očekuje sraz s Manchester Cityjem, koji slijedi u nedjelju u Premier ligi. Adebayor je svjestan što očekuje njegovu momčad te da mora što prije zaboraviti bolan poraz iz Švicarske: "Vrlo sam razočaran. Sada bismo svi trebali malo odmora vremena za sebe. No, otići ćemo samo kućama, vidjeti se sa svojim obiteljima i zaboraviti što se dogodilo te se potom okrenuti sljedećoj utakmici", zaključio je bivši reprezentativac Toga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!