Nogomet

Villas-Boas: "Moji igrači su heroji, na penalima je sve moguće, a sreća ovaj put nije bila na našoj strani"

Ivan Dominik • petak, 12.04.2013.
Villas-Boas: "Moji igrači su heroji, na penalima je sve moguće, a sreća ovaj put nije bila na našoj strani"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U lutriji penala engleski je Tottenham šokantno ispao od švicarskog Basela u sinoćnjem četvrtfinalnom uzvratu Europske lige. Bolan poraz u utakmici koju su odigrali bez Garetha Balea, te su stoga izgledali potpuno drugačije nego inače, ipak nije djelovao negativno na stratega Spursa Andrea Villasa-Boasa, koji ne samo da je svoje igrače proglasio herojima, nego nije zamjerio ni Emmanuelu Adebayoru početnički promašaj u raspucavanju...

Još uvijek "vruće" glave, nakon poraza i ispadanja od švicarskog Basela u četvrtfinalu Europske lige, portugalski stručnjak i strateg londonskog Tottenhama Andre Villas-Boas nije bio ljut i razočaran debaklom, kako se očekivalo.

Njegova momčad odigrala je 2:2 sa Švicarcima kao i na White Heart Laneu, no pokazala je drugo bezlično lice igrajući bez Garetha Balea. Pogotke je Englezima donio Amerikanac Clint Dempsey, dok su za Basel zabijali Dragović i Salah, a nakon lutrije penala Tottenhamu su vrata polufinala drugog najprestižnijeg europskog nogometnog natjecanja - ostala zatvorena.

"Svi su moji igrači heroji. Na penalima je sve moguće, a sreća ovaj put nije bila na našoj strani", ispalio je Portugalac nakon što su Švicarci odnijeli pobjedu u raspucavanju na svom travnjaku.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Iako je doživio neočekivan poraz i ispadanje, Villas-Boas nije bio negativan ni prema tragičaru svoje ekipe, Togoancu Emmanuelu Adebayoru, koji je početnički i nespretno zapucao svoj pokušaj s bijele točke:

"Ne frustrira me njegov promašaj, svakome se to ponekad dogodi. No, ja opet ponavljam, imam samo riječi hvale za sve svoje igrače", bio je egzaktan AVB, čija momčad baš nikako nema sreće s penalima, kao i manje-više svi Englezi. Naime, Tottenham je u svim natjecanjima već sedam puta zaredom ispao nakon penala, a posljednji je put slavio davne 1994. godine.

Kako bilo, u polufinalu Europske lige igrat će Fenerbahče i Benfica, dok će slavljenik iz spomenute utakmice, Basel, ići opet u London - na noge Chelseaju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.04.2013. u 00:16
    e moj adebayor pa ne bi plaću za ovaj mjesec dobio kod davora....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.04.2013. u 21:15
    shame on you
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.04.2013. u 17:07
    Tottenham je izgubio zadnjih 7 (sedam) raspucavanja, održavaju englesku tradiciju
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.04.2013. u 14:05
    kakva konjina
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.04.2013. u 13:29
    heroji,a izgubili od pet puta jeftinije ekipe....
    Obrisan korisnik